Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Aniu śliczny ten kwiatuszek.... naprawdę bardzo podobny do sasanki, dopóki nie przeczytałam tego co napisałaś byłam przekonana, ze to właśnie ona
- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
Aniu ja też myślałam w pierwszej chwili, że to sasanka
Widzę, że dużo już roślinek do Ciebie przyszło.
Jak wyrosną będzie przepięknie.
Z zamówieniem u P.Marka trochę się zagapiłam, ale na jesieni może coś zamówię.
Niestety, dopiero załapałam się na trzecią stronę, bo szaleję teraz w ogrodzie i krucho u mnie z czasem.
Przyszło do mnie zamówienie z clemkami
Zobaczymy co z nich wyrośnie.
Widzę, że dużo już roślinek do Ciebie przyszło.
Jak wyrosną będzie przepięknie.
Z zamówieniem u P.Marka trochę się zagapiłam, ale na jesieni może coś zamówię.
Niestety, dopiero załapałam się na trzecią stronę, bo szaleję teraz w ogrodzie i krucho u mnie z czasem.
Przyszło do mnie zamówienie z clemkami
Zobaczymy co z nich wyrośnie.
Pozdrawiam Ala
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63677
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63677
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ależ piękne przywitanie Aniu...róże przecudne i w moim guście......piwonie również.
Żurawkom będzie dobrze w tym miejscu.
Byłam dziś w ogrodzie ale takich kiełków nie widziałam jak Twoje roślinki wypuszczają.
Żurawkom będzie dobrze w tym miejscu.
Byłam dziś w ogrodzie ale takich kiełków nie widziałam jak Twoje roślinki wypuszczają.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pojechałam dziś rano na giełdę...kwiatów mnóstwo,bratków zatrzęsienie,różne kolorki,kupiłam tylko 4 małe sadzonki.
Zobaczyłam sasanki,a że brakuje mi białej kupiłam dwie sadzonki i do tego jedną fioletową i szałwię.
Dziś wystawiłam na balkon kobee,lobelie,żeniszki i szałwie...niech się hartują,ciepło,cały dzień słoneczko:)
Podlałam moje dwa clemki Biohumusem Ładnie puszczają się
Justynko wygląda na to,że róże dobrze przezimowały,na razie aż ciężko mi w to uwierzyć po zeszłorocznej zimie
Z LO jestem bardzo zadowolona,jak pokazałam wyżej cała zielona
Aguś jak zobaczyłam tę roślinkę(nawet nie wiem jak ją nazywać) to byłam 100% przekonana,że trafiłam na żółtą sasankę,ale z boku stały inne i miały po łacinie inną nazwę.Najważniejsze,że zimuje w gruncie
Alu teraz coraz mniej osób będzie miało czas na forum,wszyscy grzebią w ogrodach ,przecież czekaliśmy na to tyle miesięcy
Roślinek trochę zamówiłam,muszę pokryć gołą ziemię,aby mieć jak najmniej do pielenia
Może pan Marek będzie jesienią wystawiał aukcje to skorzystasz Ma też liliowce
Clemki uwielbiam również...pochwal się u siebie skąd i jakie zamowiłaś
Elu witaj kochana
Nie mogę się doczekać,kiedy przyjadą żuraweczki moje,jeszcze trochę muszę poczekać,jedna partia przyjedzie pod koniec kwietnia,a druga w maju
Jutro jadę na działeczkę porządki porobić,ma być cieplutko
Moje brateczki wiosenne
Białe sasanki...jestem niecierpliwa...jak zobaczyłam to od razu musiałam je mieć
Tu fioletowa i szałwia
Jedna z jeżówek od pana Marka...
Zobaczyłam sasanki,a że brakuje mi białej kupiłam dwie sadzonki i do tego jedną fioletową i szałwię.
