Mały sucholubny zbiorek II - sokolica
- theoria_
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mały sucholubny zbiorek II
Macro najwyższej jakości, oprócz pąków wspaniale prezentują się różnice anatomiczne poszczególnych roślin- ach te kolory naskórka! Uwielbiam Twoje zdjęcia
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Magdo kibicuję Twoim pączkom na kaktusikach.
Pięknie pokazane
A co się tyczy tego-zdychamy- to denudatum może jest
Pięknie pokazane
A co się tyczy tego-zdychamy- to denudatum może jest
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj tam Heniu, to żadne ceregiele. Biorę michę wody i psikam trochę ponad 150 razy
Nie wyciągam przy tym doniczek, Leszku, więc nie oglądam każdego z osobna. Skrupulatne oględziny miały miejsce, gdy zakończyło się zimowanie. Teraz to tak sobie tylko czasami popatrzę
Paula dziękuję, ale nie przesadzaj.
Marto to nie denudatum. Tego nie byłoby mi tak żal. Ten maluch to G. angelae GF 960. Taka moja perełka. Chyba niepotrzebnie zimowałam. Taki maluszek, niespełna 1cm średnicy. Podlałam już 2 razy (tylko jego), ale nic się nie zmienia
Nie wyciągam przy tym doniczek, Leszku, więc nie oglądam każdego z osobna. Skrupulatne oględziny miały miejsce, gdy zakończyło się zimowanie. Teraz to tak sobie tylko czasami popatrzę
Paula dziękuję, ale nie przesadzaj.
Marto to nie denudatum. Tego nie byłoby mi tak żal. Ten maluch to G. angelae GF 960. Taka moja perełka. Chyba niepotrzebnie zimowałam. Taki maluszek, niespełna 1cm średnicy. Podlałam już 2 razy (tylko jego), ale nic się nie zmienia
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Niestety nie przesadzam, bo mi się ziemia skończyła i żwirek już o doniczkach nie wspominając ale mam nadzieję, że w tym tygodniu w końcu się zaopatrzę...sokolica pisze:Paula dziękuję, ale nie przesadzaj.
- Martada
O matko moja a ja go nie poznałam- to marzenie moje ciche jest, nawet wysiałam ale bez powodzenia.sokolica pisze:Marto to nie denudatum. Tego nie byłoby mi tak żal. Ten maluch to G. angelae GF 960. Taka moja perełka.
Ratuj go jak się da
Może pod kapturek z butelki go wsadzić i spryskiwać żeby miał dużo wilgoci w powietrzu-może zassie od korzeni wtedy.
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Marto on maleńki, trudny do rozpoznania Więc wiesz teraz, czemu mi strasznie żal. Nie było łatwo dostać tę roślinę, udało mi się wyprosić taki ukorzeniony odrost. Następnego szybko nie znajdę pewnie. Oczywiście jeszcze nie spisuję go na straty, ale... Nieładnie wygląda.
U mnie sezon zaczyna się właściwie, gdy pojawią się nowe rośliny Tak więc sezon mam rozpoczęty. Po wstrzemięźliwości od sierpnia w końcu coś się nowego pojawiło. Nie żeby zaraz duże ilości, albo coś szałowego, ale od czegoś trzeba zacząć.
Gymnocalycium gaponii JL 417
Gymnocalycium valnicekianum ssp. prochazkyanum RH 2926B
U mnie sezon zaczyna się właściwie, gdy pojawią się nowe rośliny Tak więc sezon mam rozpoczęty. Po wstrzemięźliwości od sierpnia w końcu coś się nowego pojawiło. Nie żeby zaraz duże ilości, albo coś szałowego, ale od czegoś trzeba zacząć.
Gymnocalycium gaponii JL 417
Gymnocalycium valnicekianum ssp. prochazkyanum RH 2926B
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
piekne.
- Martada
Nooo wiesz ja też raczej gymno grabiami nie zgarniam w swoim kierunku chociaż chciałabymsokolica pisze:U mnie sezon zaczyna się właściwie, gdy pojawią się nowe rośliny Tak więc sezon mam rozpoczęty. Po wstrzemięźliwości od sierpnia w końcu coś się nowego pojawiło. Nie żeby zaraz duże ilości, albo coś szałowego, ale od czegoś trzeba zacząć.
Jak dla mnie oba warte pochwał szał będzie jak zakwitną i duże, i piękne urosną
Choć teraz też im nic nie brak tak na marginesie
Piękna epiderma na tych gymnolach, gratuluję nowości i w związku z tym otwarcia sezonu
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Nowości z górnej półki
Potwierdza się to co mówiłaś, że byle czym się już nie zadowalasz.
Za jakiś czas będziemy u Ciebie same rarytaski oglądać.
Potwierdza się to co mówiłaś, że byle czym się już nie zadowalasz.
Za jakiś czas będziemy u Ciebie same rarytaski oglądać.
Nowości pięknotki , a pączków , będzie co oglądać
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne novinki!
Szczególnie Gymnocalycium gaponii JL 417 jest warte uwagi - nie dość, że sama roślina atrakcyjna to jeszcze jak zakwtnie też się wyróżnia spośród innych gymnokalicji.
Szczególnie Gymnocalycium gaponii JL 417 jest warte uwagi - nie dość, że sama roślina atrakcyjna to jeszcze jak zakwtnie też się wyróżnia spośród innych gymnokalicji.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Gymnocalycium gaponii super, zaszalałaś