Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 2
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiem Ewuniu, dlaczego chcesz zmieniać rabatę z różami, ale podejrzewam, ze po prostu odzywa się w Tobie instynkt ogrodomaniaka ;)
Hortensje wspaniałe! A lilia jest tak sliczna, ze mogłaby być jedyna w Twoim ogrodzie. Pamiętaj, ze nie ilość, a jakość jest ważna
Zapomniałabym wspomnieć, ze Otello mnie oczarował... Pachnie?
Hortensje wspaniałe! A lilia jest tak sliczna, ze mogłaby być jedyna w Twoim ogrodzie. Pamiętaj, ze nie ilość, a jakość jest ważna
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Othello pachnie ślicznie i żadne choróbska się go nie imają!!!chatte pisze:Nie wiem Ewuniu, dlaczego chcesz zmieniać rabatę z różami, ale podejrzewam, ze po prostu odzywa się w Tobie instynkt ogrodomaniaka ;)
Witajcie Izunie
Rabatę będę przerabiać bo mam na niej za gęsto posadzone róże i jakiś kolorystyczny i odmianowy rozgardiasz tam panuje
Część róż przesadzałam i nie wiedziałam jakie kolory będą, część nowych nasadzeń nie pasuje bo pomieszałam dzikie ze angielkami i historycznymi
Ale kto nie przesadza w ogrodzie? Chyba tylko ten co ma ogrodnika :lol
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Oj, przesadza, przesadza !
Zwłaszcza, jak się kupuje " niespodzianki", które potem rażą w oczy.
Rose du Roi , okazała się być jasnogaciowa, a nie królewska, a siedzi mi na "fioletach".
Przy białej , pnącej , inna " pnąca angielka" razi koszmarem pomarańczowej morelki,
a białe tyły ( Winchester Cathedrale + Alba plena + powojnik biały) zalśnił koszmarem Falmmentanz'a.
W zeszłym roku, posadzone centralnie lilie hybrydowe biało-różowe, zalśniły zakaźną żółtaczką !
I tak straszyły wśród fioletów do wczesnej jesieni.
Niedawno kupiona ( i szczęściem nie zasadzona jeszcze budleja -Royal Red, zaczyna mieć dziwnie liliowe baldachy ).
Koniec świata !
Kiedy wreszcie będzie można " skończyć ogród" ?
P.S.
Ewuś, czy Twój wielkokwiatowy Olek, jest zwisłouchy?
Zwłaszcza, jak się kupuje " niespodzianki", które potem rażą w oczy.
Rose du Roi , okazała się być jasnogaciowa, a nie królewska, a siedzi mi na "fioletach".
Przy białej , pnącej , inna " pnąca angielka" razi koszmarem pomarańczowej morelki,
a białe tyły ( Winchester Cathedrale + Alba plena + powojnik biały) zalśnił koszmarem Falmmentanz'a.
W zeszłym roku, posadzone centralnie lilie hybrydowe biało-różowe, zalśniły zakaźną żółtaczką !
I tak straszyły wśród fioletów do wczesnej jesieni.
Niedawno kupiona ( i szczęściem nie zasadzona jeszcze budleja -Royal Red, zaczyna mieć dziwnie liliowe baldachy ).
Koniec świata !
Kiedy wreszcie będzie można " skończyć ogród" ?
P.S.
Ewuś, czy Twój wielkokwiatowy Olek, jest zwisłouchy?
Edytko, sama jeszcze nie wiem, na pewno w obrębie rabaty, ale wiem już, że naturalne stamtąd wylecą
Przesadzam juz od kilku lat wszystko, więc nic nowego Othella Izo zamów sobie u p. Adama. Naprawdę warto, dołącz do niego Tuscany, chyba jeszcze bardziej mi się podoba. Ma jeden feler, ponoć tylko raz kwitnie, sprawdzę w tym roku i dam znać.
Przewiń sobie parę stron w tył i pooglądaj ją, pachnie rozkosznie i bardzo mocno.
No właśnie Hanus u mnie tak samo Kupiłam na all 2 róże na pniu, jedna miała być czerwona a druga różowa, ciemny róż, coś jak Parade i co efekt widziałaś to ta różowoczerwona 2 w jednym, szukamy dla niej imienia juz dość długo. Sympathie okazała się jakąś majtkowo fioletową, krzaczysko rośnie jak na drożdżach, kwiaty nawet pachną, ale miała być pnąca
Oleś zwisa pod ciężarem kwiatów, jak kwiatów mało sterczy na baczność
A jak Twój bidulek? Odżył?
