Imer - Mój foto wątek...

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Imer - Mój foto wątek...

Post »

Prawdopodobnie mam wypaczony gust bo mnie się te wygładzone i zapięte na ostatni guziczek otoczenia domów ...... hmmm, średnio podobają ;:131 . Zero miejsca na ..... fantazję ....? No, nie moje klimaty, jestem człowiek-demolka :lol:
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też wolę mniej wygładzone ogródki, ale czego spodziewać się zimą :wink: ? Może w innych porach roku jest tam ciekawiej?
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie,

Olu, to tak równo przycięte to żywopłot.
A tak ładnie przystrzyżone ogródki, hmm kwestia gustu, ale przed posesją wygląda to rewelacyjnie.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie,
Dawno nic ciekawego nie pokazywałem, jak to zwykle bywa po prostu nie było czasu. Głównie jest związane z moimi wyjazdami. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Poniżej mała fotorelacja z "wycieczki" do Amsterdamu. Miasto zaskoczyło mnie swoim urokiem. Pierwsze skojarzenie - to takie stare miasto jak w Gdańsku tylko powiększone mniej więcej dziesięciokrotnie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:137 ;:137 ;:137
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:shock:
Obrazek

Mam nadzieję, że nie zanudziłem ;)
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Coś Ty , tymi zdjęciami ( czekoladyyyy) mniam. Ale i dojrzałam Twoją twarzyczkę. Przystojniak z Ciebie. Nie będę się powtarzać co do pięknych zdjęć, powiem tak . Sprzęcicho jest, to i zdjęcia rewelacja. Te zachody nad morzem oglądałabym je co chwileczkę. A mnie podobają się te ich wymuskane krzewinki. Zauważyłam rododendron do nieba wysoki ;:215 . Baw się dalej aparatem . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Remi dziękuję za wspaniałą wycieczkę, mogłam obejrzeć Amsterdam nie ruszając się z domu. To musi być naprawdę piękne miasto.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

REMI :wit Dziękuję za wspaniałą wycieczkę :D :tan Czy obejrzałeś figury woskowe u MADAME TUSSAUD :?: Ja marzę o obejrzeniu w Londynie ;:174
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Mireczko - oj tam przesadzasz ;) A co do sprzętu to niestety z powodu braku miejsca zabierałem ze sobą jedynie małe pstrykadło, na szczęście udało mi się pożyczyć na wyprawę do Amsterdamu lustrzankę od kolegi, także część zdjęć robiona nieco lepszym aparatem.

Lidziu - jest piękne i zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie. Tutaj obraz na żywo na główny plac miasta, z kamery na budynku muzeum Madame Tussand: http://hdtv.webcam.nl/website/page1/pag ... creen.html

Ewiczko - niestety w środku nie byłem, wyprawa wyszła w sumie spontanicznie i nie miałem za dużo czasu, zaledwie niecałe 8h, w ciągu których na nóżkach zrobiłem dobre ponad 20km. Należy dodać że Amsterdam jest strasznie drogi, można co prawda kupić kartę turystyczną (24h-42eur/48h-52eur/72h-62eur) dzięki której można wejść do części muzeów za darmo i chyba jeździć komunikacją miejską, ale to trzeba było wiedzieć wcześniej. Przykładowe ceny wejściówek: muzeum Madame Tussand - 22eur, muzeum van Gogha - 15 eur, Muzeum Narodowe - 15eur (otwarte po remoncie od 13.04) , Muzeum Heinekena - 18 eur, wystawa obrazów van Gogha - 40,5 eur!!! Ogólnie na wejście gdziekolwiek trzeba liczyć minimum 15-20eur. Ceny w sklepach (jakaś lokalna sieciówka) wyższe o 15-20% niż w Niemczech. Ale planuję mimo wszystko wybrać się tam jeszcze raz przy okazji mojego kolejnego wyjazdu (mam niecałe 250km - 2h jazdy).
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

