Wiosna w wiejskim ogrodzie
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
O ile żonkili! Jak zakwitną to będzie widok.
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgubiłam Cię przez to moje lenistwo właśnie naliczyłam, że mimo iż na Fo jesteś ciut krócej niż ja, masz już 6-u wątek, a ja ciągle tylko jeden, zatem jak nic jestem bardzo leniwa ale do rzeczy, kochana ile nowości masz do posadzenia, nuda na pewno tej wiosny Ci nie grozi, zatem trzymam kciuki za pogodę. A i na ogrodzie już się sporo dzieje, bardzo pomysłowa ta siatka pod tulipanami ja na szczęście nie mam problemu z nornicami
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Maryś, nasze nasionka z zagramanicy przyszły Jutro postaram się wysłać
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopiero wróciłam z zakupów, dentystka umówiona na czwartek, kupiłam pełną prymulę i przypadkiem w Biedronce różanecznik wpadł mi do koszyka-za mężowskim pozwoleniem
Rozwar siałam w pudełku nie na rozsadniku, nasiona są drobne, a siewki łatwo przegapić.
Rozwar siałam w pudełku nie na rozsadniku, nasiona są drobne, a siewki łatwo przegapić.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Na początek dwie przesyłki od Olgi i Michała Wszystko posadzone i zagospodarowane. 10 podkładek zaszczepiona (O Maryjo!) , drzewa wsadzone w zacienionym miejscu teraz zostaje tylko do nich przemawiać czule. Roślinki od Michała posadzone, patyki krzewów na rozsadniku powtykane, podpisane.
Olgo Droga część tylko patyczków wykorzystałam, bo podkładek kupiłam 10 i zaszczepiłam tez kosztele od Michała
Patyczki na rozsadniku
Dorotko bardzo go lubię i pokażę na pewno
Sylwio jakże się cieszę, mało Cię na FO, ale pewnie teraz będziesz częściej zaglądać. Szukaj u mnie czegoś bo mam dług wobec Ciebie
Pat to ja Ci jeszcze coś pokażę W sobotę zadzwoniła koleżanka: wpadnij do mnie mam dla Ciebie trochę nasionek. Nie pasowało mi wpaść od razu więc dzisiaj wysłałam M, o oto co mi przywiózł
na parę lat mam siania!
No to jeszcze parę zdjęć
nie tylko ja pracowałam!
w ciemiernikach pszczoły ale tak się uwijały, że nie byłam je w stanie sfotografować
okazało się że ja już w jesieni dokupiłam te iryski
Taką mam elegancką torebkę do ogrodu, którą przysłał mi mój kolega ogrodnik USA.
Ewo majowa Ty dalej nie w ogrodzie? Tylko stale dokupujesz
Rozgarnęłam jeszcze kopczyki róż i obcięłam!
Teraz niedietetyczny schabowy z zamrażalnika i pół słoika ogórków kiszonych
Olgo Droga część tylko patyczków wykorzystałam, bo podkładek kupiłam 10 i zaszczepiłam tez kosztele od Michała
Patyczki na rozsadniku
Dorotko bardzo go lubię i pokażę na pewno
Sylwio jakże się cieszę, mało Cię na FO, ale pewnie teraz będziesz częściej zaglądać. Szukaj u mnie czegoś bo mam dług wobec Ciebie
Pat to ja Ci jeszcze coś pokażę W sobotę zadzwoniła koleżanka: wpadnij do mnie mam dla Ciebie trochę nasionek. Nie pasowało mi wpaść od razu więc dzisiaj wysłałam M, o oto co mi przywiózł
na parę lat mam siania!
No to jeszcze parę zdjęć
nie tylko ja pracowałam!
w ciemiernikach pszczoły ale tak się uwijały, że nie byłam je w stanie sfotografować
okazało się że ja już w jesieni dokupiłam te iryski
Taką mam elegancką torebkę do ogrodu, którą przysłał mi mój kolega ogrodnik USA.
Ewo majowa Ty dalej nie w ogrodzie? Tylko stale dokupujesz
Rozgarnęłam jeszcze kopczyki róż i obcięłam!
Teraz niedietetyczny schabowy z zamrażalnika i pół słoika ogórków kiszonych
Maryś ale masz bogate zapasy o torbie nie wspominając
Faktycznie Marysiu mało oczopląsu nie dostałam , bardzo szczodra koleżanka -tyle nasionek.Torebka jak na ogrodnika przystało -baaardzo pasująca.
