Wszystkie roślinki małe i duże.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkie roślinki małe i duże.
Witajcie wiosennie
Już teraz nie ma wątpliwości, wiosna nieśmiało przedziera się przez nasze niedowierzanie i wątpliwości co do niej.
Śnieg zanika w ogródkach, a w domach parapety i kwietniki aż buzują od pojawiających się nowych przyrostów.
Nasze zwierzaczki coraz chętniej wychodzą na dwór, to na pewno znak że śnieg na razie nie wróci, i nie zmrozi im łapek
i ogonków.
Nareszcie powietrze wpadające z dworu do mieszkania ma zapach zbliżającego się wielkimi krokami lata.
Serdecznie zapraszam do mojego wątku wszystkich, którzy zechcą poświęcić mi parę chwilek z każdego wypełnionego po brzegi
dnia.
Na początek mój nowy świr -- peperomie.
oraz troszkę koleusków które bardzo ładnie mi wzeszły i nie zdechły
Właśnie wczoraj je rozpikowałam, ale niestety nie zrobiłam zdjęcia, nie szkodzi mam jeszcze inne wysiane dwa tygodnie
póżniej, więc mogą się trafić inne egzemplarze kolorystyczne, co oczywiście będę pokazywała.
Ostatnio właściwie wszyscy pokazują swoje działkowe roślinki, które poczuły wiosnę i śpieszą się na świat.
Przepięknie wyglądają te kły wychodzące z ziemi, oczywiście też takie posiadam, więc pokazuję
to paeonia, na której już w tamtym roku położyłam krzyżyk, a chyba taka zima jej się przysłużyła
zakwitło u mnie coś takiego, nie jest to mlecz w dotyku jest kłujące, i nie mam pojęcia skąd się wzięło
jest już u mnie drugi rok.To coś jakby oset, nie mogę się tego pozbyć, chociaż bardzo się nie staram
no i czosnek jadalny, który zaczął się wychylać już jesienią, podobno ma przeżyć
Wszystkim wielbicielom mojego filodendrona przesyłam pozdrowienia wiosenne od niego
Wielkanocnik już niestety przekwitł, ale powspominajmy jak wyglądał
Witam wszystkich i zapraszam
Już teraz nie ma wątpliwości, wiosna nieśmiało przedziera się przez nasze niedowierzanie i wątpliwości co do niej.
Śnieg zanika w ogródkach, a w domach parapety i kwietniki aż buzują od pojawiających się nowych przyrostów.
Nasze zwierzaczki coraz chętniej wychodzą na dwór, to na pewno znak że śnieg na razie nie wróci, i nie zmrozi im łapek
i ogonków.
Nareszcie powietrze wpadające z dworu do mieszkania ma zapach zbliżającego się wielkimi krokami lata.
Serdecznie zapraszam do mojego wątku wszystkich, którzy zechcą poświęcić mi parę chwilek z każdego wypełnionego po brzegi
dnia.
Na początek mój nowy świr -- peperomie.
oraz troszkę koleusków które bardzo ładnie mi wzeszły i nie zdechły
Właśnie wczoraj je rozpikowałam, ale niestety nie zrobiłam zdjęcia, nie szkodzi mam jeszcze inne wysiane dwa tygodnie
póżniej, więc mogą się trafić inne egzemplarze kolorystyczne, co oczywiście będę pokazywała.
Ostatnio właściwie wszyscy pokazują swoje działkowe roślinki, które poczuły wiosnę i śpieszą się na świat.
Przepięknie wyglądają te kły wychodzące z ziemi, oczywiście też takie posiadam, więc pokazuję
to paeonia, na której już w tamtym roku położyłam krzyżyk, a chyba taka zima jej się przysłużyła
zakwitło u mnie coś takiego, nie jest to mlecz w dotyku jest kłujące, i nie mam pojęcia skąd się wzięło
jest już u mnie drugi rok.To coś jakby oset, nie mogę się tego pozbyć, chociaż bardzo się nie staram
no i czosnek jadalny, który zaczął się wychylać już jesienią, podobno ma przeżyć
Wszystkim wielbicielom mojego filodendrona przesyłam pozdrowienia wiosenne od niego
Wielkanocnik już niestety przekwitł, ale powspominajmy jak wyglądał
Witam wszystkich i zapraszam
Pozdrawiam, Agata.