REMI :wit Super sprawa chociaż z zewnątrz zobaczyć :;230 Niestety ten przelicznik 4 -krotny nas powala . W Anglii mój chrześnik to wykupuje właśnie całoroczną kartę wstępu -oczywiście w promocji . Każdy przyjeżdzający do niego ma właśnie szanse na zwiedzanie ,bo inaczej to klops ,bo straszliwie drogo - przy przeliczenie razy 5 /funty / Dlatego mam cichą nadzieję. W Madrycie to znów spotkałam się z wyznaczonymi darmowymi wejściami / np. 2godz./ ,ale są wcześniej kolejki po bilety . Życzę miłych podróży po Europie a może póżniej po całym świecie - w życiu wszystko się może zdarzyć :;230 ;:333 Pokazuj jak najwięcej fotek ,bo fajnie się ogląda tak jak Twoje w dodatku dobrze wykonane. Na jakim aparacie to robisz :?:
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

W Londynie jest o tyle dobrze, że wstep do większości państwowych muzeów jest bezpłatny (Natural History Museum, British Museum, National Gallery, Science Museum, Victoria & Albert Museum, National Portrait Gallery, Westminter Abbey i pewnie coś tam jeszcze), chociaż podobno rzeczywiście gdzie już jest wstęp to bardzo drogo. W Amsterdamie wszystko płatne :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Remi bardzo dziękuje za link ;:180 Pooglądałam sobie na żywo, u nich też dzisiaj pada deszcz i to mocniej niż u mnie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Witaj Remi, oj długo Cię nie było. Amsterdam szczególnie na Twoich zdjęciach miejscami przypomina Gdańsk. Zdjęcie z rowerami nad kanałem bardzo podobne do mojego, które kiedyś wykonałam nad Radunią w okolicy ul. Na Piaskach. Tylko na moim jest jeden rower. ;:306 .
Nie żałuj, wstawiaj zdjęcia bo ja też jestem ciekawa świata. Z linka dla Lidzi też skorzystałam. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Lucynko - oj niestety, ale jak tylko mogę o nadrabiam zaległości. Dokładnie miałem takie samo skojarzenie dot. Amsterdamu, taki Gdańsk nad Motławą tylko dużo większy, nawet dworzec podobny. W sumie co się dziwić, architektura podobna, w Gdańsku też dużo holenderskich architektów projektowało kamienice. Obejrzałem dzisiaj Twój foto-blog ;:138 brawo, rewelacje ;:303

Dzisiaj kolejna krótka fotorelacja (niestety zdjęcia robione dużo słabszym sprzętem, przez co nie najlepszej jakości). A krótka, bo też miałem niewiele czasu na zwiedzanie, może łącznie 3h.
Zapraszam na wycieczkę do najmniejszego niemieckiego landu Wolne Hanzeatyckie Miasto Brema

Gotycki ratusz z XV wieku z fasadą w stylu renesansu wezerskiego i Główny Plac Targowy (Rynek)
Obrazek

Obrazek

Schütting ? dom cechowy, z XVI wieku
Obrazek

Przed ratuszem ponad 10m statua rycerza Rolanda (tego z "Pieśni o Rolandzie"). http://pl.wikipedia.org/wiki/Pos%C4%85g ... a_w_Bremie
Obrazek

Böttcherstraße - najsłynniejsza bremeńska uliczka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chyba najbardziej znany symbol Bremy - pomnik 4 muzykantów z Bremy, bohaterów baśni braci Grimm.
Obrazek

Obrazek

Kościół ewangelicki (luterański) Najświętszej Maryi Panny (którego krypty datuje się na rok 1020).http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci ... _w_Bremie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec, piękna, wspaniała Katedra Świętego Piotra, której początki sięgają przełomu VIII/IX w. http://pl.wikipedia.org/wiki/Katedra_%C ... a_w_Bremie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Dziękuję Remiku za kolejną wycieczkę, takie historyczne miejsca bardzo lubię oglądać. Na Twoich zdjęciach czuje się te minione wieki. A mój fotoblog to terapia na depresję, która mnie dopadła z powodu wystawienia mego ogródka na sprzedaż i nie tylko. Zdjęcia nie są najlepsze ale już samo włóczenia się z aparatem powoduje, że wracam spokojniejsza do domu. Pozdrawiam serdecznie i obiecuję zaglądać może jeszcze zabierzesz nas na kolejną wycieczkę.
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IMER :wit Cudna wycieczka dzięki Tobie ;:333 . Fajne te wąskie uliczki .podobne spotkałam w Madrycie - dwie osoby swobodnie mogą się wyminąć . Zresztą u nas też można takie spotkać ale tam jest ich sporo ,zabudowa wysoka to wydają się jeszcz węższe :) Pozdrawiam :D
Pozdrawiam Ewula
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”