Drewniane ławki ogrodowe
- Kasiutek
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 kwie 2009, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Drewniane ławki ogrodowe
Pozdrawiam serdecznie-Katarzyna
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Hm brak mi słow ,dziewczyno jesteś bardzo zdolna ,ławeczka super.
Kasiutek męża to ty też masz bardzo zdolnego , ławeczka bardzo zgrabna ,szkoda ze mieszkasz daleko odemnie juz bym taką zamówiła,pozdrawiam.
Kasiutek męża to ty też masz bardzo zdolnego , ławeczka bardzo zgrabna ,szkoda ze mieszkasz daleko odemnie juz bym taką zamówiła,pozdrawiam.
- Kasiutek
- 20p - Rozkręcam się...
Bardzo dziękuję E@K66 w imieniu Męzusia-on dopiero ujawnia swoje talenty jak wprowadziliśmy się do domku -ma pole do popisu -w mieszkaniu o nic nie mogłam się doprosić -a teraz nie mogę się doprosić by posiedział choć chwilkę ze mną na tych ławeczkach nie ma czasu -tylko tworzy ,wymyśla Pozdrawiam cieplutko
znowu te deski kształtne co moją wyobraźnię do szału doprowadzają
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna ławeczka
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Ksiutek ciesz sie i siedz cicho a po skończonym dziele pochwal ,masz szczęście bo nie każdemu tak sie porobi na nowym miejscu.
- Kasiutek
- 20p - Rozkręcam się...
E@K66 To tak tylko miedzy nami -pisane - a Mężusia noszę na rękach i chwalę pod niebiosa Pozdrawiami zycze cudownego dnia
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 wrz 2012, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam świetną ławkę ogrodową "Róża". Mam ją już trzeci rok i nie psuje się i jest z dobrego rodzaju drewna o to link do tej ławki.........
Nieładnie tak w pierwszym poście od razu zaczynać od reklamy sklepu.
Comcia
Nieładnie tak w pierwszym poście od razu zaczynać od reklamy sklepu.
Comcia
Moze nie zupelnie w temacie ale calkiem blisko - mianowicie orzech wloski....
Mam 10 wielkich, starych orzechow wloskich na dzialce, kto moglby mi podpowiedziec z kim sie skontaktowac zeby z tych wielkich drzew, ktore musze wyciac niestety, zrobic podloge drewniana, nie parkiet, to maja byc lite deski. Nie znam sie na technologii produkcji desek drewnianych, slyszalam tylko, ze drewno musi wyschnac. Z drugiej strony slyszalam o maszynie suszacej takie drewno expresowo. Wyprowadzcie mnie prosze z bledu
Mam 10 wielkich, starych orzechow wloskich na dzialce, kto moglby mi podpowiedziec z kim sie skontaktowac zeby z tych wielkich drzew, ktore musze wyciac niestety, zrobic podloge drewniana, nie parkiet, to maja byc lite deski. Nie znam sie na technologii produkcji desek drewnianych, slyszalam tylko, ze drewno musi wyschnac. Z drugiej strony slyszalam o maszynie suszacej takie drewno expresowo. Wyprowadzcie mnie prosze z bledu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=57492" onclick="window.open(this.href);return false; <- moj ogrod, kiedys pewnie bedzie piekny
- DulfLingren
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 12 lis 2010, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te ławki ,które tutaj prezentowane są -maja za nisko siedziska,powinno byc około 45 cm
od ziemi-krzesła plastikowe maja na tej wysokości siedziska.
Długo się zastanawiałem jak zrobic ławkę ,w końcu przez przypadek natrafiłem na fajne
rustykalne,zrobiłem je z desek poszalunkowych.Narzędzia potrzebne to szlifierka kątowa,
tarcza do cięcia drewna ,tarcze z papierem ściernym do szlifowania,wiertarka lub wkrętarka z bitem
krzyżakowym,oraz wkręty najlepiej czarne -oksydowane,są bardzo tanie.
Bierzemy deski długości 90cm ,szerokości co najmniej 23cm i od połowy tniemy je szlifierką pod kątem do samej góry -chodzi o to aby oparcie było pod kątem -im większy kąt tym ławka wygodniejsza,potem tniemy dwie 45cm długości -szerokość nieistotna oraz 4 szt około 50cm.
Skręcamy całość wketami -powstzną nam jakby cyfry 6,i potem tylko gdzieś je zapieram przykręcamy deski na siedzisko -wketami najlepiej jakieś 8cm,oparcie ,można dorobić podłokietniki
mocując na takie drewnaine 'trójkąciki'.
Nie jest to szczyt szyku-ale wielu ludziom się podobają,wkręty-ich główki można zaszpachlować,potem długie szlifowanie-były brudne od cementu oraz na koniec pobejcowane HolzLazur-np lakierobejcą do zewnątrz,u mnie one mają kilka warstw i są ciemnobrązowe.
Są bardzo solidne i niezwykle wygodne.Dorobiłem też dwa stoły na podobnej zasadzie.
Na ławce na ganku przez zimę przechowywałem (pod nią też)ponad pół tony węgla w workach.Jak będzie ktoś zainteresowany-mogę zamieścić zdjęcia.
od ziemi-krzesła plastikowe maja na tej wysokości siedziska.
Długo się zastanawiałem jak zrobic ławkę ,w końcu przez przypadek natrafiłem na fajne
rustykalne,zrobiłem je z desek poszalunkowych.Narzędzia potrzebne to szlifierka kątowa,
tarcza do cięcia drewna ,tarcze z papierem ściernym do szlifowania,wiertarka lub wkrętarka z bitem
krzyżakowym,oraz wkręty najlepiej czarne -oksydowane,są bardzo tanie.
Bierzemy deski długości 90cm ,szerokości co najmniej 23cm i od połowy tniemy je szlifierką pod kątem do samej góry -chodzi o to aby oparcie było pod kątem -im większy kąt tym ławka wygodniejsza,potem tniemy dwie 45cm długości -szerokość nieistotna oraz 4 szt około 50cm.
Skręcamy całość wketami -powstzną nam jakby cyfry 6,i potem tylko gdzieś je zapieram przykręcamy deski na siedzisko -wketami najlepiej jakieś 8cm,oparcie ,można dorobić podłokietniki
mocując na takie drewnaine 'trójkąciki'.
Nie jest to szczyt szyku-ale wielu ludziom się podobają,wkręty-ich główki można zaszpachlować,potem długie szlifowanie-były brudne od cementu oraz na koniec pobejcowane HolzLazur-np lakierobejcą do zewnątrz,u mnie one mają kilka warstw i są ciemnobrązowe.
Są bardzo solidne i niezwykle wygodne.Dorobiłem też dwa stoły na podobnej zasadzie.
Na ławce na ganku przez zimę przechowywałem (pod nią też)ponad pół tony węgla w workach.Jak będzie ktoś zainteresowany-mogę zamieścić zdjęcia.
- agata9
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 20:43
Moje też marzenie!!!Uznanie dla męża i dla Ciebie!!!
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Nasze Ranczo