Moje roślinki - Kasia1007

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje roślinki - Kasia1007

Post »

Kasiu podobno mieszkamy blisko siebie haha zdradz no mi gdzie pomieszkujesz
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Roślinki u Ciebie wbrew widokom zza okna czują już wiosnę :tan
A tych widoków śnieżnych nie skomentuję bo by mnie jeszcze jakaś ch... trafiła :evil:
Słodkości a już szczególnie to tęczowe ptasie mleczko super ;:138
Napisz mi proszę w wolnej chwili na PW jak je robisz ;:180
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Fajne pyszności...

Ten zając - też super.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiunia..ja mam takie same tulipanki... :tan :tan :tan są piękne...tak się przyglądam i chyba dokładnie te same.. :tan
A na talerzyku piękne słodkości...świętujesz dalej kochanie? :heja Przy takich ozdobach..to pewnie..aż miło...za oknem widok straszny..to lepiej skorzystać z przyjemności... A królik ulepiony jest świetny...super pomysł, zabawa przednia zapewne była..mam nadzieję,że obyło się bez katarku.. ;:138
;:196
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Fajny zajc :) A tulipany bardzo lubię :)
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

:wit Kasiu .
Bałwan yyyyyyy tzn. Zając Wielkanocny ;:215 Świetny . Ja od dawna nie mogę patrzeć już na śnieg a co dopiero coś z niego ulepić ;:224
Tulipan ładny kolorek ma .
Awatar użytkownika
Dagna
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 11:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit roślinki masz na piątkę ;:108 ale jak doszłam do tej babki z galaretek to uhmm..... mój brzuszek odczuł małego głoda na niego ;:224
Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Kasiulka, ja robię z galaretek i skondensowanego mleka.
Co do zająca, to chłopak mojej siostry jest dość wysoki z 2 m wzrostu ma, jak nie więcej... Więc dla niego to żaden problem ;:183 Ona bidulka ma 1,60 cm w kapeluszu, więc razem dość komicznie wyglądają... ;:306
Ciekawe, czy wujek się ucieszył?... :)
Tak mi się teraz przypomniało odnośnie nazywania czegoś/kogoś czyimś imieniem - jak chodziłam do podstawówki, to moja koleżanka z klasy nazwała swoją kozę 'Kaśka'. Kiedy wracaliśmy całą gromadą ze szkoły, a koza pasła się koło jej domu, to zawsze z daleka do niej krzyczała 'cześć Kaśka', koza podnosiła głowę i albo wydała z siebie 'beee', albo i nie. Wkurzało mnie to niesamowicie przez kilka db. lat, bo ja Kaśka i koza też?... A później sama się z tego śmiałam.
Moja droga, u mnie śnieżyca pół dnia była, z 30 cm śniegu nasypało.
Mama przez ;:102 mówiła, że i u nich sypało cały dzień. Boję się o roślinki ogrodowe coraz bardziej, bo jak te śniegi zaczną topnieć, to znów wody będzie co niemiara....
Niech sobie ta zima już idzie, mam jej po kokardę... ;:145
My wracaliśmy przez Słomniki, mieliśmy nawet jechać przez Wysocice, ale nie wiedzieliśmy, w jakim stanie są drogi i wybraliśmy trasę przez Miechów, w Słomnikach odbiliśmy na Nowe Brzesko i tam też po drodze spotkaliśmy boćki. Szkoda mi ich bardzo - widać, że i one mają dość tej pogody... :(

Kasiu, to bardzo miłe. Bidulki nie mają co jeść, a ta zima jest wyjątkowo długa... Szczerze powiedziawszy, to rzadko nawet wróbla się widuje teraz. Zwłaszcza, że wszystkie uprawy ludzie pryskają, ptaki giną od tej chemi i coraz więcej ich jest pod ochroną. Smutne to, ale prawdziwe niestety.
Tutaj, gdzie mieszkam nie dokarmiam ptaków, bo nawet za bardzo nie miałabym gdzie karmnika postawić, ale póki mieszkałam u rodziców, to zawsze je dokarmiałam. Doskonale pamiętam, jak byłam dzieckiem i z wujkiem budowaliśmy karmniki co roku, a później z kuchni oglądałam i odgadywałam jakie ptaszki przyleciały na obiadek. Raz nawet (z 12 lat wtedy miałam) wpadłam na świetny pomysł i wysypałam na podwórku dwa wiadra pszenicy, żeby 'ptaszki się najadły'... ;:224

Aniu, PW

Elciu, u mnie zima trzyma na całego i nie odpuszcza, mam jej już serdecznie dość... Na szczęście roślinki choć trochę rekompensują to wszystko... Przepis wysłałam ;:108

Dzięki Justynko :)

Kasiulka, rzeczywiście cudne są - takie pstrokate, jest czym oczka nacieszyć... :tan i nawet nie rozwinęły się tak szybko, jak się tego obawiałam. Trzy powędrowały do maminego stroika, a trzy zostawiłam sobie :D O właśnie takie...
Obrazek
Świętowałam jeszcze troszeczkę, ciasta przywieźliśmy ode mnie i inne pyszności, ale szczerze powiedziawszy wczoraj już miałam lekkie wyrzuty sumienia... Naprawdę nie wiem, jak ja się zmieszczę w sukienkę na wesele koleżanki w maju... :roll:
Co do królika, to zabawa była przednia, kataru odstukać nikt nie złapał i nawet db. nam zrobiło to przebywanie na świeżym, choć mroźnym powietrzu ;:196

