Fiołki Violki i...ogrodowe
Fiołki Violki i...ogrodowe
Postanowiłam założyć swój wątek. Uwielbiam głownie fiołki afrykańskie, mój notesik nabywczy zanotował 96 odmian i kundelków sztuk kilka , wiem że to nie dużo ale mam juz miejsce na następne Nie bardzo mam jeszcze co wstawić bo moje fiołeczki mają kwarantannę a to dlatego,że kupiłam jakiś czas temu sadzonki i listki z wełnowcem .Mam też hibiskusa którego zdjęcie zamieszczę poniżej, dracenę której obcięłam głowę aby ją odmłodzić, skrętniczki ale nie ma co pokazywać na razie,zamioculcasa, jakieś bluszczyki.Uwielbiam kwiaty ale moja miłość jednak najbardziej rozkwita co do fiołków afrykańskich i o nich będzie głównie mój wątek .Zapraszam do siebie już dziś mimo,że na razie nie ma co oglądać ale sukcesywnie będę wstawiać zdjęcia moich podopiecznych
Na pierwszy ogień mój hibiskus
i kilka fiołków
Przepraszam ale jeszcze nie potrafię wycelować w odpowiednie zmniejszanie zdjęć
Na pierwszy ogień mój hibiskus
i kilka fiołków
Przepraszam ale jeszcze nie potrafię wycelować w odpowiednie zmniejszanie zdjęć
Re: Fiołki Violki...i nie tylko
Walerio właśnie w tym rzecz ,że jak zmniejszam je po przerzuceniu z aparatu to jeszcze nie wiem o ile % aby było dobrze.Równięz moim zdaniem są za małe oprócz tego z hibiskusem ale ile to było hmm ...ale jakoś dojdę do tego
- jagoda1
- 200p
- Od: 9 mar 2012, o 23:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Violu.
Wpadam do Ciebie z rewizytą a tu taki śliczny hibiskus.I do tego fiołeczki. Obiecuję wpadać częściej.
Wpadam do Ciebie z rewizytą a tu taki śliczny hibiskus.I do tego fiołeczki. Obiecuję wpadać częściej.
Cudowna kolekcja...ciekawe co jeszcze skrywasz u ciebie?
Violka i bardzo dobrze,że otworzyłaś swój wątek bo fiołeczki masz przepiękne...
Osobiście nie posiadam,ale moja mama zawsze miała ich bardzo wiele.. Cudne
Osobiście nie posiadam,ale moja mama zawsze miała ich bardzo wiele.. Cudne
Dziękuję za wizyty.
Bardzo mi miło
Bardzo mi miło
- romix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie dużoViolka33 pisze: Postanowiłam założyć swój wątek. Uwielbiam głownie fiołki afrykańskie, mój notesik nabywczy zanotował 96 odmian i kundelków sztuk kilka , wiem że to nie dużo .....
Znasz nazwę tego o jasnych liściach? Ciekawy .
Violka33 pisze:
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Romix to jest Art. Deco jest faktycznie cudny, jest taki delikatny w przenośni i dosłownie, ledwo go wyratowałam z powodu zimna, przewieszał się strasznie,stracił najmniejsze listki i ze 2 duże ale "odbił" pięknie i wypuszcza malutkie listeczki więc będzie "szedł jak burza" ...mam nadzieję hihi
Kolekcja fiołków naprawdę pokaźnych rozmiarów. A ten żółty hibiskus ślicznie Ci kwitnie
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Wiolu
Ja też się bardzo cieszę , że założyłaś wątek z fiołkami , piękne są te które już masz
Ja tez chyba założę osobny watek z moimi fiołkami (ale chyba jeszcze za wcześnie bo mam same listki i czekam na sadzonki po mrozach )
Oj będziemy się wymieniać w przyszłości ( chyba że ty juz wszystkie odmiany zgarnęłaś 96 to baaardzo dużo )
Pozdrawiam Cię
Ja też się bardzo cieszę , że założyłaś wątek z fiołkami , piękne są te które już masz
Ja tez chyba założę osobny watek z moimi fiołkami (ale chyba jeszcze za wcześnie bo mam same listki i czekam na sadzonki po mrozach )
Oj będziemy się wymieniać w przyszłości ( chyba że ty juz wszystkie odmiany zgarnęłaś 96 to baaardzo dużo )
Pozdrawiam Cię
Aluniu,Agnieszko
Oj potrzeby co do odmian fiołków mam jeszcze ogrrooomne , nie mogę przestać....to nie takie proste,te kwiatuchy tak mnie cieszą ,że to się w głowie nie mieści
Oj potrzeby co do odmian fiołków mam jeszcze ogrrooomne , nie mogę przestać....to nie takie proste,te kwiatuchy tak mnie cieszą ,że to się w głowie nie mieści
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ślicznego masz Hibiskusa
I będę wpadac, żeby podglądac Twoje fiołeczki. Sama ich nie mam, ale bardzo je lubię
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe