Planuję ogród nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Planuję ogród nieśmiało

Post »

Witaj Celinko :wit
Niech te Święta upłyną Wam w ciepłej ,rodzinnej atmosferze ,niech będą zdrowe , radosne , niezapomniane i wolne od trosk dnia codziennego .
Będę zaglądać na Forum dopiero po świętach., choć pogoda nie brzmi optymistycznie , życzę Ci dużo słońca na te dni świąteczne. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julianno, dziękuję za piękne życzenia :)
Ja również Tobie i wszystkim życzę błogosławionych świąt :) Niech radość ze zmartwychwstania sprawi, że w naszych sercach zakwitnie radość, a oczy ucieszą się na widok kwiatów w wielkanocnych stroikach - mimo, że za oknem zima zamarudziła.
Wszystkim tradycyjnie życzę smacznego wielkanocnego jajeczka :lol:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Celinko dziękuje za życzenia.
Niech te Święta zostawią w nas radość Zmartwychwstania a serca napełnia miłością i dobrocią ;:167 ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Celinko dziękuję za życzenia, święta już się kończą, miłego wieczoru. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Dopiero wróciłam ze świątecznych wojaży. Przywiozłam sobie w doniczce kępę przebiśniegów, :wink: żeby mieć jakiekolwiek kwitnące kwiatki, bo moje wszystkie pod śniegiem siedzą...
Już nie mam siły do tej zimy. ;:14
Posiałam kwiatki i pomidorki koktajlowe, posadziłam do doniczek begonie i mam nadzieję, że ta okropna zima kiedyś się skończy :evil: :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Celinko kiedyś na pewno się skończy, jednak musimy jeszcze trochę poczekać.Prognozy długoterminowe nie są dobre.Zapowiadają u nas kolejne opady śniegu. :wit

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

chyba się pory roku poprzesuwały :shock: Może odtąd dla odmiany Boże Narodzenie będzie jesienne a Wielkanoc zimowa ;:224 :;230
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Dobrze chociaż mieć w doniczce przebiśniegi jak nie można w ogródku :;230

A jeśli chodzi o pomidorki koktajlowe to one same mi się wysiewają i to w dużych ilościach ,część z nich muszę usuwać .Te samosiejki potrafią urosnąć ładniejsze niż te sadzone w marcu do parapetowych doniczek! Zostawiam kilka krzaczków symbolicznie,gdyż na mojej ziemi one już się wyrodziły ;:131 Z 10 lat temu jak pierwszy raz je posadziliśmy to dopiero były zbiory ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Pomidorki koktajlowe są fajne do sałatek :)
Posadziłam w tamtym roku w doniczkach i jeszcze w listopadzie były pomidorki :;230
Teraz moja rodzinka chce je mieć znowu, więc ;:oj zabrałam się do dzieła :) ;:oj

Moje przebiśniegi w doniczce to jedyne kwiatki, jakie teraz kwitną :twisted: Przynajmniej jest na czym oko zawiesić :lol: To taka mała radość w tej okropnej zimie, co to odejść nie może. :evil:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Witaj Celinko
Jak Twoje samopoczucie?. Ja już mam takiego doła,że głowa boli .Nawet nie chcę gdybać o pogodzie co będzie: powtórka z rozrywki zapewne.
Muszę sobie zrobić przerwę od wszystkiego i przeczekać. :wit

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Celinko trzeba się jakoś ratować;jak nie mogą kwitnąć w ogródku to niech one i my mamy frajdę i niech kwitną w domu :uszy
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Dziękuję za pamięć :) Trzymam się jakoś jeszcze :)
Praca zawodowa i moje dzieciaczki nie dają mi za dużo czasu na myślenie a tym samym na biadolenie ;:306

Radośnie wysiałam w marcu jednoroczne kwiatki i właśnie je przepikowałam: chabry, nagietki, niecierpki, gipsówkę wytworną i oczywiście nieśmiertelną aksamitkę :tan
Jeszcze ubiorki gorzkie i lwie paszczki wschodzą i za małe są do pikowania - ale nadgonią szybko. ;:333

Szczepki pelargonii już się ukorzeniły i puszczają nowe pędy, a starsze pelargonie rozrosły się bujnie i aż proszą się o więcej słonka i o ciepłą wiosenną pogodę, która gdzieś zamarudziła po drodze... :uszy

Jeśli wiosna będzie tak dalej zwlekać, to najwyżej te młode roślinki zakwitną na parapecie :;230

Planuję jeszcze posiać mieszanki słoneczników ozdobnych - ale w tym roku chyba do jakiegoś pojemnika. W tamtym roku posadziłam do gruntu, to ozdobne, które mają mieć maks. 150 cm. wyrosły mi na 3 metry...
Mam wielkie wiadro plastikowe, posadzę tam po kilka słoneczników różnych kolorów i wielkości i zobaczymy, co wyjdzie ;:303

Za dwa tygodnie przyjeżdżają do mnie róże - po dwukrotnym przekładaniu terminu dostawy. U mnie jeszcze gruba pierzyna śniegu leży.... ;:124

Jak już przyjdzie wiosna, to na dobre - wtedy wszyscy wystawimy na tarasy i balkony to co mimo zimy hodujemy w domu i od razu poczujemy się lepiej ;:138
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Celinko praca i dzieci zabierają nam dużo energii ale w końcu dla kogoś się żyje, no i rzeczywiście nie ma czasu na głupoty ;:14
Marzy mi się czasami domek z dala od cywilizacji , oczywiście z ogrodem i życie w takim samowystarczalnym błogim spokoju,bez pośpiechu,zagonienia,w zgodzie z naturą. Może w raju tak będzie. ;:170
Z jednorocznych w tym roku wysiałam lobelię niecierpek balsamina,szałwię błyszczącą fioletową no i oczywiście aksamitki. Uwielbiam ta kwiatki , mam taka niską odmianę ,gęsto się krzewiącą w lato i na jesieni taki gęsty rządek wygląda cudnie.
Kwiatek dla Ciebie

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”