Zaliczyłam kolejny dzień pracowity( nie tak bardzo jak Ty).Moja praca to kropla w morzu do tego ,co Ty robisz.Buziaki!
Zaliczyłam kolejny dzień pracowity( nie tak bardzo jak Ty).Moja praca to kropla w morzu do tego ,co Ty robisz.Buziaki!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ależ boską torbę masz! a co do nasion...do zobaczenia w czerwcu, wcześniej chyba nie dasz rady się odezwać, taka będziesz zarobiona wysiewaniem
- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18
Wpadłam na chwilę i co zaraz robię się zazdrosna ,moje ranniki wymarzły, a twoje śliczności
Zapraszam janka53.Moje początki.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, musisz dokupić sobie z hektar pola i zająć się profesjonalnym ogrodnictwem , a torebeczka jak się patrzy
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,ja pitolę ile tych nasion.Ja dzisiaj cały dzień siałam jednoroczne i klęłam na swoja głupotę.Potem pogubiłam się czy siałam juz w tym miejscu czy nie i machnełam ręką.Nie sieje wszystkiego co mam bo pietrowo by wyszło,a ty takie ilości jak ogarniesz?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu koleżanka widzę dba o to aby Ci pracy w tym roku nie zabrakło torba super
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- ewamaj66
Dwie roślinki to nie zakupy Nasion zazdroszczę
Chciałaś zobaczyć mojego miłka, to Ci go przynoszę Zdjęć zrobiłam kilka, wyszło ( ) to jedno.
Chciałaś zobaczyć mojego miłka, to Ci go przynoszę Zdjęć zrobiłam kilka, wyszło ( ) to jedno.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko to są nasiona nie takie jak w sklepie są świeże i w torebkach jest dużo więcej niż tych co kupujemy, więc starczy na parę. Już takie dostawałam ale nie aż tyle, bo dzieliła między swoją mamę i mnie; teraz dostałam wszystko ja !
Julianno torebka jest super, bo ma dużo kieszonek !Najpierw się z niej zżymałam ale teraz doceniam jej funkcjonalność
Pat przyrzekam Ci, że nie wysieję więcej niż planowałam
Janeczko może nie wymarzły, może je przekopałaś ? bo one nie są wrażliwe na temperaturę. Cieszę się że wpadłaś
Iwonko musiałabym to potem oplewić i zjeść albo rozdać, a pracować i potem się prosić
Małgosiu dostałyśmy powera jakby wiosna miała trwać parę dni! , żebyś wiedziała ile mam wysiane już w tunelu. To zostanie wydane córce i zostanie na następne lata
Marysiu damy radę ! Torebkę polubiłam
Słuchajcie jak dostałam kopa to poszłam do ogrodu i wykidałam kurnik, obieliłam wapnem, wymieniła słomę i moje kury śpią dzisiaj w świeżej pościeli. Chyba w czwarte jak mi się uda M namówić pojadę do Krzeszowic po 3 kurki !
Dzisiejszy plan wykonany w 150 % - jak stachanowiec
Ewciu dziękuję za zdjęcie zostaw go, będę wypatrywać w ziemi czy się coś takiego pokazuje
Julianno torebka jest super, bo ma dużo kieszonek !Najpierw się z niej zżymałam ale teraz doceniam jej funkcjonalność
Pat przyrzekam Ci, że nie wysieję więcej niż planowałam
Janeczko może nie wymarzły, może je przekopałaś ? bo one nie są wrażliwe na temperaturę. Cieszę się że wpadłaś
Iwonko musiałabym to potem oplewić i zjeść albo rozdać, a pracować i potem się prosić
Małgosiu dostałyśmy powera jakby wiosna miała trwać parę dni! , żebyś wiedziała ile mam wysiane już w tunelu. To zostanie wydane córce i zostanie na następne lata
Marysiu damy radę ! Torebkę polubiłam
Słuchajcie jak dostałam kopa to poszłam do ogrodu i wykidałam kurnik, obieliłam wapnem, wymieniła słomę i moje kury śpią dzisiaj w świeżej pościeli. Chyba w czwarte jak mi się uda M namówić pojadę do Krzeszowic po 3 kurki !
Dzisiejszy plan wykonany w 150 % - jak stachanowiec
Ewciu dziękuję za zdjęcie zostaw go, będę wypatrywać w ziemi czy się coś takiego pokazuje
- ewamaj66
Najpierw to był sam jasnozielony łepek, potem zaczęło to cokolwiek przypominać. A może to jednak chwast?