Oaza spokoju Hanki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nigdy,nigdzie nie widziałam tylu lilii w takiej ilości i w takich barwach,one są ...,nie umiem określić z zachwytu.Musisz być przeszczęśliwa mogąc je oglądać na co dzień,zazdroszczę Ci.Na pewno mnie to zmobilizuje do uzupełnienia moich nowymi kolorami.Ta ciemna jest super,ale wiem,że aparat rozjaśnia kolor.Mam różę ciemną.prawie bordo,ale na zdjęciu nie jest taki kolor.Pozdrawiam.Halina.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam :lol: Haniu zobaczenie rano takich lilii to balsam na duszę aż chce się żyć
Pozdrawiam i lecę dalej Obrazek
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Haniu - ja Ci tak uprzejmie powiem: puknij sięw czoło! Jak możemy być znudzone patrzeniem na Twoje prześliczne lilie! Moje kwitną, a u mnie pada, wybrać się na działkę nie mogę, więc się na nie pewnie nie zdąrzę napatrzeć. Patrzę na Twoje i mam chociaż namiastkę. Tylko trochę mi smutno, że piękno moich mi przechodzi koło nosa... POza tym moje są w porównaniu z Twoimi okropnie nudne!
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Nawet nie myślałam że jest tyle odmian lilii, cuda!
Awatar użytkownika
Kubaa7
50p
50p
Od: 21 cze 2008, o 12:58

Post »

Piekne sa te nakrapiane. Lilie sa cudowne. Jestes chyba prawdziwą kolekcjonerką. :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne lilie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko uprawę lilii zaczęłam chyba z przymusu,przy moim braku czasu chciałam kwiaty małopracochłonne no i wpadłam w liliowe szaleństwo.Róże i lilie to moje kwiaty,teraz zaczynam przygodę z liliowcami.Mam też inne kwiaty ale one nie rajcują mnie tak jak te ulubione.Dziękuję za mile słowa

Jadzia jeszcze spora część jest w pąkach a mam taka jedną nie zdradzę dopóki się nie rozwinie-CUDO .Fajnie,że mnie odwiedziłaś

Iwonka skoro narzekasz na deszcz zaczaruj aby przyszedł do mnie.Lilie to kwiaty.które długo trzymają kwiat,więc na pewno nacieszysz się swoimi.

Iwonka onka -jeszcze nie wszystkie mam ,które istnieją,ale w miarę czasu,będę grodzić nowości.Myślę,że i ty zarazisz się tą chorobą liliową bo warto

Kuba te nakrapiane to lilia tygrysia,ja rozmnożyłam je z nasion i są jeszcze bardzo wiotkie,ale mam nadzieje ,że na drugi rok będą już mocniejsze

Tess dzięki za odwiedziny,cieszę się,że ci się podobają moje pupile.Pokaż swój ogród

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i zapraszam ponownie-atrakcje dopiero przed nami
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

No jak atrakcje dopiero przed nami, to ja nie wiem co to było!!! :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Haneczko kochana a jak długo musisz czekać ,żeby lilia zasiana zakwitła :?: jestem pod urokiem Twoich lilii ,nie chcę się ciągle powtarzać ,ale nie mogę ,masz je ŚLICZNE :P proszę jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu,nazbieraj nasionek ,byłabym chętna :P ;:196
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Haniu - dostałam pw, nawet odwiedziłam ten sklep... Pewnie się skuszę i cośzamówię ;) ale większość ma termin sadzenia na wiosnę, albo do lipca, więc mogłabym te same pieniądze wydać np na tulipany :) Deszcze już wysłany do Ciebie, ode mnie sobie chyba poszedł na dobre.

bogusiu - lilie jak rozmnaża sie z nasion, to wtedy one kwitną po około 3-4 latach. Więc jak chcesz mieć takie "poletko" szybciej, to zostają tylko cebulki...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Haniu dokładnie o to samo chciałam spytać co Bogusia. Iwonka juz mnie oświeciła i juz wiem skąd u mnie sie pojawiła żółta. po prostu ją wysiałam a potem o niej zapomniałam. Mam prośbę taka jak Bogusia. Jeśli możesz proszę ja też sie do kolejki ustawiam po nasionka. Pozdrawiam pa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam Haniu :lol: Czekam na cudo z nie cierpliwością na pewno będzie piękna choć nie wiem jak może być jeszcze piękniejsza niż te piękności .
Haniu o to przepis na goferki

1 kasia ,2 szklanki cukru pudru (takie nie pełne), 6 jaj ,pół kilograma mąki ziemniaczanej
kasię topisz i niech przestygnie ,ubijasz jaja z cukrem ,dodajesz kasię i mąkę,to wszystko i oczywiście pieczesz
ubijasz śmietanę 30% i wcinasz a potem rośnie tyłek :lol: Smacznego
Pozdrawiam Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Haniu ściągnęłam przepis na gofry :oops: .Takiego nie znałam,chociaz często je piekę.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Haniu ja też sobie spisałm przepis nie masz mi za złe no nie???? :oops: :P :roll: :P :oops: :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

to ja też się przyznam :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”