Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Maseczko, może rozwar zgnił, bo on podobno lubi przepuszczalną glebę, a w tym roku zima była też śnieżno-mokra. ;:222 Piszą, że nie lubi przesadzania, ale ja go dzieliłam i przesadzałam nie raz. Poza tym bardzo późno wychodzi z ziemi , może gdzieś w zakamarkach jest.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Hej Marysiu, wreszcie odnalazłam Twój nowy wątek :) Tak mnie jedno zastanawia, czy my przez najbliższe kilka dni będziemy jadły jakieś obiady? Gdzie nie zajrzę, tam ktoś pisze, że o 18 wyszedł z ogródka ;:306 Ja dziś kurczaka wstawiałam po 18, obiadokolacja była ;:224 A że M. wczoraj błysnął w kuchni pyszną lazanią, dziś nie miałam sumienia gonić go do garów. Teraz siedzę jak kwoka i nie mam siły ruszyć nogą (choć bardziej to dokucza to, na czym siedzę) ;:172 Może przez noc przejdzie? Bo na jutro pani w tv obiecywała piękną pogodę :tan
Aa, zapomniałabym - ten irysek cudny! Muszę go w przyszłości mieć ;:215
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu obłędne ,te Twoje iryski ,teraz jak spotkam tu sobie kupię .Cy długo kwitną ? :uszy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Olgo były mi potrzebne więc teraz są :lol: Oj czuje tą wiosnę w kościach albo mięśniach .... a wszystko jedno czuje jak schodzę ze schodów :shock:
Marysiu może wygnił? jak wyrośnie ten który posieję to dodam do ziemi piasku ;:172
Milenko ja mam pierwszy kryzys koło 14 i wtedy wracam do domu odpocząć i coś zjeść, drugi kryzys przychodzi wcześniej koło 18 wtedy wracam do domu. Ja wczoraj przystałam nawet na kupną pizzę bo nie chciało mi się nic robić (stać przy kuchni! ;:306 )
Iryski kup koniecznie - ja dokupię i rozejrzę się za innymi kolorami ;:219
Obrazek
pierwsze kwiatuszki miodunki
Obrazek
Obrazek
pierwsza stokrotka
Obrazek
żółta szachownica od Stokrotki_polnej :lol:
Obrazek
żonkilowe pole
Ewuniu nie pamiętam jak długo kwitną pewnie wszystko zależy od pogody, ale to jedne z pierwszych i są szczególnie miłe!
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Maryniu
ja też szybciutko u Ciebie obejrzałam początki wiosny ;:108 Widły Obrazek
Serduszko ;:167 troszku mi piknęło na widok Twoich irysków, bo moje kły pokazały jeszcze w lutym, a teraz kwiatków nie ma ;:145
Pocieszam się, że może i moje to te późniejsze ;:131 Oby ;:333
Nie forsuj się zbyt intensywnie, bo byłoby przykro, gdybyś jednak sobie zaszkodziła " szaleństwem ogrodowym"

Buziaki wieczorne ;:196

PS. No i znów mi pika po obejrzeniu kolejnych odsłon wiosennego ogrodu Maryni :;230
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś no, no jak wojsko w szeregu stoją żonkile...cudowny musi być widok jak zaczną kwitnąć...
a na mojej ziemi nie rosły jaki i u siostry też...miodunka zawsze jest urokliwa jak brak innych kwiatków...
... masz dobry aparat i zdjęcia są dobre... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak to żonkilowe pole zakwitnie zapowiadam się na odwiedziny ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Mówicie praca w ogrodzie do 18-tej? a co będzie jak będzie jasno do 22-giej ? ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko tak to już jest, że inni mają lepiej, ale to Kochana złudzenie.... tylko złudzenie! przejdź po swoim pięknym ogrodzie i też Ci będzie pikać, bo to Twój ogród ;:196
Misiu to scheda po poprzednikach te rzędy żonkili! ja to przyjęłam za dobrą wróżbę, bo kocham te zwykłe żonkile i jak mi wiosną się pokazały to stwierdziłam, że będzie mi tu dobrze ;:173
Marysiu to szykuj się za jakieś dwa tygodnie, zmieniaj opony na letnie ;:65
Izuniu wiesz jak jest im dłużej tym więcej! Przecież potem będą nam złośliwie w nocy i po deszczu wyrastać konkurencyjne rośliny ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!....trudno połapać się w Twoich wątkach. Od czasu do czasu wpadłam "przelotem" na wyspę ...ale teraz na pewno w ogrodowym będę na bieżąco. Śliczna odsłona prawdziwej wiosny...ciemierniki ;:215 , a iryski swoimi bajecznymi barwami tak mnie urzekły,że nie doczekam się chyba do jesieni ...aby je kupić. ;:168 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu,widzę,że wiosenkę juz masz, :wink: Kwiatuszki zaczynają pięknie kwitnąć ;:333
tylko patrzeć jak mam to wszystko się zazieleni,rozkwitnie,,oj będzie pięknie ;:31
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu przepięknie wygląda taka masa żonkili ;:oj uwielbiam te kwiatuszki, ale niestety u mnie nie chcą rosnąć. Strasznie zazdroszczę jak widzę takie śliczne żółte kępy w innych ogrodach 8-)
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Widzisz Marysiu, zagapiłąm się niewybaczalnie i dopiero przed chwilą odkryłam Twój wiosenny wątek ogrodowy. Cudna wiosna już u Ciebie. Kochana i ja będę miała dzięki Twojemu wielkiemu ;:167 namiastkę żonkilowego poletka ;:196 . A widły oglądam z zazdrością niekrytą. W tym sezonie jeszcze odpuszczam ale w sierpniu mam urodziny ;:224 . Pięknego dnia Ci kochana życzę i niech widły same kopią a Ty leż odpoczywaj i podziwiaj :wink: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”