Smoczycowa mania storczykowa;)

Awatar użytkownika
Smoczyca
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 cze 2008, o 18:57

Post »

Wstałam późno dzisiaj, ale za to w kolorowo-pachnącym towarzystwie wypiłam kawę :lol: Obrazek

A to specjalnie dla Orionki...
Obrazek Obrazek

No i w końcu kopiłam sobie upragnionego Sabotka ;:166...Obi tym razem w Katowicach :wink: trochę dziwnie, bo są w doniczce dwa różne gatunki-z czego jeden akurat kwitnie, a drugi nie mam pojęcia jak może wyglądać :D Wybrałam tak żeby oby dwa miały marmurkowe liście. Zdjęcia przy kolejnej sesji :wink:
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Jakie okno!!! A własciwie miejsce pod oknem.Smoczyco,to stolik?
platynka :)
Awatar użytkownika
Smoczyca
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Platynko zrobiłam sobie taką półeczkę-nie zajmuje dużo miejsca(pod oknem i tak zawsze ono kiepsko wykorzystane)-a pomieści znacznie więcej kwiatów niż moje wąskie parapety...no i storczyki nie przypalą się od słońca :lol: a dodatkowo mam "schowek" na butle z wodą, doniczki, ziemię i inne niezbędne bibeloty :wink:
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

pomysł super, też by mi się przydało cos takiego. Gsybys kiedys miała i mogła - wstawisz zdjęcia?
platynka :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Smoczyco-Basiu jestem pod wrażeniem tego półko-parapetu, ależ cudne okazy :) Powodzenia w uprawie :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Smoczyco - piękne ;:152
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Basiu piękne te Twoje storczyki , półeczka super sprawa, jeśli możesz to wklej zdięcie Sabotka ,one są takie piękne.

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten biały rzeczywiście ma niecodzienną warżkę. Piękny. :shock:
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Basiu co słychac u Ciebie i u Twoich storczyków. Zaglądam do Ciebie, bo chiałam się pochwalic, że w końcu upolowałam takiego fioletowego z białą warżką. :) Nie mogę się doczekac kiedy przyjdzie do mnie listonosz :)
Awatar użytkownika
Smoczyca
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ja siedzę cichutko tak jak moje storczyki :wink: Bardzo się cieszę że ktoś jeszcze tutaj zagląda-to mnie zmobilizuje, żeby w końcu wziąć w rękę aparat.Rano jak wyglądam za okno to tylko chmury i chmury, deszcz i deszcz. Ja sie tak zachwycam Twoimi zdjęciami Orionko...ten błękit nieba naprawdę opytmistycznie mnie nastraja :wink: Ciesze się, że niedlugo będziesz miała tego z białą warżką-mam nadziję, że bedzie okazem zdrowia. Mój juz przkwitł niestety, jak większość moich phalaenopsisów. Jestem pełna obaw przed sezonem zimowym, bo brak mi doświadczenia. Kupiłam nawilżacz i udaje mi się utzymywać wilgotność w granicach 40%-w moim domku straszna susza się robi jak ruszamy z ogrzewaniem. Dzisiaj czeka mnie jeszcze ostateczna rozprawa z paskudną "gnilną" chorobą-ostatnia szansa na uratowanie stożka wzrostu w jednym z phalaenopsisów. Stracił już 2 duze liście-niestety przemywanie alkoholem tylko spowolniło chorobę ale cały czas powracała i powracała- więc kupiłam Topsin. Trzymajcie kciuki. Storczyk w dodatku od razu po przekwitnięciu wypuścił z przyciętych pędów pędy boczne-mam nadzieję, że to nie jest jego ostatni "zryw" przed śmiercią :cry: Jeszcze słóweczko do Orionki-pozwolę sobie skontaktować się z Tobą jak już się uporam z choruskiem, bo strasznie mnie frapuję Wasz sposób uprawy(ten Platynkowy i Twój)-w osłonce z wodą. Widzę wspaniałe rezultaty takiej uprawy, a że mam kilka upartych "reanimowańców" to może spróbowałabym czegoś takiego :wink: Jak znam życie będę miała tysiące pytań nawet po kilkukrotnym przeczytaniu Waszych wątków :lol:
Pozdrawiam serdecznie
Basia(Smoczyca)
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Basiu nie ma sprawy :) Pytaj ile chcesz. Twoim zdjęciom też niczego nie brakuje :) Mają piękne kolory :D Teraz cykam dużo fotek jak tylko jest słoneczny weeken, żeby było na co popatrzeć gdy przyjdzie szaruga jesienna.

Ja też walczę ze zgnilizną stożkową. Tak więc trzymam kciuki i życzę duuuużo cierpliwości.
Awatar użytkownika
Smoczyca
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Przejrzałam moje różne zdjęcia z okresu wakacyjnego i znalazłam to :D

Obrazek

Obrazek

Uwilebiam sabotki, a czarno-białe zdjęcia moim zdaniem pozwalają w inny sposób zachwycić się ich kształtem i różnymi detalami-więc takie bardzo lubię oglądać i robić...poza tym zdjęcia oddają mój dzisiajszy widok za oknem-znowu szaro :wink:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Piękne zdjęcia :D
A sabotki w czarno-białych barwach wydają się jeszcze bardziej eleganckie i dostojne :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”