Ogród kocicy cz.1
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj kocico dwoneczek zeczywiście pięknie zakwitł ale ta róża fioletowa skąd taki kolor wziełaś pozdrawiam zosia
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Hanko, hortensje rzeczywiście bardzo lubię. Róża to taki fiolet jak na zdjęciu, w tym roku wyjątkowo ładnie się wybarwiła. To jest odmiana róży, która jest najbardziej niebieską z róż:-). A co do ostróżek to kupiłam ciemnoniebieską, lawendową i białą o pełnych kwiatach.
Zosiu, róże kupuję zawsze u producenta w tzw. zagłębiu różanym w okolicy Puław.
Dziękuję, że do mnie zajrzałyście, ja mam chwilowo troszkę mniej czasu - przybyło mi trochę zwierzątek z pewnego zaniedbanego gospodarstwa i muszę im pomóc przetrwać. Tu się dzieją takie koszmarne rzeczy niestety.
A oto moja gromadka biedaków, którą się zajmuję - mieszkają w gospodarstwie obok i szukam im domków. Będą maleńkie, mama sięga troszkę za kostkę.
A w ogródku zakwitły dziurawce i kolejne hortensje
Dziękuję, że do mnie zajrzałyście, ja mam chwilowo troszkę mniej czasu - przybyło mi trochę zwierzątek z pewnego zaniedbanego gospodarstwa i muszę im pomóc przetrwać. Tu się dzieją takie koszmarne rzeczy niestety.
A oto moja gromadka biedaków, którą się zajmuję - mieszkają w gospodarstwie obok i szukam im domków. Będą maleńkie, mama sięga troszkę za kostkę.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj kocico widzę,że masz dużo pracy,podopieczni są milutcy
pozdrawiam zosia
pozdrawiam zosia
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
- kocica
- Kontakt:
Pracy rzeczywiście mam sporo, no i poszukuję domku maluchom, a potem ich mama będzie sterylizowana i trzeba będzie ją dokarmiać bo tam jest koszmar średniowieczny.
A ja kupiłam sobie wczoraj taką oto odmianę hortensji o dwukolorowych płatkach. Pani w szkółce nazwała ją sobie bicolor - ale to jedynie oznacza dwukolorowa. W internecie zaś na stronach anglojęzycznych widnieje jako odmiana Harlequin ze słowem bicolor w określeniu jej kolorów. Myślę, że to właśnie to cudo.
W środku płatki sa ciemnoróżowe, a obrzeża są biało-kremowe. Moja hortensja dopiero się wybarwia.
A ja kupiłam sobie wczoraj taką oto odmianę hortensji o dwukolorowych płatkach. Pani w szkółce nazwała ją sobie bicolor - ale to jedynie oznacza dwukolorowa. W internecie zaś na stronach anglojęzycznych widnieje jako odmiana Harlequin ze słowem bicolor w określeniu jej kolorów. Myślę, że to właśnie to cudo.
W środku płatki sa ciemnoróżowe, a obrzeża są biało-kremowe. Moja hortensja dopiero się wybarwia.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
kocica pisze:Hanko, hortensje rzeczywiście bardzo lubię. Róża to taki fiolet jak na zdjęciu, w tym roku wyjątkowo ładnie się wybarwiła. To jest odmiana róży, która jest najbardziej niebieską z róż:-). A co do ostróżek to kupiłam ciemnoniebieską, lawendową i białą o pełnych kwiatach.
a ma to zaglebie rózane jakąś stronkę internetową? bo ja w tym roku będę w tamtych okolicach
Piękna jest ta hortensjakocica pisze:Pracy rzeczywiście mam sporo, no i poszukuję domku maluchom, a potem ich mama będzie sterylizowana i trzeba będzie ją dokarmiać bo tam jest koszmar średniowieczny.
- kocica
- Kontakt:
KaRo no mnie też zatkało, podoba mi się jak nie wiem ta hortensja.
