Pomidorki koktajlowe - 2cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
krystynac50
200p
200p
Od: 9 lut 2010, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.

Post »

Galadier . Dla mnie pomidoy Black Cherry są nie na tyle smaczne żeby je sadzić po raz drugi . Dużo smaczniejsze i plenniejsza jest molinowa koktailówka forumowicz oraz koktailówka winogronowa , której nasionka zbiorę na nastepną akcję . Black cherry smaczny był tylko w pełni dojrzały a ponieważ to pomidor czarny to czasem zerwany owoc jeszcze nie był w pełni dojrzały i niezbyt smaczny . W tym roku już ich nie siałam
Bądź jak zegar słoneczny. Odmierzaj tylko pogodne godziny
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17

Post »

Chyba masz na myśli Black Cherry?
Awatar użytkownika
cherry
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 kwie 2013, o 18:49

Post »

Dziękuję za odpowiedzi :D W przyszłym roku na pewno będę miałą Vilmę o taki krzaczek właśnie mi chodzi. W tym roku to był taki spontan, nie bardzo znałam się na tych pomidorkach i wziełam pierwsze lepsze byle koktajlowe i myślałam, że będą niskie. Jak ładnie urosną to wkleje zdjęcie:) Swoją drogą mam ponad 20 sadzonek a już troche rozdałam :wink:
Awatar użytkownika
Yvona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sie 2011, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też w tym roku mam nasiona malinowej koktajlówki od forumowicz. Na zdjęciach wygląda niesamowicie :lol:
Jeszcze trochę, a będzie można ją skosztować :lol:
Póki co mam bardzo dobre zdanie o niej-rośnie bezproblemowo, żadne liście się nie zwijają, ani cokolwiek innego. Jest super ;:138
Obrazek
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2009, o 17:10

Post »

Tak, krzak wygląda super.
pozdrawiam, Gunnar
Rumianka
500p
500p
Od: 31 paź 2011, o 22:40

Post »

Cherry, krzaczki Vilmy są malutkie, ale owoce niezbyt smaczne. U mnie rosła na balkonie, jesienią wniosłam doniczkę do mieszkania i wtedy mimo kiepskiego smaku to była atrakcja. Syn częstował znajomych pomidorkami prosto z krzaczka i bardzo im smakowały ( bo nie mieli porównania z lepszymi koktajlówkami ze szklarni :wink: ).
Pozdrawiam , Bożenka.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Mi tam Vilma smakowała. Dużo bardziej od takiego Azteka na ten przykład.
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Witajcie,

Czytam, czytam i nie wiem na jaką odmianę się zdecydować jeśli chodzi o uprawę balkonową ;:131
W zeszłym roku kupiłam sadzonki od rolników na targu, nie wiem jaka to była odmiana, ale na pewno miała bardzo twardą skórę i bardzo słabo kwitła za to bardzo rosła w liście.
Czy macie sprawdzone odmiany, które mogłabym jeszcze kupić (nasiona) i uprawiać na balkonie??
Joasia
winterek
500p
500p
Od: 8 lis 2010, o 21:17

Post »

krystynac50 pisze:Dla mnie pomidoy Black Cherry są nie na tyle smaczne żeby je sadzić po raz drugi .
A ja, radziłbym, nie przekreślać tej odmiany, tylko poszukać dobrego żródła nasion. Za wodą, a z tamtąd pochodzi ta odmiana, "chodzi", kupa wynalazków pod tą nazwą. Przypuszczam, że u nas może być podobnie. Ja go jeszcze nie miałem. Będzie rósł po raz pierwszy w tym sezonie. Mam jadnak ten komfort, że nasiona, pochodzą z dobrego źródła i na 99,99 %, mam prawidłowego Black Cherry.
cocojumbo
50p
50p
Od: 16 maja 2011, o 13:55

Post »

Jeśli chodzi o donice to mam z koktajlowych: Vilma, Red Balkoni, cherry sztywnołodygowy. Trudno mi na razie coś więcej napisać, bo pierwszy rok jestem w temacie :wink: . Sadzonki mają miesiąc i Vilma zdecydowanie najmniejsza.
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja jednak Vilmę będę bronić, smak typowo pomidorowy jak dla mnie, idealna dla dzieci, mój 2 letni siostrzeniec się nimi zajadał. W tym roku siostra już zamówiła sobie u mnie sadzonki. :D
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

winterek pisze:
krystynac50 pisze:Dla mnie pomidoy Black Cherry są nie na tyle smaczne żeby je sadzić po raz drugi .
A ja, radziłbym, nie przekreślać tej odmiany...
Są gusta i guściki... Ja się zachwycałam się tą odmianą, mojej mamie natomiast nie smakowały te pomidorki, a przecież jadłyśmy z tego samego krzaczka.
winterek
500p
500p
Od: 8 lis 2010, o 21:17

Post »

Są różne gusta, zgadza się. U Twojej mamy, chodzi być może, o awersję do barwy owocu. Czym skorupka za młodu nasiąknie...
Ale są też odmiany prawidłowe i nie.
W tym konkretnym przypadku, obawiam się, że sporo pomidorków nie jest tym, czym być powinno.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”