Kobea i jej uprawa cz.2
-
- 200p
- Od: 26 sty 2013, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.2
Cudo! a ja słyszałem że można odrazu dać je do ziemi przy "matce" i też będa rosły... to prawda?
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zobaczyłam zdjęcie mewy i odrazu poleciałam podciąć kobeę Bo chyba tylko to mi zostaje, żeby mieć ich więcej, bo z nasionek dalej mniej niż zero
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
A ja miałam prezent świąteczny. Pokazało się kolanko .
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeśli działa w wodzie, to ja jednak nie będę ryzykowała wciskania do ziemi, bo z innymi roślinkami nie zawsze wychodzi.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ja miałam identyczny prezent.To "już" trzecia z 15.nena08 pisze:A ja miałam prezent świąteczny. Pokazało się kolanko .
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
ja swoje szczepki od razu do ziemi i rosna
Ja nim wcisnęłam do ziemi najpierw potraktowałam je ukorzeniaczem Przykryłam foliowym woreczkiem i po paru dniach z lekko oklapniętych pięknie się wyprostowały. U mnie wyszły tylko dwa nasionka i dzięki temu zabiegowi, jak się uda będę miała 5 roślinek. A to mi już wystarczy
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Wczoraj planujac, gdzie uszczknę moje maleństwa zobaczyłam ze zgrozą, że mają podsuszone brzegi listków.
Mam dwie prawdopwdobne przyczyny: albo zmarzły (balkon był przez nieuwagę otwary przez dłuższy czas), albo dobrały się do nich ziemiórki - wieczorem wstawie zdjęcia.
Mam dwie prawdopwdobne przyczyny: albo zmarzły (balkon był przez nieuwagę otwary przez dłuższy czas), albo dobrały się do nich ziemiórki - wieczorem wstawie zdjęcia.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
Dzisiaj zobaczyłam że w ziemi są takie małe białe robaczki Co to ? Jak się tego pozbyć? Pomocy
Pozdrawiam Sylwia
Sylwia podejrzewam że to ziemiórki . Różne metody stosują forumki . Wkładają czosnek , lisć laurowy, ziemniaka przeciętego na pół , ale czy to odnosi jakiś skutek to nie wiem .
U mnie też się coś dzieje bo na razie 4 sztuki ładnie rośnie a reszta jakby w miejscu stanęła- nie wiem czy nie popaliłam bo przez pomyłkę zraszałam nawozem zamiast wodą - (Pomylilam spryskiwacze )
U mnie też się coś dzieje bo na razie 4 sztuki ładnie rośnie a reszta jakby w miejscu stanęła- nie wiem czy nie popaliłam bo przez pomyłkę zraszałam nawozem zamiast wodą - (Pomylilam spryskiwacze )
Pozdrawiam. Ewa
Imponująca kolekcja kobełek
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewa kobyłki cudne....moje niektóre mają jakby listki lekko zwieszone...zmęczone są ta pogodą...słońca ewidentnie brakuje i takie oto efekty
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
Pozdrawiam Sylwia