Stokrotka afrykańska (osteospermum)
Re: Stokrotka afrykańska (osteospermum)
Pikowanie im nie zaszkodziło wręcz przeciwnie, z dnia na dzień są większe i ładniejsze.
Pozdrawiam,Basia
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swoje pikuje bardzo szybko, jak tylko porządnie rozwiną liścienie. Pierwsze dwie wysiane partie już maja liście właściwe, więc jest dobrze.
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moje osteo też wschodzi - wysiałam w krążkach torfowych i na początku byłam załamana, bo nasionka zaczęły pleśnieć, ale potem ta pleśniejąca skorupka spadła, a moim oczom ukazała się soczysta zieleń
Mam pytanie - czy to należy uszczykiwać, gdy już pokaże parę listków? Uszczykuję zawsze chryzantemy i wtedy są pięknie rozkrzewione, a ta roślinka jakby troszkę taka 'złocieniowata', więc może by ją też dziabnąć nieco? ;)
Mam pytanie - czy to należy uszczykiwać, gdy już pokaże parę listków? Uszczykuję zawsze chryzantemy i wtedy są pięknie rozkrzewione, a ta roślinka jakby troszkę taka 'złocieniowata', więc może by ją też dziabnąć nieco? ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
-
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 01:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko
Ustrzykujemy tak jak dalie i chryzantemy.
Ustrzykujemy tak jak dalie i chryzantemy.
Jak się mają Wasze stokrotki?Moje od Bożenki pięknie rosną,tylko nie wiem :Czy uszczykiwać jeśli same sie rozkrzewiają?Lidlowe tez powschodziły
Pozdrawiam,Basia
Pozdrawiam
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ale cudne te stokrotki afrykańskie jak myślicie czy jeszcze można wysiać - nie za późno ???
Siej,pięknie rosną i szybko a kwiaty będą najwyżej później.
Spodziewam się nasionek ze St.Zj.ale dopiero w maju i pewnie wysieję,ciekawość mi nie pozwoli czekać aż rok,więc może w donicy posieję i jesienią do domu .
Spodziewam się nasionek ze St.Zj.ale dopiero w maju i pewnie wysieję,ciekawość mi nie pozwoli czekać aż rok,więc może w donicy posieję i jesienią do domu .
Pozdrawiam,Basia
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Basiu dzięki - idę siać Jeden krzaczek stokrotki mi przezimował , ale jakiś marny , tylko jedna gałązka żywa - nie wiem czy się pozbiera .
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
A ja poniosłam klęskę. z ok 30 nasion wzeszło mi 3 sztuki i do tego jedna z nich padła Juz chyba więcej nie wzejdzie. To moja pierwsza próba... Nie nadaję się na ogrodniczkę
Nie poddawaj się! Może nasionka miałaś kiepskie.Moje zdziwienie było wielkie jak przeczytałam żeby płytko siać takie duże nasiona,więc może za głęboko wysiałaś i zgniły.Kup nowe w Lidlu moje wzeszły w 100%
TerDob
Gdzie przechowywałaś stokrotkę ,że przezimowała?
TerDob
Gdzie przechowywałaś stokrotkę ,że przezimowała?
Pozdrawiam,Basia