Dziś wystawiłam na balkon kobee,lobelie,żeniszki i szałwie...niech się hartują,ciepło,cały dzień słoneczko:)
Podlałam moje dwa clemki Biohumusem Ładnie puszczają się
Justynko wygląda na to,że róże dobrze przezimowały,na razie aż ciężko mi w to uwierzyć po zeszłorocznej zimie
Z LO jestem bardzo zadowolona,jak pokazałam wyżej cała zielona
Aguś jak zobaczyłam tę roślinkę(nawet nie wiem jak ją nazywać) to byłam 100% przekonana,że trafiłam na żółtą sasankę,ale z boku stały inne i miały po łacinie inną nazwę.Najważniejsze,że zimuje w gruncie
Alu teraz coraz mniej osób będzie miało czas na forum,wszyscy grzebią w ogrodach ,przecież czekaliśmy na to tyle miesięcy
Roślinek trochę zamówiłam,muszę pokryć gołą ziemię,aby mieć jak najmniej do pielenia
Może pan Marek będzie jesienią wystawiał aukcje to skorzystasz Ma też liliowce
Clemki uwielbiam również...pochwal się u siebie skąd i jakie zamowiłaś
Elu witaj kochana
Nie mogę się doczekać,kiedy przyjadą żuraweczki moje,jeszcze trochę muszę poczekać,jedna partia przyjedzie pod koniec kwietnia,a druga w maju
Jutro jadę na działeczkę porządki porobić,ma być cieplutko
Moje brateczki wiosenne
Białe sasanki...jestem niecierpliwa...jak zobaczyłam to od razu musiałam je mieć
Tu fioletowa i szałwia
Jedna z jeżówek od pana Marka...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To chyba nie żurawka Prędzej jeżówka, ale ręki nie dam sobie uciąć.
Ta Twoja "sasanka" to jakiś złocień
Ta Twoja "sasanka" to jakiś złocień
- Annes 77
Ewcia no jasne,że to jezówka Myślę o tych co mają nadjechać i piszę gapa
Masz rację ta nowa roślinka wygląda jak złocień albo gerberka
Masz rację ta nowa roślinka wygląda jak złocień albo gerberka
- ewamaj66
Byłam lepsza. Myślałam o tym, że powinnam pożyczyć od sąsiadki drabinę. Tak myślałam, ze widząc brązowe drzwi zapukałam i czekałam na zaproszenie. Po chwili się zorientowałam, że pukam do drzwi sklepu Właściciele mieli uciechę-mnie też to rozśmieszyło
Aniu wreszcie po tak długim czasie wszystko odżywa i cieszy nasze oczy.
Wprawdzie niektóre krokusy już prawie przekwitły, ale pojawiają się inne kwiaty np. cebulice..Ja tez jutro szykuję się na większe prace. Różyczki przezimowały u Ciebie fantastycznie. Coraz więcej czasu spędzamy teraz w ogródkach.
Wprawdzie niektóre krokusy już prawie przekwitły, ale pojawiają się inne kwiaty np. cebulice..Ja tez jutro szykuję się na większe prace. Różyczki przezimowały u Ciebie fantastycznie. Coraz więcej czasu spędzamy teraz w ogródkach.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Witaj Aniu
Jestem z lubuskiego - podziwiam Twoje roślinki i czerpię inspiracje do swojego ogrodu
Niestety nie otwierają się u mnie zdjęcia z Twojego najnowszego wątku
Też byłam dzisiaj na giełdzie z nadzieją , że będzie pani z Nowej Soli , u której kupowałaś Eden Rose - moje marzenie. Niestety
Może przechodziłyśmy obok siebie - oparłam się bratkom , chociaż kusiły . Do białych sasanek też się przymierzałam , ale kupiłam wcześniej mix nasion , może się doczekam własnych - marzę o łososiowej . Wybrałam sobie primulkę cudownie pachnącą - jak frezja.
