Wiosna w wiejskim ogrodzie
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Maseczko, może rozwar zgnił, bo on podobno lubi przepuszczalną glebę, a w tym roku zima była też śnieżno-mokra. Piszą, że nie lubi przesadzania, ale ja go dzieliłam i przesadzałam nie raz. Poza tym bardzo późno wychodzi z ziemi , może gdzieś w zakamarkach jest.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Hej Marysiu, wreszcie odnalazłam Twój nowy wątek Tak mnie jedno zastanawia, czy my przez najbliższe kilka dni będziemy jadły jakieś obiady? Gdzie nie zajrzę, tam ktoś pisze, że o 18 wyszedł z ogródka Ja dziś kurczaka wstawiałam po 18, obiadokolacja była A że M. wczoraj błysnął w kuchni pyszną lazanią, dziś nie miałam sumienia gonić go do garów. Teraz siedzę jak kwoka i nie mam siły ruszyć nogą (choć bardziej to dokucza to, na czym siedzę) Może przez noc przejdzie? Bo na jutro pani w tv obiecywała piękną pogodę
Aa, zapomniałabym - ten irysek cudny! Muszę go w przyszłości mieć
Aa, zapomniałabym - ten irysek cudny! Muszę go w przyszłości mieć
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu obłędne ,te Twoje iryski ,teraz jak spotkam tu sobie kupię .Cy długo kwitną ?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Olgo były mi potrzebne więc teraz są Oj czuje tą wiosnę w kościach albo mięśniach .... a wszystko jedno czuje jak schodzę ze schodów
Marysiu może wygnił? jak wyrośnie ten który posieję to dodam do ziemi piasku
Milenko ja mam pierwszy kryzys koło 14 i wtedy wracam do domu odpocząć i coś zjeść, drugi kryzys przychodzi wcześniej koło 18 wtedy wracam do domu. Ja wczoraj przystałam nawet na kupną pizzę bo nie chciało mi się nic robić (stać przy kuchni! )
Iryski kup koniecznie - ja dokupię i rozejrzę się za innymi kolorami
pierwsze kwiatuszki miodunki
pierwsza stokrotka
żółta szachownica od Stokrotki_polnej
żonkilowe pole
Ewuniu nie pamiętam jak długo kwitną pewnie wszystko zależy od pogody, ale to jedne z pierwszych i są szczególnie miłe!
Marysiu może wygnił? jak wyrośnie ten który posieję to dodam do ziemi piasku
Milenko ja mam pierwszy kryzys koło 14 i wtedy wracam do domu odpocząć i coś zjeść, drugi kryzys przychodzi wcześniej koło 18 wtedy wracam do domu. Ja wczoraj przystałam nawet na kupną pizzę bo nie chciało mi się nic robić (stać przy kuchni! )
Iryski kup koniecznie - ja dokupię i rozejrzę się za innymi kolorami
pierwsze kwiatuszki miodunki
pierwsza stokrotka
żółta szachownica od Stokrotki_polnej
żonkilowe pole
Ewuniu nie pamiętam jak długo kwitną pewnie wszystko zależy od pogody, ale to jedne z pierwszych i są szczególnie miłe!
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Maryniu
ja też szybciutko u Ciebie obejrzałam początki wiosny Widły
Serduszko troszku mi piknęło na widok Twoich irysków, bo moje kły pokazały jeszcze w lutym, a teraz kwiatków nie ma
Pocieszam się, że może i moje to te późniejsze Oby
Nie forsuj się zbyt intensywnie, bo byłoby przykro, gdybyś jednak sobie zaszkodziła " szaleństwem ogrodowym"
Buziaki wieczorne
PS. No i znów mi pika po obejrzeniu kolejnych odsłon wiosennego ogrodu Maryni
ja też szybciutko u Ciebie obejrzałam początki wiosny Widły
Serduszko troszku mi piknęło na widok Twoich irysków, bo moje kły pokazały jeszcze w lutym, a teraz kwiatków nie ma
Pocieszam się, że może i moje to te późniejsze Oby
Nie forsuj się zbyt intensywnie, bo byłoby przykro, gdybyś jednak sobie zaszkodziła " szaleństwem ogrodowym"
Buziaki wieczorne
PS. No i znów mi pika po obejrzeniu kolejnych odsłon wiosennego ogrodu Maryni
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryś no, no jak wojsko w szeregu stoją żonkile...cudowny musi być widok jak zaczną kwitnąć...
