Moje skarby
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
2 wrzosowe wyżej są podobne. Ten z bordową warżką jest troszkę ciemniejszy, ma chyba z 10 pąków na długachnym pędzie bocznym i nadal się wydłuża. Na pedzie głównym chyba będzie wypuszczał kolejne boczne. Stracił ze starości 2 dolne liście, ale wypuścił ze 6 korzeni. Jest w ogóle znacznie większy od innych i pęd kwiatowy ma taki gruby, solidny.
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu a możesz powiedzieć jak dokładnie wyglądaja te twoje kulki ? W sklepie ogrodniczym do tej pory widziałam tylko żelowe kryształki (kolorowe kosteczki) i w dodatku było ich bardzo mało w torebeczce. Gdybym chciała wsadzić do nich kwiatka, to musiałabym kupić tego co najmniej 10 szt. i tak nie wiem, czy by wystarczyło.
Dziewczyny,jak to jest fakycznie z tymi storczykami???
Niektórzy mówią,że korzonki muszą przeschnąć(i ja to stosuję),
inni wręcz odwrotnie-utrzymują cały czas w wilgoci-żelowe podłoże
Niektórzy mówią,że korzonki muszą przeschnąć(i ja to stosuję),
inni wręcz odwrotnie-utrzymują cały czas w wilgoci-żelowe podłoże
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam - IWA
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lana, kształt żelków nie ma znaczenia. Ja akurat trafiłam na kulki. Mam je w szklanym dużym naczyniu w różnych kolorach i służą mi głównie do wtykania różnych pędów przypadkiem odłamanych lub do ukorzeniania roślin. Teraz siedzą w nich 2 odłamane przypadkiem listki grubosza, 2 listki od fiołka i kawałek fuksji. Falek siedzi w filiżance.
Chyba nie masz racji Lucynko,
te żelki moczy się w wodzie(chyba 8 godzin),one pęcznieją i ich objętość wzrasta kilkukrotnie.
Robiłam taką dekorację w wazonach-kilka kolorów-taka tęcza-3 opakowania starczyły na dwa dosyć duże wazony ;:12
te żelki moczy się w wodzie(chyba 8 godzin),one pęcznieją i ich objętość wzrasta kilkukrotnie.
Robiłam taką dekorację w wazonach-kilka kolorów-taka tęcza-3 opakowania starczyły na dwa dosyć duże wazony ;:12
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam - IWA