Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Coraz cieplej i o to właśnie chodzi:)
Krysiu dziękuję Piwonia posadzona i inne roślinki...dziś powędrują na balkon,niech się hartują
Ewuś ta rabatka z piwoniami co pokazałam to miejsce raczej zacienione.Tylko z rana i po południu świeci słoneczko...
Sprawdzimy żurawki w tym miejscu
Krysiu dziękuję Piwonia posadzona i inne roślinki...dziś powędrują na balkon,niech się hartują
Ewuś ta rabatka z piwoniami co pokazałam to miejsce raczej zacienione.Tylko z rana i po południu świeci słoneczko...
Sprawdzimy żurawki w tym miejscu
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Próbuj koniecznie Jeśli zobaczysz, że żurawki słabo rosną, zdążysz je przenieść.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,
prześliczne piwonie, bardzo lubię te kwiaty i ich zapach.
Pierwsza noc z temperaturą plusową..... zaczynam się cieszyć
może i u mnie śnieg już stopniał.
Zdaj relację jak wrócisz z działeczki.
prześliczne piwonie, bardzo lubię te kwiaty i ich zapach.
Pierwsza noc z temperaturą plusową..... zaczynam się cieszyć
może i u mnie śnieg już stopniał.
Zdaj relację jak wrócisz z działeczki.
- Annes 77
Ewcia jasne tak zrobię:)
Maju u mnie też na plusie,dziś wyniosłam wszystkie jeżówki i byliny w donicach na balkon
Słoneczka wciąż nie widzę,ale jest ciepło
Widziałam prognozę na jutro i u nas ma padać
Jak nie uda mi się pojechać na działkę w sobotę,to w niedzielę pojadę...nic mnie nie powstrzyma
A od poniedziałku 19,20 stopni na plusie i bez deszczu
Maju u mnie też na plusie,dziś wyniosłam wszystkie jeżówki i byliny w donicach na balkon
Słoneczka wciąż nie widzę,ale jest ciepło
Widziałam prognozę na jutro i u nas ma padać
Jak nie uda mi się pojechać na działkę w sobotę,to w niedzielę pojadę...nic mnie nie powstrzyma
A od poniedziałku 19,20 stopni na plusie i bez deszczu
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Niech popada, ten deszcz spowoduje, że śnieg się szybciej roztopi
Mnie też nic nie powstrzyma muszę pooglądać swoje panienki.
Mnie też nic nie powstrzyma muszę pooglądać swoje panienki.
-
- 50p
- Od: 25 mar 2013, o 21:32
Wpadłam z rewizytą do twojego ogrodu, przejrzałam pierwszą część wątku i szczęka mi opadła z zachwytu. Masz przepiękny ogród i jaką różnorodność roślin. Brak mi słów....
Napracowałaś się przy tych nowych roślinkach, ale pomyśl jaki będzie efekt
Pozdrawiam wiosennie, będę cię odwiedzać
Napracowałaś się przy tych nowych roślinkach, ale pomyśl jaki będzie efekt
Pozdrawiam wiosennie, będę cię odwiedzać
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65196" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu, moją paczkę od M. przyjął sąsiad. Nie mogę się doczekać, aż wrócę do domu i to wszystko sobie dokładnie obejrzę. Widzę na twoich zdjęciach, że są to korzenie i kłącza. Zaczynam się martwić, czy mam tyle doniczek, bo do gruntu nie będę na razie wysadzać takich korzonków. Niech zmężnieją pod moim okiem, a dopiero potem powędrują gdzie indziej
Piekne masz sieweczki tych swoich lobelii i żeniszków, bo u mnie jakieś kiepściutkie w tym roku. Sialam w krążkach i niestety nie był to dobry pomysł.
Piekne masz sieweczki tych swoich lobelii i żeniszków, bo u mnie jakieś kiepściutkie w tym roku. Sialam w krążkach i niestety nie był to dobry pomysł.
- Annes 77
Mogę napisać to z pewną odpowiedzialnością....WIOSNA NADESZŁA NA DOBRE
Byłam dziś na działce,musiałam pojechać choćby na chwilkę,nawet gdyby miało padać...i co zobaczyłam?
Oglądnęłam wszystkie róże i ku mojej wielkiej radości wszystkie mają się dobrze,niektóre z nich w ogóle jakby nie wiedziały,że dopiero co była zima...jestem taka szczęśliwa
Eden,LO,Giardina są całe zielone,a Therese Bugnet i Nevada mają piękne oczka,które już szykują się ,aby pierwsze pokazać swoje kwiaty
Słoneczko przyświecało,a ja z bananem na ustach powtarzałam...nareszcie upragniona pani Wiosna zawitała
Niestety dziś nie mogłam nic porobić,ale już w poniedziałek jadę i poprzycinam róże ....dziś przycięłam powojniki:)
Maju śniegu u mnie nie ma ani ciupinkę,ziemia czeka na posadzenie roślinek:)
Nie mogę uwierzyć,że wszystkie róże są ok,nawet Cafe,która była dość mizerna jak sadziłam ją jesienią,ma zielony pęd
Maja80 witaj u mnie:) Dzięki za miłe słowa,jeszcze wielu roślin nie mam,ale z roku na rok będę zapełniac rabatki,aby tak jak Wandzia nie było ziemi wolnej,ani chwastów,które niestety rozsiewają się tam gdzie wolne miejsce
Wandziu ciekawa jestem,czy będziesz zadowolona ze swoich roślinek...większość osób jest,ja też aż tak bardzo nie narzekam,mam nadzieję,że pod moim czujnym okiem roślinki zmężnieją i zakwitną w późniejszym okresie...
