Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie, bardzo fajnie wygląda ta beczka, stworzyłaś miniaturki wyższych bylin
Klonik super wygląda, jeszcze na tym pniu, na pierwszy (i niedokładny ) rzut oka można pomyśleć, ze to taki hibiskus u Ciebie rośnie :P
A wiesz, co dzięki Tobie robię po woli podchody do perovskii Tak ładnie u Ciebie rośnie Tylko nie wiem czy dałaby radę na moich terenach...
A propos lilii, z ziemi wyszły, tylko bez pąków kwiatowych Za to już okazy kilkuletnie kupione niegdyś w biedronce, w tym roku zakwitła bardzo ładnie, lepiej niż rok temu. Tak, więc cierpliwości, tradycyjnie już przy roślinach
Klonik super wygląda, jeszcze na tym pniu, na pierwszy (i niedokładny ) rzut oka można pomyśleć, ze to taki hibiskus u Ciebie rośnie :P
A wiesz, co dzięki Tobie robię po woli podchody do perovskii Tak ładnie u Ciebie rośnie Tylko nie wiem czy dałaby radę na moich terenach...
A propos lilii, z ziemi wyszły, tylko bez pąków kwiatowych Za to już okazy kilkuletnie kupione niegdyś w biedronce, w tym roku zakwitła bardzo ładnie, lepiej niż rok temu. Tak, więc cierpliwości, tradycyjnie już przy roślinach
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu,kupuj perovskie i sadz Im wcześniej,tym lepiej.
Poradzi sobie na pewno.Dla niej groźne są tylko kwietniowe i majowe przymrozki
Ja po prostu ją wtedy okrywam(butelką po wodzie).
Jeden krzaczek już zmarnowałam kwietniowym mrozem,więc już nie zrobię tego błędu.
U mnie lilie też nie wszystkie zakwitną
Jolu,Ewo to są początki mojego tegorocznego nabytku Jeżówki purpurowej.
Tak mnie cieszy że ją mam Więc zrobiłam zdjatko w początkowej fazie rozwoju.Bardzo mi się spodobało i wrzuciłam wam go do obejrzenia.
Poradzi sobie na pewno.Dla niej groźne są tylko kwietniowe i majowe przymrozki
Ja po prostu ją wtedy okrywam(butelką po wodzie).
Jeden krzaczek już zmarnowałam kwietniowym mrozem,więc już nie zrobię tego błędu.
U mnie lilie też nie wszystkie zakwitną
Jolu,Ewo to są początki mojego tegorocznego nabytku Jeżówki purpurowej.
Tak mnie cieszy że ją mam Więc zrobiłam zdjatko w początkowej fazie rozwoju.Bardzo mi się spodobało i wrzuciłam wam go do obejrzenia.
Pozdrawiam Magda
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
jeżówka powiadasz.... no to czekamy w takim razie na foty z kilejnych faz rozwoju!!
pomęczę Cię o olka - zdjęć wstawiac nie musisz ;) ale napisz mi czy kupiłas/ dostałaś/ ukorzenioną/ ukorzeniałaś? sama chcę popróbować no i wiesz.. im więcej wiem tym większe szanse ;)
pomęczę Cię o olka - zdjęć wstawiac nie musisz ;) ale napisz mi czy kupiłas/ dostałaś/ ukorzenioną/ ukorzeniałaś? sama chcę popróbować no i wiesz.. im więcej wiem tym większe szanse ;)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Taką hazardzistką to ja nie jestem Madziu Jasne, że go zawsze okrywam. Ale nawet pomimo tego, jeśli pędy nie zdążyły zdrewnieć to po prostu przemarzały.Karolcia pisze:Wiolu, to Ty go nie okrywasz na zimę?Z tego co wiem to okrycie jest mu potrzebne.
Jeśli tego nie robisz to prawdziwa hazardzistka z Ciebie
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Taką hazardzistką to ja nie jestem Madziu Jasne, że go zawsze okrywam. Ale nawet pomimo tego, jeśli pędy nie zdążyły zdrewnieć to po prostu przemarzały.Karolcia pisze:Wiolu, to Ty go nie okrywasz na zimę?Z tego co wiem to okrycie jest mu potrzebne.
Jeśli tego nie robisz to prawdziwa hazardzistka z Ciebie