Szeflera - wymagania,przycinanie,formowanie, rozmnażanie
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: szeflera przycinanie
Dzięki próbowałam juz wszystkiego , ona ma (miała ) jakieś lewe korzenie , no ale zobaczymy co z niej będzie , czas pokarze
Moja też na początku nie chciała rosnąć,ale jak tylko zmieniłam jej miejsce wystrzeliła jak szalona
It is what it is
It is what it is
Haa, no i właśnie o to chodziło Tak trzymać!
- agnieszka_
- 1000p
- agnieszka_
- 1000p
No i tak miało być ;) Jednak cięcie jest bardzo ważne, bez tego robi się paskudny badyl.
Coś złego zaczyna się dziać z moją roślinką. Od niedawna brązowieją jej końcówki liści,tych młodych które wypuszcza. Co to może być???
It is what it is
Wygląda jak antraknoza. Oprysk przeciw grzybowi chyba musisz zrobić, może Ci zatakować z czasem i starsze liście...
Ale przejrzyj sobie jeszcze ten temat i porównaj swoje liście Na pewno trzeba będzie zmienić warunki, grzyb się nie bierze znikąd...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=28827
Ale przejrzyj sobie jeszcze ten temat i porównaj swoje liście Na pewno trzeba będzie zmienić warunki, grzyb się nie bierze znikąd...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=28827
Zasolone podłoże, niedostępność fosforu spowodowana zbyt wysoką zawartością azotu w podłożu, zahamowana asymilacja fosforu przez system korzeniowy. Zmień podłoże.
Fosforu? Brak fosforu powoduje najczęściej fioletowo-czerwonawe przebarwienia A to są brązowe plamy. No i czemu tylko na młodych listkach?
Mi to nie wygląda na brak fosforu, wydaje mi się, że sprawa jest poważniejsza
Zmieniałam jej ziemię po przycinaniu,nigdy czegoś takiego nie miała. Jeśli to jakiś grzyb to nie bardzo wiem co kupić ponieważ mieszkam w uk
It is what it is
Ok postaw diagnozę i zaproponuj leczenie.mmax pisze:Fosforu? Brak fosforu powoduje najczęściej fioletowo-czerwonawe przebarwienia A to są brązowe plamy. No i czemu tylko na młodych listkach?