a na mojej ziemi nie rosły jaki i u siostry też...miodunka zawsze jest urokliwa jak brak innych kwiatków...
... masz dobry aparat i zdjęcia są dobre...
a na mojej ziemi nie rosły jaki i u siostry też...miodunka zawsze jest urokliwa jak brak innych kwiatków...
... masz dobry aparat i zdjęcia są dobre...
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu jak to żonkilowe pole zakwitnie zapowiadam się na odwiedziny
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Mówicie praca w ogrodzie do 18-tej? a co będzie jak będzie jasno do 22-giej ?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko tak to już jest, że inni mają lepiej, ale to Kochana złudzenie.... tylko złudzenie! przejdź po swoim pięknym ogrodzie i też Ci będzie pikać, bo to Twój ogród
Misiu to scheda po poprzednikach te rzędy żonkili! ja to przyjęłam za dobrą wróżbę, bo kocham te zwykłe żonkile i jak mi wiosną się pokazały to stwierdziłam, że będzie mi tu dobrze
Marysiu to szykuj się za jakieś dwa tygodnie, zmieniaj opony na letnie
Izuniu wiesz jak jest im dłużej tym więcej! Przecież potem będą nam złośliwie w nocy i po deszczu wyrastać konkurencyjne rośliny
Misiu to scheda po poprzednikach te rzędy żonkili! ja to przyjęłam za dobrą wróżbę, bo kocham te zwykłe żonkile i jak mi wiosną się pokazały to stwierdziłam, że będzie mi tu dobrze
Marysiu to szykuj się za jakieś dwa tygodnie, zmieniaj opony na letnie
Izuniu wiesz jak jest im dłużej tym więcej! Przecież potem będą nam złośliwie w nocy i po deszczu wyrastać konkurencyjne rośliny
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu!....trudno połapać się w Twoich wątkach. Od czasu do czasu wpadłam "przelotem" na wyspę ...ale teraz na pewno w ogrodowym będę na bieżąco. Śliczna odsłona prawdziwej wiosny...ciemierniki , a iryski swoimi bajecznymi barwami tak mnie urzekły,że nie doczekam się chyba do jesieni ...aby je kupić.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu,widzę,że wiosenkę juz masz, Kwiatuszki zaczynają pięknie kwitnąć
tylko patrzeć jak mam to wszystko się zazieleni,rozkwitnie,,oj będzie pięknie
Miłego dnia
tylko patrzeć jak mam to wszystko się zazieleni,rozkwitnie,,oj będzie pięknie
Miłego dnia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu przepięknie wygląda taka masa żonkili uwielbiam te kwiatuszki, ale niestety u mnie nie chcą rosnąć. Strasznie zazdroszczę jak widzę takie śliczne żółte kępy w innych ogrodach
- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Widzisz Marysiu, zagapiłąm się niewybaczalnie i dopiero przed chwilą odkryłam Twój wiosenny wątek ogrodowy. Cudna wiosna już u Ciebie. Kochana i ja będę miała dzięki Twojemu wielkiemu namiastkę żonkilowego poletka . A widły oglądam z zazdrością niekrytą. W tym sezonie jeszcze odpuszczam ale w sierpniu mam urodziny . Pięknego dnia Ci kochana życzę i niech widły same kopią a Ty leż odpoczywaj i podziwiaj .