Basiu dziękuję :) Ja również lubię bardzo tulipanki :tan

Aguś, ja to od stycznia na śnieg patrzyć nie mogę.... :evil: Nigdy zimy nie lubiłam i lubić nie będę, :oops: a ta wyjątkowo daje mi w kość, ale cóż zrobić - skoro już jest, to się jej nie dam... :D Może już niedługo sobie pójdzie, królik ponoć zaczyna topnieć ;:138

Dagna, dziękuję za miłe słowa. Częstuj się, jeśli tylko masz ochotę ;:108

Przedstawiam jeszcze kilka moich roślinek

Nagarbia, niesamowicie podobają mi isę jej kwiatuszki, a i listki ma piękne - takie ciemnozielone, błyszące
Obrazek

Eubhorbia milii
Obrazek

Koleusy
Niestety padły mi zimą, ale na całe szczęście udało mi się je odszczepić i ukorzenić
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Kasiulka koleusy moja choroba sa piekne i wdzieczne w twoim oknie
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

No tak zima ciągle nie odpuszcza...drogi jakie są każdy widzi...a do tego jeszcze dziury zaczynają wylatać ;:202
Nagrabia, niesamowicie podobają mi isę jej kwiatuszki
Kasiulka "Nagarbia" nie nagrabia ;:306 zwał jak zwał i tak śliczna. Koleusy też super, mam młode podobne....może wsadzić ci do wody buraczkowego?

A koza Kaśka.... ;:306 ja raz powiedziałam "K jak Katarzyna" i zostałam kajakiem ...na długi czas, ale jest teraz z czego się pośmiać ;:215
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Dzięki Aniu :) Ja również je uwielbiam. Odkąd pamiętam były u nas w domu - może nie tak pstrokate i o innych listkach, ale były. Mama nazywała je pokrzywkami, zresztą ja do dziś tak na nie mówię :D Niestety te spore okazy są już tylko miłym wspomnieniem, na szczęście zostały mi maleńkie sadzonki. Może do lata będą podobnej wielkości, jak te z pierwszych zdjęć...

Ooo, widzę, że się przejęzyczyłam i to nie tylko tutaj... Zaraz poprawię... :oops: Oczywiście nagarbia ma być. Jakoś tak sobie zakodowałam w głowie tą nazwę. Dobrze, że nikt z moich bliskich nie podczytuje tego forum. Czasem w 'państwach miastach' używałam nazwy tej roślinki i zapewne teraz bym spadła w rankingu, bo nazwy by mi nie uznali... A, że się nie znają, to sobie czasem mogę jakąś literkę przestawić i i tak nikt się nie skapnie... ;:183 ;:306
Kasiulka, co do dziur, to się wolę nie wypowiadać... ;:224 Droga ode mnie do Miechowa jest w opłakanym stanie - a przed Miechowem, to już w ogóle, prawej strony nie ma - dziura na dziurze... :evil:
Jeśli możesz, to poproszę o buraczkowego :tan Ja moich koleusków nie mam jak odszczepiać póki co, ale, jak tylko podrosną, to również będę ukorzeniać ;:108
Tak się składa, że mam już kilka ukorzenionych sadzonek nagarbi, zaraz jedną odłożę dla Ciebie :heja
Dobre... ;:306 Ja o swoich 'przezwiskach' lepiej nie będę mówić... Powiem tylko jedno - KATARYNKA, ale to od mojego paplania... :oops: ;:306
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Przyszłam do ciebie z rewizytą Kasiu :wit Pięknie rosną twoje storczyki, ja mam tylko zwykłe phalenopsisy, jakoś boję się uprawy innych gatunków - chociaż bardzo mi się podobają :D Crossandra to całkiem fajna roślinka. Mojej zaczęły żółknąć listki i okazało się, że pilnie wymagała przesadzania. Cała doniczka była wypełniona korzeniami. Teraz już zaczyna wyglądać normalnie. Bugenwille też uwielbiam i potwierdzam, że po przestawieniu zdarza jej się wyłysieć. Ale za to jak zakwitnie, to oczu od niej nie można oderwać.
Będę zaglądać :D Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

A, że się nie znają, to sobie czasem mogę jakąś literkę przestawić i i tak nikt się nie skapnie
Ja też tak robię... czasem ;:306 ale za to zawsze jedną rubrykę mam pełną ;:215
Dasz mi nagarbię ;:oj :tan fajowo, zaraz idę dziabnąć pokrzywki...dla mnie też zawsze tak się nazywały, to tutaj poznałam nazwę :koleus ;:224
Kasiulka, co do dziur, to się wolę nie wypowiadać... Droga ode mnie do Miechowa jest w opłakanym stanie - a przed Miechowem, to już w ogóle, prawej strony nie ma - dziura na dziurze...
Ale za to jesienią będziemy śmigać autostradą ;:224 jak się wyrobią do jesieni ;:306
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu u mnie w rodzinnym domu tez mama miała Koleusy i też nazywałyśmy je pokrzywkami i tak mi zostało. :D
One szybciutko rosną więc z tych małych szczepeczek niedługo będziesz miec spore roślinki.
I świetnie im robi uszczykiwanie bo fajnie się rozrastają i zagęszczają. ;:108
Teraz u siebie mam za mało słoneczka żeby im było dobrze, ale sentyment pozostał. :uszy
Również od niedawna mam Nagarbię i nie mogę się napatrzec na te jej śliczne lśniące listeczki. :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Kasiu, jeśli chodzi o sukienke to żaden problem, idzie wiosna, także codziennie będzie mozna pobiegac, i zastosować dietę MŻ. ;:215 Nagarbia fainy kwiatek, jeszczego nie widziałem. ;:138
Eubhorbia milii, też ładny, to przypwdkiem pospolicie nie nazywa się Wilczomlecz. :?: ;:219
Pokrzywki, też niczego sobie, każdy inny. ;:138

:wit ;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”