Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

Marzeń spełnienia,
Serca zatracenia,
Pisanek kolorowych,
Zawsze w chmurach głowy,
Pieniędzy bez liku,
Pysznej szynki w koszyku,
Radosnego śniadanka,
Zabawy do białego ranka,
Zajączka bogatego,
Przyjaciela niezawodnego,
A w poniedziałek wielkanocny,
niech Dyngus zmyje wszystkie troski,
Gdyby smutki pozostały
życzę litra porządnej gorzały
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madzi z okazji Świat Wielkanocnych,
wszystkiego dobrego,
radości, szcześcia,
pogody ducha
oraz wielku Łask Bożych.

Samych radości,
Kolorowych jajeczek,
Białych owieczek,
Uśmiechu bez liku,
Bakali w serniku,
Kiełbasy tłuściutkie,
I atmosfery milutkiej.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, jak Ci minęło popołudnie i wieczór? Ja niedawno skończyłam - trochę w kuchni, trochę sprzątania, prasowania i tak zleciało :)
Życzę Ci spokoju, radości i wypoczynku Świątecznego. Oczywiście koniecznie w towarzystwie upragnionego słoneczka ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dziękuję wszystkim serdecznie za życzonka.
Milenko pogoda była tak fatalna... śnieg padał cały dzień grubymi płatami. Musiałam dzisiaj jechać na cmentarz do dziadków. Zepchnąć śnieg i posprzątać na tyle na ile się dało. DO grobów nie można było dojść -śniegu dosłownie prawie po kolana. Tablic prawie nie widać. No ale w takie święta o kochanych osobach zapomnieć nie można. Mój świętej pamięci dziadziuś umarł dawno temu (2 tygodnie przed moją komunią) a moja świętej pamięci babunia w 2011 roku tydzień przed świętami Bożonarodzeniowymi. Dziś trochę sobie pochlipałam. Przyjechałam do domu i wzięłam się dalej za ogarnianie. Zrobiłam też andruta bo mojemu M się bardzo chciało :) No i tak teraz pozapalałam sobie świeczki i odpoczywam. A jak zleciał tobie dzionek?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, intensywnie i przyjemnie. Posprzątałam dom, ale jutro jeszcze muszę umyć podłogi, został mi tzw. "rynek", dziś skupiałam się na kątach :wink: Zresztą przy dwóch psach to podłogę można by myć co chwilę :lol: Potem przywieźliśmy dziewczyny, tzn. Mamę z rottką, po drodze zakupy i działania w kuchni. Na jutro zostawiłam sobie żurek i śledzia w śmietanie. Będąc po Mamę 10 km ode mnie doznałam szoku - tam prawie w ogóle nie ma śniegu - u mnie mimo padającego rano deszczu i +2 w ciągu dnia nie ubyło prawie nic. Przez moment nawet wyszło słońce, ale niewiele zdziałało. Dziwne jakieś te białe Święta, ale cieszmy się innymi drobnymi rzeczami ;:108
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to bardzo się cieszę że miałaś taki fajny dzionek :) No popatrz jak kilka km może wszystko zmienić.. U mnie dzisiaj o słonku nawet nie było mowy. Padało i padało. Zimno może aż tak bardzo nie było ale ten śnieg.. Ja też się muszę z tej chandry dźwignąć. W końcu to radosne święta.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety groby najbliższych mam porozrzucane po całej Polsce, więc uwierz, że zazdroszczę, że mogłaś iść i zapalić świeczkę. Moja najukochańsza ciocia zmarła w 2010 również krótko przez Bożym Narodzeniem. Oj to były bardzo smutne Święta ;:185 Teraz pozostaje mi palić za najbliższych świeczkę w domu, bo średnia do grobu mojego ojca, cioci, babci i dziadka to jakieś 400 km :( (każdy pochowany w innym mieście - od Poznania po Żuławy).
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Śnieg nam wszystkim popsuł szyki, przykrył jajka i koszyki.
A kurczaczkom zmarzły nóżki, więc się tulą do rzeżuszki,
lecz choć śnieg nam pada w święta i pogoda taka wstrętna
my święconym się dzielimy i radości wszem życzymy !

Madziu :wit
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych !

Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to faktycznie masz bardzo daleko. Ale wiesz..modlitwa i ten znicz o którym pisałaś to też się liczy. Uważam że to bardzo ładnie z twojej strony i bardzo dużo znaczy. Ja drugich dziadków mam w miasteczku koło działki. Też teraz im świeczki nie zapalę. Ale miasto zrobiło wirtualny cmentarz ze zdjęciami grobów, wszelkimi informacjami do kiedy opłacone itd, z możliwością zapalenia wirtualnego znicza, zamówienia sprzątania, postawienia kwiatów itd. Chociaż tyle mogę. Nie mogę pogodzić się ze śmiercią babci dlatego oprócz pogody w te święta to kolejny powód gdzie będzie mi smutno. No ale muszę się wziąć w garść żeby reszcie nie zepsuć świąt swoim nastrojem.
Asiu jaka miła niespodzianka. Jesteś :) Dziękuję Ci serdecznie i tobie również życzę tego wszystkiego :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Mandragora pisze:Niestety groby najbliższych mam porozrzucane po całej Polsce, więc uwierz, że zazdroszczę, że mogłaś iść i zapalić świeczkę. Moja najukochańsza ciocia zmarła w 2010 również krótko przez Bożym Narodzeniem. Oj to były bardzo smutne Święta ;:185 Teraz pozostaje mi palić za najbliższych świeczkę w domu, bo średnia do grobu mojego ojca, cioci, babci i dziadka to jakieś 400 km :( (każdy pochowany w innym mieście - od Poznania po Żuławy).
Oj, to Ci współczuję ... :(
Ale pewnie i tak organizujesz się jakoś w lecie i jak jest okazja odwiedzasz groby bliskich.... ? Czas szybko płynie, wiem jak to jest. Ja mam np. blisko w miarę na cmentarz ale moja babcia pochowana jest w takim dalekim miejscu na cmentarzu, że sama się tam nigdy nie wybiorę. Bałabym się napaści lub czegoś podobnego. Tylko z mężem w ciepłe miesiące możemy się wybrać. No włąśnie i nie chodzimy każdego roku. I wcale nie jest to specjalnie, po prostu tak się jakoś nie składa...
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja się też boję chodzić sama na cmentarz. Kiedyś byłam odważniejsza i jako mała dziewczynka do dziadków z koleżanką na rowerze jeździłam. Teraz się boję. Zarówno w Łodzi jak i tam na wsi. Tyle się słyszy o różnych psychopatach.. może to moje urojenia bo u nas jakoś tak dużo ludzi chodzi generalnie. Dzisiaj tylko było mniej no ale nie dziwne skoro tyle śniegu że do grobu się niemożna dostać.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, zawsze się jakiś wyjazd zorganizuje - przy okazji np. wyjazdu nad morze czy do rodziny. Trochę mi brakuje możliwości zajrzenia na groby, ot tak spontanicznie, ale pocieszają mnie słowa najbliższych, które ciągle pamiętam - że najważniejsza jest pamięć i wspomnienia, znicz to tylko symbol (choć oczywiście ważny). Madziu, nie dołuj się, rzucam łopatkę i zakopuj go prędko, w tak radosne Święta doła po prostu mieć nie można :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Obrazek

MADZIU WESOŁEGO ''ALLELUJA'
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”