Planuję jutro przyciąć róże , przyznam , że dotąd nie zważałam na kwitnienie forsycji - i teraz mam dylemat
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
Jestem z lubuskiego - podziwiam Twoje roślinki i czerpię inspiracje do swojego ogrodu
Niestety nie otwierają się u mnie zdjęcia z Twojego najnowszego wątku
Też byłam dzisiaj na giełdzie z nadzieją , że będzie pani z Nowej Soli , u której kupowałaś Eden Rose - moje marzenie. Niestety
Może przechodziłyśmy obok siebie - oparłam się bratkom , chociaż kusiły . Do białych sasanek też się przymierzałam , ale kupiłam wcześniej mix nasion , może się doczekam własnych - marzę o łososiowej . Wybrałam sobie primulkę cudownie pachnącą - jak frezja.
Planuję jutro przyciąć róże , przyznam , że dotąd nie zważałam na kwitnienie forsycji - i teraz mam dylemat
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
- Annes 77
Dostałam wiadomość,że miododajne wysyłają dziś paczkę Oj muszę uszykować miejsce na hortensję,magnolię,trawę Red Baron i krzew płonący:)
Dzisiaj pojadę na działkę,spryskam róże miedzianem...
Julianna tak bardzo czekaliśmy wszyscy na ciepło i możliwość prac w ogródkach:)
Z dnia na dzień będzie teraz wszystko rosło:) Róze dziś dopiero dokładnie porozgarniam
Co planujesz robić?
Dorotko witaj u mnie
Pani z Nowej Soli może będzie za tydzień albo dwa? Mam nadzieję,bo może i ja się skuszę na piękną różę.
Kupowałam u niej kilka róż,tylko Cheppendale przemarzła niestety,ale reszta np Leonardo da Vinci mają się dobrze.
Ja bratkom nie zdołałam się oprzeć,uśmiechały się swoimi buźkami Stokrotki też były cudne,ale u mnie słabo się trzymają...
Łososiowa sasanka? A jest taka? No to dałaś mi do myślenia
Ile płaciłaś za prymulę?
Tak forsycja gdy kwitnie to znak,ze czas na róże
Zapraszam częściej
Zobaczcie mam takiego maleńkiego RH,latem ułamał się pędzik,moja mama go wetknęła ot tak sobie z tylu domku...a on proszę zawiązał sporego pąka,jak dobrze pójdzie zakwitnie:) Niesamowite
Dzisiaj pojadę na działkę,spryskam róże miedzianem...
Julianna tak bardzo czekaliśmy wszyscy na ciepło i możliwość prac w ogródkach:)
Z dnia na dzień będzie teraz wszystko rosło:) Róze dziś dopiero dokładnie porozgarniam
Co planujesz robić?
Dorotko witaj u mnie
Pani z Nowej Soli może będzie za tydzień albo dwa? Mam nadzieję,bo może i ja się skuszę na piękną różę.
Kupowałam u niej kilka róż,tylko Cheppendale przemarzła niestety,ale reszta np Leonardo da Vinci mają się dobrze.
Ja bratkom nie zdołałam się oprzeć,uśmiechały się swoimi buźkami Stokrotki też były cudne,ale u mnie słabo się trzymają...
Łososiowa sasanka? A jest taka? No to dałaś mi do myślenia
Ile płaciłaś za prymulę?
Tak forsycja gdy kwitnie to znak,ze czas na róże
Zapraszam częściej
Zobaczcie mam takiego maleńkiego RH,latem ułamał się pędzik,moja mama go wetknęła ot tak sobie z tylu domku...a on proszę zawiązał sporego pąka,jak dobrze pójdzie zakwitnie:) Niesamowite
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ania
Bratki i sasanki śliczne. Sasanki takie miłe, że aż się chce je pogłaskać .
Ładnie przezimowały krzaczki róż
Czekam na relacje z pierwszego dnia prac wiosennych.
Bratki i sasanki śliczne. Sasanki takie miłe, że aż się chce je pogłaskać .
Ładnie przezimowały krzaczki róż
Czekam na relacje z pierwszego dnia prac wiosennych.
- ewamaj66
Do mnie ma przyjść paczka z Floribundy