Witaj Haniu Kochana. Dziekujemy z córką Ci serdecznie za życzenia. Mam już to za sobą i teraz muszą ponadrabiac zaległości ogrodowe. Zajrzałam do Ciebie a tu tyle znowu nowych okazów- są po prostu przepiękne. Nie ma co gadać, tylko zbierać kase na cebule i szukać w sklepach. Postanowione i koniec. Śliczne masz te lilie i za każdym razem będę to powtarzać- bo nie mogę sie napatrzeć. Pozdrawiam serdecznie.pa :P
Haniu - to ja też tak zrobię. Jak tylko uczynię moje rabatki bardziej przepuszczalnymi, czyli jak na jesieni już wsio przekwitnie. A własnie - zawsze jest napisane w jakiej rozstawie te cebule sadzić. Czy u Ciebie jest to możliwe? Te moje cebulowe posadziłam tak jak napisano i teraz mam między nimi płachty suchej ziemi Zwracasz w ogóle na to uwagę?
Pozdrawiam, Iwona. moje wątki ten się nie myli co nic nie robi
Haniu co trzeba zrobić, żeby mieć takie piękne lilie? Czy są jakieś sposoby? Zdradź tajemnicę proszę. Różyczki też są piękne Idę jeszcze raz popatrzeć.
Haniu, czekam na Casablankę. To również moja ulubiona lilia. Miałam ją kiedyś w moim starym ogrodzie, kiedy przeżywałam fascynację białymi kwiatami.
Pozdrawiam Dorota
Coma Mariolka nie wiem ile jest w moim ogrodzie lilii i chcę ci powiedzieć,że nie wszystkie już kwitną
hal Halinko cieszę się,że zaraziłaś się moją chorobą.Na drugi rok będziemy podziwiać
Giga Gosia dzięki za miłe słowa.Byłam u ciebie dzisiaj a tam cisza
coccinella Iwonka sądzę,że przeczytałaś PW.U mnie nie ma prawie wolnego miejsca między liliami,nawet jak dosadzam nowości to nie kopię łopatką,tylko palcami rozgarniam ziemię,najpierw sprawdzam,czy tam czegoś nie ma i dopiero sadzę.A nieraz wsadzę jedną na drugiej,ale one mają taki pęd do życia,że sobie poradzą
Olga Moja droga nie ma żadnej tajemnicy.U mnie ziemia pozaklasowa więc jak zakładałam rabatę i sadziłam cebule w każdy dołek wsypywałam ziemię ogrodową i dopiero sadziła.Nie mogę sobie pozwolić aby poświęcić dużo czasu na ogród,rabat kwiatowych nie przekopuję więc nie ma możliwości dać kompostownik więc daję nawóz mineralny od wczesnej wiosny najpierw azotowy później fosforowy i potasowy i jakoś to leci
Jadzia dziękuję za wizytę i miłe słowa ,zapraszam ponownie.Jeszcze dziś wybiorę się do ciebie