Wstążeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wstążeczka

Post »

Monia, każdy wiosenny kwiatuszek czy zielony liść cieszy! Na bezrybiu i rak ryba :D
Musimy jakoś przetrwać i liczyć na ciepły kwiecień, bo marzec wg prognoz już stracony... ;:222
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia ;:138 To masz już wiosnę! U mnie tylko maleńki biały się pokazał. ;:3
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje krokusy poszły spać .Zieloności podmarznięte i jestem ciekawa czy zakwitnie wszystko .Dobrze ,ze nakryłam lobelie bylinowe .Dzisiaj nawet nie zaglądałam jak sie mają ,ale mam nadzieję ,ze dobrze chociaż pełny ciemiernik zmarzł mi w altance ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

KASIU - zgadzam się w pełni , gdy wszystko kwitnie takich solistów nawet można nie zauważyć , jedyne co mnie w takiej jaka jest sytuacji cieszy to że przy tym ograniczonym moim czasie i tych zimnach róż jeszcze nie dostałam :)
RENATKO - a u mnie tylko te , więc prawie tak samo . Nawet ciemierniki mają zwinięte takie kulki przy ziemi to pewnie kwiaty
JADZIU - ja nic nie przykrywałam z braku czasu, co będzie to będzie . Widzę i u siebie że ten tydzień dał się roślinkom we znaki . Najwyżej mocniej poprzycinam np. róże , nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że moja najstarsza i największa pnąca która przemarzła i nie kwitła rok temu ( ona kwitnie na ubiegłorocznych) nie miała takich pąków jak rok temu w lutym przy ciepłach więc może zakwitnie? zresztą ona odkąd jest u mnie to zeszły sezon miała pierwszy bez kwiatów
Dobrej nocy i do zobaczenia , najpóźniej za tydzień :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Moniko :wit
I ja mam nadzieję,że mróz nie zaszkodził kwiatom Twojej Mahoni a w miejsce zmarzniętych listków na pewno pojawią się nowe.
Bardzo ładnie w taki naturalny sposób pokazałaś wystawione noski swoich kwiatków a krokusik wyjątkowy urodny i bardzo ładne ujęcie ;:215
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zima się rozpanoszyła :evil: Parapetowe zasiewy rosną, bo słońce świeci dość mocno, ale mróz na podwórku na pewno da się ogrodowi we znaki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu ;:196 i zamiast wiosny mam zimę w pełni z takimi grożnymi mrozami, :evil: a tu śnieg sobie stopniał .Nie dosyć ,że było go mało
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Szkoda, że nie ma u Was sniegu, przy takim mrozie może być nieciekawie. U mnie na szczęście leży go jeszcze sporo, no ale przy -19 C gdyby byo inaczej - to by się działo!
Marta
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu ;:196 jak tam po kolejnej mrożnej i bezśnieżnej nocy .Nawet ie zaglądałam dzisiaj na ogródek bo po co sie wcześniej denerwować
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witajcie:)
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa . U mnie brak czasu i pokazywać nie ma co za bardzo . Zamiast wiosny nadal zima . Macie rację , zasiewy na parapecie rosną ale w ogrodzie.... brrr róże wyglądają gorzej niż miesiąc temu ,takie mam wrażenie ale przestałam się już tym przejmować , nie mam na to wpływu . Dobra wiadomość jest taka że dbający o rośliny sprzedawcy poprzesuwali terminy wysyłek i przynajmniej to nie spędza mi snu z powiek :) W pamiętne dwa ciepłe dni przed pracą poprzycinałam powojniki i hortensje oby im to nie zaszkodziło. Patyczki hortensji powsadzałam do wody i zobaczymy może jakiś sukces będzie? Życzę wszystkim radosnych świąt w ciepłej atmosferze ,takiej prawdziwie wiosennej na przekór temu co za oknem ;:196 Ciemiernik niestety ubiegłoroczny
Obrazek
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu kiedy te cuda zobaczymy w realu kwitnące oczywiście????? .Może wreszcie teraz powoli wszystko sie ruszy ;:196 Nie wiem czy Ci co już dostali róże mają się cieszyć czy Ci co dopiero dostaną ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Pogodnych Świąt!
Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Ciemiernik ubiegłoroczny ale za to jaki urodny i na pewno nie mniej urodny będzie tego roku.
Wyobrażam sobie jak się niecierpliwisz przedłużającą się zimą,na pocieszenie nie Ty jedna ale jak tylko śnieg stopnieje i słońce zagrzeje to natura zdąży nadrobić zaległości i na czas bedą cieszyć nasze oko Twoje pięknie kwitnące różnorodne roślinki a tego bardzo Ci życzę i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”