Kawałek zielonego marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek zielonego marzenia

Post »

Aniu witam z kawką i zapraszam częściej. Ja postanowiłam pokazywać wiosnę, może w ten sposób szybciej ją skuszę na przyjście do nas ;:15
Ja jeszcze w domu nie mam ani jednego kwiatka wiosennego ;:185 W tym roku jakoś tak wyszło.... ale dzisiaj jadę z Łukim po garnitur i planuję zakupić jakieś maleństwa na razie do domku, a mam nadzieję wkrótce na zewnątrz.

Elmshorn mnie zachwyca i muszę spróbować w tym roku sama zagiąć jedną gałązkę lub dwie na jesieni i spróbować powiększyć ilość krzaczków - a nóż się uda, bo na prawdę warto :D

W tym roku obiecałam sobie, że nie zamawiam większych ilości roślin i pielęgnuję te, które już mam. Ha.... 17 róż już zamówiłam: Briosa, Cinco de Mayo, Hanabi, Outta The Blue, Alba Meidiland, Fairy Dance po kilka sztuk, bo mam pomysł na jedną już wykopaną rabatę, na której były do tej pory byczki jednoroczne. Będę musiała delikatnie ją poszeszyć, ale mam nadzieję, że nie będzie wymagało to takiego wysiłku jak przy pierwszej rabacie różanej przy domu. No i szukam dalej..... kolejnych kilka już na liście...... ten wirus jest nie do zaleczenia ;:306
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zgadzam się. Wirusa nie można wyleczyć, szczególnie chodząc po forum.
Czy już dzisiaj lepszy nastrój? Ja naładowałam akumulatorki. Szkoda, że 2 następne dni ma padać, ale potem znowu słoneczko i wzrost temperatury.
Ja miałam straszny marzec. Już się podnoszę. Jest coraz lepiej to i może dlatego humor mi dopisuje.
Też przetrwasz swoje, bo człowiek jest mimo wszystko silny.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu zakupy się udały? Jaka pogoda u Ciebie?
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Aniu, zakupy się udały wspaniale: garnitur jak na miarę szyty, buty, koszule.... młody został obkupiony i do tego poszło w miarę sprawnie :tan Teraz tylko czekamy na wesele, żeby się trochę pobawić :tan Ja czekam z niecierpliwością na róże....., bo nic nie udało mi się kupić do domu. W dwóch sklepach ogrodniczych po drodze, które miałam bida.... kwiatów na zewnątrz garstka, a z tych co były nic nie dało się wybrać. Bratki odstraszały po prostu. Różyczki mają przyjechać przed weekendem majowym, bo wtedy będę mogła powsadzać je do ziemi. W myślach planuję już rabaty, bo pogoda się nam poprawia i słoneczko ślicznie świeci. Szkoda, że nie będę mogła w ten weekend pojechać na działkę. Już nie mogę się doczekać...... Chyba w tym roku po prostu powrzucam prosto do ziemi to co mam, bo rozsad też za bardzo nie mam jak zrobić. Boję się cokolwiek wsadzać, bo ziemiórki mi szaleją, a ponieważ Mati szaleje w domu to boję się stosować chemię. Na balkon na razie nie wystawię, bo za zimno.....
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już dzisiaj wietrzyłam swoje roślinki. Także jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu już całkiem je zostawię.
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Gosiu, ja dzisiaj przywiozłam karton pomidorów. Znowu, jak w zeszłym roku, dostałam od koleżanki rodziców, którzy mają szklarnię. Przywieźli mi podobno cztery rodzaje różnych. ;:3 Na razie karton stoi w przedpokoju. Jutro wystawię na balkon i tydzień muszą przetrzymać do następnej soboty
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No ale chyba do gruntu jeszcze ich nie będziesz wsadzać ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Elu, będę. W zeszłym roku też tak wcześnie sadziłam i przetrwały i długo zbierałam całe kiście pomidorków. Nie mam jak przetrzymać ich tak długo na balkonie. Spójrz jakie dorodne krzaczorki:

Obrazek

Raczej przymrozków już nie będzie, a nawet gdyby zdarzyły się majowe, to już jakiś czas będą w ziemi i mam nadzieję, że tak jak w zeszłym roku dadzą radę.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu,śliczne pomidorki.Ja w ubiegłym roku posadziłam pierwszy raz ,5 szt malinowych.Teraz zrobilam więcej miejsca i może będzie drugie tyle.W tym roku lilie nawet nie okryte nie powinny zmarznąć,nie martw się. ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Krzaczki bardzo dorodne ;:138 Fajnie że masz takie znajomości ,ja dostałam 5 nasionek czarnego pomidorka wysiałam i wszystkie wzeszły zobaczymy co z nich będzie i jakie będą ;:180 Czy pryskasz czymś te pomidorki żeby niczego nie łapały ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Elu, w zeszłym roku nie pryskałam niczym zupełnie i były ogromne. Nawet za późno je obskubywałam, bo ja pojechałam któregoś razu na działkę, to był las krzaczorów. W tym roku ze względu na Matiego tym bardziej nie będę pryskała. Zobaczymy jak to będzie.
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Alu, przepraszam, komputer wygania mnie spać chyba, ciągle się zawiesza i Cię pominęłam. ;:196
Rodzice mojej znajomej są na prawdę kochani. W zeszłym roku miałam ze 20 krzaczków, bo oprócz pomidorków od nich, sama posiałam w domu koktajlowe i bawole serce (chyba tak się nazywały). A że robilam to pierwszy raz, to było tego dużo, bo wszystkie ładnie wzeszły (wbrew moim obawom i ku mojemu zaskoczeniu). Tym większa była radość ze zbiorów. Niczym ich nie pryskałam i dopiero pod koniec sierpnia tak na prawdę krzaki i pomidory zaczęły chorować. Udało się :tan

Mam nadzieję, że w tym roku będzie tak samo. Ty masz rękę do roślin, więc na pewno będziesz miała dużo pięknego pomidorka ;:3

Za liliowce jeszcze raz dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu mam prośbę możesz zdradzić gdzie kupiłaś tą porcelankę ;:180 Byłam dzisiaj z synem w markecie ogrodowym i nie było a jeszcze dziwnie na mnie się popatrzyli aż syn zapytał się mnie czy nie pomyliłam nazwy ;:108
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale krzaczory :shock:
Jeśli Ty już wysadzasz do gruntu, to może i ja posadzę w pierwszej wolnej chwili do doniczek? Ale moje to jeszcze mizeroty w porównaniu do Twoich
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Kasieńko no to wiosnę mamy na całego. Dużo siły Ci zyczę i zdrówka, pomidorki cud malina ;:196 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”