Przesadzam juz od kilku lat wszystko, więc nic nowego Othella Izo zamów sobie u p. Adama. Naprawdę warto, dołącz do niego Tuscany, chyba jeszcze bardziej mi się podoba. Ma jeden feler, ponoć tylko raz kwitnie, sprawdzę w tym roku i dam znać.
Przewiń sobie parę stron w tył i pooglądaj ją, pachnie rozkosznie i bardzo mocno.
No właśnie Hanus u mnie tak samo Kupiłam na all 2 róże na pniu, jedna miała być czerwona a druga różowa, ciemny róż, coś jak Parade i co efekt widziałaś to ta różowoczerwona 2 w jednym, szukamy dla niej imienia juz dość długo. Sympathie okazała się jakąś majtkowo fioletową, krzaczysko rośnie jak na drożdżach, kwiaty nawet pachną, ale miała być pnąca
Oleś zwisa pod ciężarem kwiatów, jak kwiatów mało sterczy na baczność
A jak Twój bidulek? Odżył?
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Która z nas nie przesadza ,ja mam w planach przesadzać jakąś roślinę to planuję na jesieni ,ale ta jesień jest za parę godzin ,bo jestem niesamowicie niecierpliwa i chcę widzieć efekt już ,czasami za szkodą do roślinek :P ale tak to już jest .Wchodzę do Twego ogrodu Ewuniu bardzo często ,podziwiam ,bo jest co no i zmykam ,ale dziś już nie mogłam ---jest super :P
Ja chętnie pozbyłabym się parkowego Aleksandra (za czerwień flagi naszej narodowej sprzed 1989), już mi też drgnęła ręka na paskudne wielokwiatowe żółcidło ;), ale jak zakwitły przy nim lilie (żółte) to zmieniłam zdanie.
Teraz odczuwam pewne letnie rozleniwienie, ale jesienią HA! też mam kilku zdecydowanych faworytów.
Teraz odczuwam pewne letnie rozleniwienie, ale jesienią HA! też mam kilku zdecydowanych faworytów.
Edyta
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ewuś, nie kus! Teraz nawet mysleć nie moge o nowych różach! Ty nie wiesz co się u mnie dzieje. Kupiłam w tym roku kilka róż i teraz nie dość że drżę o ich zdrowie, a nawet zycie, to jeszcze nie wiem, gdzie je posadzic, bo musza do wiosny zmienic miejsce
Wiem, widziałam Tuscany, czytałam, ze pachnie, ale... Póki co, będę je podziwiać u Ciebie ;)
Wiem, widziałam Tuscany, czytałam, ze pachnie, ale... Póki co, będę je podziwiać u Ciebie ;)
No więc dziewczyny przesadzajmy, dosadzajmy żeby nasze ogrody były jeszcze piękniejsze
Nareszcie przestało wiać. Dwa dni głowę urywało i szarpało roślinami Oczywiście deszczu jak na lekarstwo
Pokaże Wam teraz najpiękniej przebarwiającą się różę, z moich oczywiście. Nie pachnie, ale jest przepiękna. Nie zrzuca płatów tylko przebarwia sie na coraz piękniejszy kolor. Jest taka pudrowa.. Zobaczcie, to Acropolis.
rozwijające się kwiaty
na pierwszym planie kwiaty przekwitające, mają już prawie 2 tygodnie! Cudny kolor prawda?
Uwielbiam takie kolory. Polecam ta różę, jej dodatkowym atutem jest brak jakichkolwiek choróbsk!
Nareszcie przestało wiać. Dwa dni głowę urywało i szarpało roślinami Oczywiście deszczu jak na lekarstwo
Pokaże Wam teraz najpiękniej przebarwiającą się różę, z moich oczywiście. Nie pachnie, ale jest przepiękna. Nie zrzuca płatów tylko przebarwia sie na coraz piękniejszy kolor. Jest taka pudrowa.. Zobaczcie, to Acropolis.
rozwijające się kwiaty
na pierwszym planie kwiaty przekwitające, mają już prawie 2 tygodnie! Cudny kolor prawda?
Uwielbiam takie kolory. Polecam ta różę, jej dodatkowym atutem jest brak jakichkolwiek choróbsk!