Poziomki - uprawa cz. 1
Re: Poziomki - uprawa
[quote="Ruda2011"]Poziomeczki dziś urosly chyba jakiś ułamek milimetra
Ja różnicę widzę tylko na zdjęciach. No, ale widzę - rosną
[/quote
Moje wyglądają bardzo podobnie jak dobrze, że przeczytałam, że jest szansa na jakiś owoc w tym roku . Mnóstwo wysiłku włożyłam w pikowanie. Byłoby miło, gdyby poziomy mi wynagrodziły ten trud
Ja różnicę widzę tylko na zdjęciach. No, ale widzę - rosną
[/quote
Moje wyglądają bardzo podobnie jak dobrze, że przeczytałam, że jest szansa na jakiś owoc w tym roku . Mnóstwo wysiłku włożyłam w pikowanie. Byłoby miło, gdyby poziomy mi wynagrodziły ten trud
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia o ile w wielodoniczkach masz pojedyncze roślinki to odrazu do gleby a o ile rośnie w jednej dziurce po kilka to trzeba pikować żeby rosły pojedynczo.
- Pozdrawiam Jurek
- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co do ściółkowania to wyczytałem ostatnio ciekawy artykół o ściółkowaniu skoszoną trawą. Taniej chyba się nie da a efekt rewelacyjny.
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
-
- 200p
- Od: 27 sty 2012, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Do ściółkowania to mi jeszcze daleko. Ale mam mały problem z terminem wysadzania sadzonek do gruntu. W dniu dzisiejszym, sadzonki wyglądają tak:
Uploaded with ImageShack.us
Wysiałam je 14 lutego i teraz tygodniowo pojawia się więcej niż jeden liść. Prawdopodobnie nie dam rady utrzymać je jeszcze ponad miesiąc na parapecie i na balkonie. (Trzymam je w nocy na parapecie, na dzień przenoszę na balkon). Co stoi na przeszkodzie, żeby je wysadzić do gruntu wcześniej? Pozdrawiam Wszystkich, Tosia.
Uploaded with ImageShack.us
Wysiałam je 14 lutego i teraz tygodniowo pojawia się więcej niż jeden liść. Prawdopodobnie nie dam rady utrzymać je jeszcze ponad miesiąc na parapecie i na balkonie. (Trzymam je w nocy na parapecie, na dzień przenoszę na balkon). Co stoi na przeszkodzie, żeby je wysadzić do gruntu wcześniej? Pozdrawiam Wszystkich, Tosia.
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
a czy pod skoszoną trawą nie będzie to wszystko gniło?
badylarz, ja wysiewałam pod koniec stycznia, a wydaje mi się, że są chyba mniejsze...a może to zdjęcie w dużym przybliżeniu zrobione?
badylarz, ja wysiewałam pod koniec stycznia, a wydaje mi się, że są chyba mniejsze...a może to zdjęcie w dużym przybliżeniu zrobione?
MONIA
Zapraszam:)
-
- 500p
badylarz, a jak często podlewasz? Ja tak raz na 2-3 dni, żeby ich nie przelać, może za rzadko? Rosną mi ładnie, ale może ich jakoś przyspieszyć? nawozisz czymś?:heja
MONIA
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Siekier jak widać w mojej stopce - temat ściółkowania jest moim "mega konikiem". Gdzie czytałeś ten artykuł ? Jeżeli w necie - prześlij link, jeżeli w prasie - napisz nazwę proszę. aha, mulczowanie oznacza właśnie ściółkowanie ( bez urazy, to dla tych, którzy nie wiedzą )Siekier pisze:Co do ściółkowania to wyczytałem ostatnio ciekawy artykół o ściółkowaniu skoszoną trawą. Taniej chyba się nie da a efekt rewelacyjny.
- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
W tej chwili już chyba nie znajdę tego co czytałem, ale informacje na ten temat są nawet na tym forum. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12173
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
- romix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
No i mnie namówiłaś .renzal pisze:Tak! To bardzo sympatyczna poziomka (tyle, że się rozłazi, ale dzięki temu z jednego zakupionego kiedyś krzaczka rozdałam już setki). Nazywam ją biała, a wszyscy poprawiają mnie na żółtą, ale ona naprawdę jest docelowo kremowa
Ma całkiem spore owoce i w moim wypadku wyparła całkowicie czerwoną.
Zastanawiam się tylko czy kupić kilka krzaczków czy wysiewać?
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
-
- 200p
- Od: 27 sty 2012, o 22:07
monberka pojedyncze doniczki w wielopaku mają przekrój 4/4cm i są głębokości 5 cm. Podlewam je niestety każdego dnia jedną małą łyżeczką wody deszczowej bez nawozów. Są posadzone w "ziemię ogrodniczą" w składzie której wyszczególnione są wszystkie składniki mineralne, ale bez podanego składu %. Na razie rosną bez zasilania. Pozdrawiam, Tosia.
-
- 500p
ja niestety nie mam wody deszczowej , ale może wezmę je troszkę podkarmię w weekend biohumusem
MONIA
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
badylarz Piękne te Twoje poziomeczki
Mam nadzieję, że uda mi się kupić tą biało-żółto-kremową poziomkę bo chętnie bym spróbowała. Nasionek niestety w moim mieście takich nie dostanę, ale może na ryneczku będą mieli sadzonki.
Mam nadzieję, że uda mi się kupić tą biało-żółto-kremową poziomkę bo chętnie bym spróbowała. Nasionek niestety w moim mieście takich nie dostanę, ale może na ryneczku będą mieli sadzonki.
Pozdrawiam, Agnieszka