Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)
No jakiś tłuczący pech trzyma te przedmiotu z h&y. Może one tak specjalnie .. żeby wrócić po drugą sztukę. Szkoda mi było kasy ale cóż miałam zrobić. Jak się komplet chciało. A tak mi się te jabłuszka podobały. Jedno duże, jedno małe i papryczka. Dobrze że stłukło się małe a nie duże. Chociaż nie będę zapeszać może lepiej.
-
Iwonko z racji tego że dzisiaj cisza na fo, wróciłam się do twojego poprzedniego wątku. Zdjęcia piękne, plany ogrodowe też imponujące. Bardzo podobają mi się twoje ozdoby domowe, świąteczne też były super. Powiedz mi czemu frida stała się werką
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Madziu, widzę, że nawet taki drobiazg nie umknął Twojej uwadze (nikt inny tego nie zauważył). Była Frida przez jeden dzień, bo jestem zafascynowana Fridą Kahlo i bardzo mi się podoba to imię, ale mniej spodobało się domownikom. Połączenie mocno bezdźwięcznego F + mocno dźwięcznego R jest dość trudne dla niektórych osób. Zrobiliśmy więc listę imion i drogą eliminacji wybraliśmy takie, które podobało się nam wszystkim. Była Aria, Wera, Zora, Lara...
Cieszę się, że odwiedziłaś mój poprzedni wątek i że ci się podoba
Cieszę się, że odwiedziłaś mój poprzedni wątek i że ci się podoba
-
Iwonko tak myślałam że to imię było krótkotrwałe skoro została Werką Frida jest też fajne, oryginalne. Ale faktycznie może sprawiać problemy w wymowie Twój wątek podobał mi się bardzo. Lubię taki styl.
- majowa
- 1000p
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Iwonko wszystkiego najlepszego! Bezstresowych, wyluzowanych i radosnych Świąt !
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
I ja przyszłam się przywitac świątecznie.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 mar 2010, o 07:55
- Kontakt:
[quote="majowa"]Witaj Alicjo muszę koniecznie do Ciebie zajrzeć, już tak dawno u Ciebie nie byłam.
Kasiu bardzo mi miło, zaglądaj!
Madziu- bardzo fajny pomysł i powiem Ci, że ja tez o tym myślę, tyle że może nie same trawy a w połączeniu z żurawkami albo hostami. Wybierz trawki, które nie są za wysokie, nie będzie to wyglądać dobrze moim zdaniem. Np. miskant ten mój z donicy sie nie nadaje, bo rośnie ok. 2 m, ale np. miskant Gold Bar już ok. Fajna do pojemników jest rozplenica Burgundy Giant (z jakąś siną trawką byłoby super+ ciemna żurawka, albo czarny niski konwalijnik japoński). Red Baron w połączeniu z ciemnozielonymi trawkami (może jakas turzyca) + w niskie piętro jakaś jasna Hakonechloa. Przecudna i bardzo ozdobna jest trawa indiańska
Polączenie red baron z Hakonechloa i zurawką - miodzio. dałabym tylko jakiś cienmozielony akcent z tyłu kompozycji.
Mam pewną uwagę, na tym zdjęciu to nie jest Red Byron tylko Phormium czyli len nowozelandzki, inaczej tęgosz i mam przy okazji pytanie, czy można tak po prostu wklejać u Was zdjęcia bez żadnego linku? Na naszym forum (Ogrodowisko) do obcych zdjęć wkleja się tylko link. Wspomnę, że jestem autorką tego zdjęcia i nie wyrażam zgody na jego używanie tak po prostu, proszę tego nie robić.
Kasiu bardzo mi miło, zaglądaj!
Madziu- bardzo fajny pomysł i powiem Ci, że ja tez o tym myślę, tyle że może nie same trawy a w połączeniu z żurawkami albo hostami. Wybierz trawki, które nie są za wysokie, nie będzie to wyglądać dobrze moim zdaniem. Np. miskant ten mój z donicy sie nie nadaje, bo rośnie ok. 2 m, ale np. miskant Gold Bar już ok. Fajna do pojemników jest rozplenica Burgundy Giant (z jakąś siną trawką byłoby super+ ciemna żurawka, albo czarny niski konwalijnik japoński). Red Baron w połączeniu z ciemnozielonymi trawkami (może jakas turzyca) + w niskie piętro jakaś jasna Hakonechloa. Przecudna i bardzo ozdobna jest trawa indiańska
Polączenie red baron z Hakonechloa i zurawką - miodzio. dałabym tylko jakiś cienmozielony akcent z tyłu kompozycji.
Mam pewną uwagę, na tym zdjęciu to nie jest Red Byron tylko Phormium czyli len nowozelandzki, inaczej tęgosz i mam przy okazji pytanie, czy można tak po prostu wklejać u Was zdjęcia bez żadnego linku? Na naszym forum (Ogrodowisko) do obcych zdjęć wkleja się tylko link. Wspomnę, że jestem autorką tego zdjęcia i nie wyrażam zgody na jego używanie tak po prostu, proszę tego nie robić.
Pozdrawiam, Danusia
- majowa
- 1000p
OK, rozumiem. Przepraszam autorkę, zdjęcie usuwam.
Przy okazji dziękuję za uwagę na temat trawki:).
Przy okazji dziękuję za uwagę na temat trawki:).
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Cześć Iwonko. Jak tam poświąteczny nastrój?
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Cześć Iwonko, właśnie otrzymałam maila od starkla, że wysłali roślinki . Do Ciebie też już wyszły?
- majowa
- 1000p
Cześć Madziu, witam poświątecznie. Ja jeszcze nie dostałam informacji o wysyłce. Ale pewnie lada moment też i do mnie się odezwą
Szczerze mówiąc nie mam ochoty nawet o tym pomyśleć. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego
Zaczynam się poważnie obawiać, czy oby wszystko z naturą jest ok.??
Szczerze mówiąc nie mam ochoty nawet o tym pomyśleć. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego
Zaczynam się poważnie obawiać, czy oby wszystko z naturą jest ok.??
Ja mam takie same obawy Iwonko.U mnie dziś kolejny dzień ze śniegiem. Taniec z łopatą od rana , żeby chociaż ścież była odgarnięta.Śnieg zbity, ciężki , nie ma go gdzie wyrzucać.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown