SEZON różany 2008

Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek

Ze zdjęcia, obstawiam Enę Harkness

http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=2620

A pienna, oczywiście - Kronenburg.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusia2 pisze:Dzięki Tess ale w Leroy Merlin w Arkadii (nazwa dużego centrum handlowego) w Warszawie zdziwili się, że pytam o róże w pojemnikach. Nie ma, nie było i będzie. Wyraźnie w Szczecienie lepiej są przygotowani na sezon ogrodniczy dla różomaniaków. Niestety nie wiem gdzie są szkólki róz koło Warszawy. Słyszałam coś o Radzyminie ale nie wiem nic dokładnie. Pozdrowienia. Bogusia
dziś też byłam i w LM w ogródku ogrodniczym cała masa róż- były też akropolis ( coś mi ta nazwa mówi-ale nie wiem co :cry: ) Twoje były :)
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Haniu, dziękuję za identyfikację mojej czerwonej NN oraz za Kronenburga - błędnie było napisane na dołączonej metryczce. Dobrzę, że chociaż odmiana się zgadza.
x-T-s
---

Post »

dziewczyny,a ile kosztuja w rosarium róże z odkrytym korzeniem???

czy ta Climbing to inaczej rosarium uetersen>
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Tess, nie rań mojego serca. Niby ta sama sieć a zupełnie inne zaopatrzenie. Co prawda Dział Ogród w Arkadii jest mały i pewnie dlatego nie prowadza pełnego asortymentu róż. Climbing Red Rose z "Rosarium" to na pewno nie jest Rosarium Uetersen. Mam obie. Dla mnie Climbing jest biska Sympathie. Czerwone, pełne kwiaty, bardzo ładna. Rosarium kolor ciemny róż i kwiat bardziej przypominajacy stare róże, tez cudna. Moja Climbing niestety, po obfitym pierwszym kwitnieniu zupełnie stanęła. Poobcinałam przekwitłe kwiaty nad pierwszym 5ciolistkowym liściem i nic. Od 3 tygodni trwa w bezruchu. Co prawda to jest jej pierwszy sezon, bo kupiłam ją w Rosarium jesienia. Wygląda na to, że ją to pierwsze obfite kwienienie zupełnie wyczerpało. Mam nadzieję, że jednak wypuści nowe pędy i listki, bo o kwiatach nawet nie marzę. Jednak ma rację Gertuda, która nie pozwala swoim różom kwitnąć w pierszym sezonie, zeby się nie osłabiały i całe siły witalne zużywały na budowę silnego systemu korzeniowego i mocnych pędów. Pozdrowienia Bogusia
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Akropolis to ukochana róża Daisy. Zamieściła kilka zdjęć tej róży w swoim watku. Bogusia
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
JagJag
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 mar 2007, o 11:36

Post »

Colette mnie urzekła. Jest przeurocza. Szukałam o niej informacji w necie, ale wolę potwierdzić. Czy to jest róża pnąca? I czy powtarza kwitnienie?

Pozdrawiam,
Jag
Okazuje się, że jednak istnieją róże bez kolców ;)
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

To jej pierwsze kwiaty i pierwszy rok w ogrodzie, słabo rośnie - ale zachwyca, na tyle, że jesienią dostanie lepsze stanowisko :)
Edyta
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23

Post »

witam!

pieknie....
moim " chodunkom" pozwolilam zakwitnac tylko po jednym kwiatku, azeby upewnic sie, ze nie nastapila kolorystyczna pomylka - reszte obcielam, chce zeby jak najszybciej byly duze -> dlatego nie będę pozwalac im kwitnac w tym i nastepnym roku....
z racji braku kwitnienia u mnie u was sobie poogladam :)
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam prośbę o pomoc w identyfikacji. Mam co prawda metkę z opisem ale nie potrafię jej odczytać. :oops: Niestety właściciela sklepu nie było a sprzedająca za bardzo nie wiedziała co i jak.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
petris
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 mar 2008, o 21:35

Post »

Obrazek Obrazek

Ponieważ zasadzone są dopiero w kwietniu ścięłam pączki i coś takiego rozwinęło się w kieliszku.Żółta parkowa ,też z kwietnia, staram sie dopasowac do zdjęć ,ktore zamieszczacie,lecz widocznie moke sa z gminu a nie z arystokracjii różanej :wink:

Usmieszki dla wszystkich . :) Obrazek Obrazek Obrazek

A to szpaler różyczki niesamowicie pachnacej i bardzo smacznej po przetworzeniu jej owoców. :)
x-T-s
---

Post »

Bogusiu

ja mam rosarium w tym roku kupiłam kwitła, a teraz jak u Ciebie - cisza, stoi w miejscu :cry: mam nadzieję że nowe gałązki wypuści.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

raistand pisze:Ja mam prośbę o pomoc w identyfikacji. Mam co prawda metkę z opisem ale nie potrafię jej odczytać. :oops: Niestety właściciela sklepu nie było a sprzedająca za bardzo nie wiedziała co i jak.
(..)
Obrazek

Sevilliana, Meilland

http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=5700
Zablokowany

Wróć do „Róże”