Marchew- wszystko o odmianach i uprawie.Cz.1
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marchew- wszystko o odmianach i uprawie.Cz.1
Bardzo słabo wzeszła mi marchew. Czy można jeszcze próbować ją wysiać?
Witaj Danio. Ja wysiałam dodatkowo marchew 3 dni temu. Miałam wolne miejsce, a że na marchewce bardzo mi zależy, to ją posiałam. Może nie osiągnie jakiś zachwycających rozmiarów, ale jak się uda i jesień będzie przychylna to coś na pewno zbiorę. Może spróbuj też, podsyp jej trochę kompostu (jak masz), a jak podrośnie zasil np. gnojówką z pokrzyw i pamiętaj, że ziemia pod marchewkę powinna być stosunkowo głęboko przekopana. Powodzenia!
Pozdrawiam. Monika.
Czy nie za późno za marchewkę i rzodkiewkę?
jak w temacie
zostało trochę gruntu i chciałem tam posiać marchewkę i rzodkiewkę
znajoma mówi, że nawet nie wzejdą bo za ciepło i dni za długie... ma rację??
zostało trochę gruntu i chciałem tam posiać marchewkę i rzodkiewkę
znajoma mówi, że nawet nie wzejdą bo za ciepło i dni za długie... ma rację??
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Biała marchew
Jestem niesamowicie rozeźlona po dzisiejszej pracy na działce. Wykopywałam marchew, i co dorodniejsza - to biała. Zła jestem na siebie, że nie zostawiłam podpisanych torebek, z których ją wysiewałam. Wiedziałabym przynajmniej, na której firmie nasiennej ponawieszać psów.
Czy komuś, kto zostawia torebki, trafiła się biała marchew? Napiszcie, proszę, to będę wiedziała przynajmniej, kto usiłował nakarmić mnie pastewną marchwią.
Czy komuś, kto zostawia torebki, trafiła się biała marchew? Napiszcie, proszę, to będę wiedziała przynajmniej, kto usiłował nakarmić mnie pastewną marchwią.
Waleria