Moje Haworthia i in. cz. II - bebos
- czarny
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Haworthia i in. cz. II - bebos
Sałatowatość średnio, ale afrykańskie śmierdziuszki mi się podobają. Żeby tak dało się na forum podzielić ich aromatem :]
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Beatko może H.longiana się dźwignie Moja w tamtym sezonie tez tak wyglądała jak by z niej życie uszło,przeczekałam i dała rade.
Za Twoją trzymam kciuki
Za Twoją trzymam kciuki
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Henryku - no jak widać nie ma reguły - u mnie właśnie te, które nazywasz twardzielami - padały jak muchy. Rok po roku kupowałam ładne, stanowiskowe H. nigra - i rok po roku usychały zimą. Nie dałam za wygraną, tyle że kolejny okaz kupiłam już większy i jest OK. To samo było z H. scabra var. starkiana. Pochwalę się, że bardzo ładnie przezimowała H. parksiana - wyraźnie widać przyrosty, a latem myśłałam, że już po niej! A H. graminifolia nie straciła ani jednego liścia, dwa nowe wyrosły, trudno w jej przypadku orzec, że się wyciągnęła, ale warkocze można jej zaplatać Ale te wszystkie trzymam w chłodniejszym pomieszczeniu, szkoda że wszystkich nie mogę...
Magda - w domu gliniane i ceramiczne, w pracy - plastik a la terakota...
Gosia - niestety, nie ma już czego ratować Ta od Marka miała ładne, delikatne białe prążkowanie. Bardzo mi sie podobała! Mam jeszcze jedną, całą zieloną, też przeschła, ale nie tak dramatycznie. Krzysztof ostrzegał, że lubią wilgoć, pilnowałam...ale nie upilnowałam
Magda - w domu gliniane i ceramiczne, w pracy - plastik a la terakota...
Gosia - niestety, nie ma już czego ratować Ta od Marka miała ładne, delikatne białe prążkowanie. Bardzo mi sie podobała! Mam jeszcze jedną, całą zieloną, też przeschła, ale nie tak dramatycznie. Krzysztof ostrzegał, że lubią wilgoć, pilnowałam...ale nie upilnowałam
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Ja też longianę mam od Marka jak będzie odrościk to będzie dla Ciebie jak nigdzie nie zdobędziesz .
Ma delikatne prążki jak Twoja:)
Ma delikatne prążki jak Twoja:)
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko!
Dzięki za odpowiedź. W takim razie nazwa Aloe x hybr. chyba będzie najbardziej odpowiednia.
Zainspirowałaś mnie, muszę zaglądnąć do swoich haworsji i gasterii, choć widok, który zobaczę może być różny. I tego się boję.
Dzięki za odpowiedź. W takim razie nazwa Aloe x hybr. chyba będzie najbardziej odpowiednia.
Zainspirowałaś mnie, muszę zaglądnąć do swoich haworsji i gasterii, choć widok, który zobaczę może być różny. I tego się boję.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Poświęciłam "trochę " czasu i 'obejrzałam i przeczytałam"wszystkie Twoje posty.
Ufffffffffffff zgarbaciałam ale jakie mam zadowolenie,ten klimat i te gasterie i te haworsje cudne.
Ja mam po dwie sztuki i wydaje mi się,że mam" cuda"
Gratuluję wiedzy i pasji
Ufffffffffffff zgarbaciałam ale jakie mam zadowolenie,ten klimat i te gasterie i te haworsje cudne.
Ja mam po dwie sztuki i wydaje mi się,że mam" cuda"
Gratuluję wiedzy i pasji
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Mnie również nie może zabraknąć w kolejnej części, w końcu jestem największą fanką Twojego zagospodarowania przestrzeni
- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
U Ciebie to wygląda bardzo dobrze... u mnie to wolna amerykanka....
Melduje się w 2 części!
Melduje się w 2 części!
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
Dziękuję za odwiedziny! Witam nowych gości! Czereśnia - znam to...kiedy odkryłam Forum, spędziłam wieeeele godzin na dogłębnym zapoznawaniu się z kilkoma Wątkami, które szczególnie przyciągnęły moją uwagę! Cieszę się, że teraz Ktoś mój tak zgłębia
NOWOŚCI!...duuużo nowości!
Zacznę od grupy Haworthia scabra i jej mieszańców, prezentując nowe i "stare"
Grupa - po kolei: Haworthia scabra var. scabra + H. scabra x H. koelmaniorum + H. scabra x H. pygmaea - ta ostatnia to nowość z STC!
Trafiła się na all tania i ładna forma Haworthia scabra var. morrisiae (syn. H. smitii) - więc oczywiście sie skusiłam, bo ta kupiona z innego źródła w zeszłym roku jest zdecydowanie inna - aż zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakiś mieszaniec...
Haworthia scabra var. morrisiae (dwie formy razem - ta niższa to nowość!)
Oczywiście do kompletu nie może zabraknąć Haworthia scabra var. starkiana
c.d.n.
NOWOŚCI!...duuużo nowości!
Zacznę od grupy Haworthia scabra i jej mieszańców, prezentując nowe i "stare"
Grupa - po kolei: Haworthia scabra var. scabra + H. scabra x H. koelmaniorum + H. scabra x H. pygmaea - ta ostatnia to nowość z STC!
Trafiła się na all tania i ładna forma Haworthia scabra var. morrisiae (syn. H. smitii) - więc oczywiście sie skusiłam, bo ta kupiona z innego źródła w zeszłym roku jest zdecydowanie inna - aż zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakiś mieszaniec...
Haworthia scabra var. morrisiae (dwie formy razem - ta niższa to nowość!)
Oczywiście do kompletu nie może zabraknąć Haworthia scabra var. starkiana
c.d.n.