Rośliny do łazienki

Rośliny doniczkowe
Monia80
50p
50p
Od: 15 lut 2008, o 14:45

Rośliny do łazienki

Post »

Witam ponownie :D Tym razem chciałam poprosić o radę co do gatunku roślinki której nie będzie przeszkadzała wilgotną, parująca łazienka. Chciałabym trochę zazielenić moja łazienkę, tylko nie wiem jakie gatunki kwiatków nadają się w takie miejsce. Poza tym jest jeszcze jeden problem: miejsce w której chciałam postawić roślinkę znajduje się tuż nad wanną. czy zna ktoś taka odmianę?? a może po prostu powinnam kupić coś sztucznego :) . Bardzo proszę o radę i pomoc. I jeśli mogę jeszcze po marudzić, to chciałabym jeszcze oprócz nazw również zdjęcia proponowanych roślinek.
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Renka
50p
50p
Od: 14 mar 2008, o 20:37

Post »

Moniu czy to jest łazienka z oknem , bo jeżeli tak to mogą w niej rosnąć :skrzydłokwiat , maranty , szczawik, paprotki ,dracena i na pewno wiele innych doradzą ci forumowicze , ja mam takie jak wymieniłam .Jeżeli łazienka bez okna to potrzeba doradztwa bardziej doświadczonych ode mnie . :)
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Jak nie ma okien to... sztuczne jedynie ;) Chyba, że zainwestujesz w specjalne oświetlenie.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Monia80
50p
50p

Post »

Dziękuję za szybka odpowiedź. :D Okno w mojej łazience jest i to nawet bardzo duże. A ja właśnie potrzebuje jakiś taki kwiatek najlepiej zwisający któremu nie będzie przeszkadzała para wodna bo chce go umieścić tuż nad wanną. Ale widzę ze jest dość dużo gatunków może być w łazience. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U siebie w łazience mam kolumnee i aeschynanthus w 2 odmianach. Trzymają sie bardzo dobrze. Kolumnee młodziutka jest juz po pierwszym bardzo obfitym kwitnieniu. Tak więc kwiatów do łazienki jest cała masa. Teraz to juz tylko trzeba sobie wybrać co komu sie podoba.
Pozdrawiam
Monia80
50p
50p

Post »

Bardzo dużo tych kwiatków faktycznie. Nawet nie wiedziałam. No ale już wiem i bardzo dziękuję wszystkim za radę. Pozdrawiam serdecznie. Teraz pozostało mi tylko wybierać i przebierać w gatunkach:) Jeszcze raz dziękuję :D
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie papirus i juncus - mają się świetnie
Monia80
50p
50p

Post »

noo i mamy dwa kolejne do łazienkowej kolekcji. Teraz przede mną trudny wybór. Dziękuję i pozdrawiam :D
Geo
50p
50p
Od: 15 lut 2008, o 14:19

Post »

U mnie kalathea ma się dobrze.
Monia80
50p
50p

Post »

:) Witam i dziękuję za zainteresowanie. Coraz więcej tych kwiatków ale żadnego z nich nie mam :( , i będę musiała zainwestować i kupić jakiś. Ale to nic :lol: kwiatków nigdy za dużo...
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
NINa
200p
200p
Od: 15 maja 2008, o 22:32
Kontakt:

Post »

Każdy filodendron będzie wdzięczny za tak wspaniałe łazienkowe warunki, podobnie epipremnum, scindapsusy, monstera ;) Ja mam niestety małą łazienkę bez okien, więc nie mogę sobie tam nic postawić.
Monia80
50p
50p

Post »

O jak to dobrze mam epipremnum więc problem rozwiązany. Dziękuję jeszcze raz bardzo bardzo serdecznie za pomoc.
pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

łazienka łazienką, ale ja tak cały czas się zastanawiam jak tej rośłince będzie nad wanną, tam przecież często będzie gorąca para...

czy to kwiatkowi nie zaszkodzi?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”