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystkie roślinki małe i duże.
Witam bardzo wiosennie, Agatko. Obiecałam i jestem, nawet trochę wcześniej. Cieszę się, że mogę być złotym medalistą.
Twój świr, bardzo ciekawie wygląda, dla mnie jednak hippeastrum to niezmiennie nr 1. No i filodendron też niczego sobie, za sprawą soczystej zieleni. Obiecuję, ze będę zaglądać.
Twój świr, bardzo ciekawie wygląda, dla mnie jednak hippeastrum to niezmiennie nr 1. No i filodendron też niczego sobie, za sprawą soczystej zieleni. Obiecuję, ze będę zaglądać.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
-
- 50p
- Od: 3 lis 2012, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja tu trafiłam.Będę zaglądała,bo zapowiada się ciekawie.
malgosia45
malgosia45
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Agatko w nowym zielonym
oznaki wiosny już masz, a tych peperomii masz sporo,,,i takie ładniutkie,ja nie mam żadnej,ale wszystkiego nie można mieć Dzień zapowiada się naprawdę ładny a jak u ciebie U mnie słońce świeci,w powietrzu pachnie wiosną, ciepełkio,az człowiekowi buzia się uśmiecha sama
miłego dzioneczka
oznaki wiosny już masz, a tych peperomii masz sporo,,,i takie ładniutkie,ja nie mam żadnej,ale wszystkiego nie można mieć Dzień zapowiada się naprawdę ładny a jak u ciebie U mnie słońce świeci,w powietrzu pachnie wiosną, ciepełkio,az człowiekowi buzia się uśmiecha sama
miłego dzioneczka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Agatko melduję się w Twoich domowo-ogrodowych zielonościach
Pojawiły się pierwsze oznaki wiosny, teraz ma być już cieplutko, więc błyskawicznie zazieleni i ,,zakolorowi,,się
Pojawiły się pierwsze oznaki wiosny, teraz ma być już cieplutko, więc błyskawicznie zazieleni i ,,zakolorowi,,się
Hipek bardzoładny i peperonkom nic niebrakuje.
Widać wiosna małymi kroczkami do Ciebie wkracza, tylko słonka trezeba.
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Agatko wiosennie i zielono
Mnie najbardziej do gustu przypadły peperomie
Pozdrawiam
Witam i ja , peperomie cudowne - widze ze ogrodowe też już się pchają do wyjścia .
Pozdrawiam. Ewa
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam, witam O tak wszystkie zielone poczuły już wiosnę, te co skaczą i fruwają też - wczoraj widziałam pierwszą w tym roku biedronkę Tylko czekać na wysyp zielenizny i kwiatów
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Agaciorku, dałas po oczach tym co mi sie podoba Wiesz jak mnie zatrzymać przy sobie Co jakiś czas poproszę fotę z innej perspektywy, cobym mogła się ucieszyć troszku
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Agato .
Pięknie zaczęłaś wątek
Oby tak dalej
Pięknie zaczęłaś wątek
Oby tak dalej
Agatko super że masz znów swój wątek
Roślinki przepiękne Aż się napatrzeć nie mogę
Roślinki przepiękne Aż się napatrzeć nie mogę
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agaciu moja kochana ,ty masz 100 pomysłów na minutę .Zastanawiam się ile tych wątków jeszcze założysz i do którego mam zaglądać .Kwiaty masz śliczne ,chyba im kawaly opowiadasz ,że tak Ci pięknie rosną ,a może Cię polubiły tak ,jak ja.