A teraz fotki śpieszę Wam kochani pokazać...co za radość,nareszcie odgrzewanych kotletów nie trzeba pokazywać,tylko fotki jeszcze gorące z mojej działeczki
Krokus...koniecznie muszę dokupić cebulek...
Orlik już spory
Piwonie
Białe maleństwa...
Ostróżki
Żurawka Tiramisu super przezimowała...
Powojnik z Lidla pierwszy wystartował...
No i róże...Therese Bugnet
Nevada
Veichenblau
Giardina cała zielona
LO świetnie sobie poradziła jak zwykle
W ogrodnictwie kupiłam taką ślicznotkę podobną do sasanki....
Byłam dziś na działce,musiałam pojechać choćby na chwilkę,nawet gdyby miało padać...i co zobaczyłam?
Oglądnęłam wszystkie róże i ku mojej wielkiej radości wszystkie mają się dobrze,niektóre z nich w ogóle jakby nie wiedziały,że dopiero co była zima...jestem taka szczęśliwa
Eden,LO,Giardina są całe zielone,a Therese Bugnet i Nevada mają piękne oczka,które już szykują się ,aby pierwsze pokazać swoje kwiaty
Słoneczko przyświecało,a ja z bananem na ustach powtarzałam...nareszcie upragniona pani Wiosna zawitała
Niestety dziś nie mogłam nic porobić,ale już w poniedziałek jadę i poprzycinam róże ....dziś przycięłam powojniki:)
Maju śniegu u mnie nie ma ani ciupinkę,ziemia czeka na posadzenie roślinek:)
Nie mogę uwierzyć,że wszystkie róże są ok,nawet Cafe,która była dość mizerna jak sadziłam ją jesienią,ma zielony pęd
Maja80 witaj u mnie:) Dzięki za miłe słowa,jeszcze wielu roślin nie mam,ale z roku na rok będę zapełniac rabatki,aby tak jak Wandzia nie było ziemi wolnej,ani chwastów,które niestety rozsiewają się tam gdzie wolne miejsce
Wandziu ciekawa jestem,czy będziesz zadowolona ze swoich roślinek...większość osób jest,ja też aż tak bardzo nie narzekam,mam nadzieję,że pod moim czujnym okiem roślinki zmężnieją i zakwitną w późniejszym okresie...
A teraz fotki śpieszę Wam kochani pokazać...co za radość,nareszcie odgrzewanych kotletów nie trzeba pokazywać,tylko fotki jeszcze gorące z mojej działeczki
Krokus...koniecznie muszę dokupić cebulek...
Orlik już spory
Piwonie
Białe maleństwa...
Ostróżki
Żurawka Tiramisu super przezimowała...
Powojnik z Lidla pierwszy wystartował...
No i róże...Therese Bugnet
Nevada
Veichenblau
Giardina cała zielona
LO świetnie sobie poradziła jak zwykle
W ogrodnictwie kupiłam taką ślicznotkę podobną do sasanki....
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wiosna, nie da się ukryć Spędziłam chwilę w ogrodzie, nic jeszcze nie zrobiłam, a przyszła burza (a właściwie grad i deszcz) i mnie wygoniła do domu. Pada i kropi co jakiś czas, koniec prac ogrodowych na dziś
- Annes 77
Ewcia u nas też miała być burza,ale jednak tylko lekko pokropiło,a potem słoneczko
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Aniu, Giardina super dziewczyna !!! No po prostu, jak wyobrażę sobie ile z tych jej zieloniutkich pędów będzie kwiatów, to ... ... brak słów ...
Gratulacje! Zapowiada się całkiem niezły sezon .
Gratulacje! Zapowiada się całkiem niezły sezon .
- Annes 77
Moniś nareszcie porządnie zakwitnie,bo do tej pory miała tylko kilka kwiatów
Dziś u mnie od rana piękna pogoda,chętnie pojechałabym na działkę,ale wytrzymam do jutra.
Chętnie przycięłabym róże i spryskała miedzianem,ale forsycja jeszcze nie zakwitła,więc kilka dni muszę poczekać
Dziś u mnie od rana piękna pogoda,chętnie pojechałabym na działkę,ale wytrzymam do jutra.
Chętnie przycięłabym róże i spryskała miedzianem,ale forsycja jeszcze nie zakwitła,więc kilka dni muszę poczekać
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Ania, czyli kwitnienie róż w tym roku u Ciebie zapowiada się imponująco...to fajnie. U mnie LO od jesieni w gruncie....będzie debiutować! Juź kiedyś prosiłam Cię o jej zdjęcie, pewnie w tym roku też poproszę, jako wzór
Pozdrawiam