Tess to miejsce tak się nazywa gdyż prawie każde gospodarstwo zajmuje się sprzedażą roślin, w większości róż. Ceny są naprawdę groszowe, szczególnie na jesieni i wczesną wiosną - rośliny kopane z gruntu.
Tess to miejsce tak się nazywa gdyż prawie każde gospodarstwo zajmuje się sprzedażą roślin, w większości róż. Ceny są naprawdę groszowe, szczególnie na jesieni i wczesną wiosną - rośliny kopane z gruntu.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
rozumiem, myslałam że hahah znajdę miejsce i kontakt:) tego zagłębiakocica pisze:KaRo no mnie też zatkało, podoba mi się jak nie wiem ta hortensja.
Witam Ale się naoglądałam różnych pięknych roślinek ,aż oczy szeroko otworzyłam tak pięknie u Ciebie.
Wiesz ja miałam wczoraj taką historię pojechaliśmy po jajka do pana od którego bierzemy od kilku lat przy stodole uwiązany piesek mój mąż podszedł do niego i mówi o kurcze on ma łańcuch na szyii zamiast obroży .Pyta pana dlaczego pies nie ma obroży ,pan ze śmiechem odpowiada bo ciągle ucieka a mąż na to to ja Ci przywiozę taką z której się nie zerwie . Dziś pojechał jeszcze raz zawiózł obrożę i worek jedzenia pan był bardzo zadowolony a jeszcze bardzie piesek.Jest tam jeszcze kotek więc jutro kupię jedzenie dla kotka i zawiozę ,pan jest starszy i samotny i nie bardzo wie jak koło tego chodzić (nie dawno zmarła mu mam która doglądała zwierzaczki) Obiecałam panu ,że będziemy co miesiąc przywozić jedzonko .Przepraszam ,że tak się rozpisałam u Ciebie
Pozdrawiam a Ty jesteś super ,że pomagasz tym maluchom
Wiesz ja miałam wczoraj taką historię pojechaliśmy po jajka do pana od którego bierzemy od kilku lat przy stodole uwiązany piesek mój mąż podszedł do niego i mówi o kurcze on ma łańcuch na szyii zamiast obroży .Pyta pana dlaczego pies nie ma obroży ,pan ze śmiechem odpowiada bo ciągle ucieka a mąż na to to ja Ci przywiozę taką z której się nie zerwie . Dziś pojechał jeszcze raz zawiózł obrożę i worek jedzenia pan był bardzo zadowolony a jeszcze bardzie piesek.Jest tam jeszcze kotek więc jutro kupię jedzenie dla kotka i zawiozę ,pan jest starszy i samotny i nie bardzo wie jak koło tego chodzić (nie dawno zmarła mu mam która doglądała zwierzaczki) Obiecałam panu ,że będziemy co miesiąc przywozić jedzonko .Przepraszam ,że tak się rozpisałam u Ciebie
Pozdrawiam a Ty jesteś super ,że pomagasz tym maluchom
- kocica
- Kontakt:
Witaj Jadziu w moim ogródku. Dziękuję za miłe odwiedziny. A co do zwierząt w gospodarstwach to niestety upłynie jeszcze wiele lat zanim w naszym kraju ludzie na wsi zaczną traktować zwierzęta jak istoty czujące. Zresztą i w miastach bywają czasami nielepsi.
A dziś zestawienie kilku hortensji jakie udało mi się w tym roku dokupić. Każda jest inna, różnią się nie tylko kolorem, ale i wielkością pojedynczych płatków. Zastanawiamy się gdzie założyć hortensjową rabatkę.
A dziś zestawienie kilku hortensji jakie udało mi się w tym roku dokupić. Każda jest inna, różnią się nie tylko kolorem, ale i wielkością pojedynczych płatków. Zastanawiamy się gdzie założyć hortensjową rabatkę.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57