Roślinki egzotyczno cytrusowe
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 lip 2012, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Roślinki egzotyczno cytrusowe
Witam, nie jestem pewien czy odpowiedni dział, jeśli nie, proszę o wybaczenie.
Ostatnio trochę mocniej się wkręciłem w roślinki a z racji, że granaty i cytryny przynoszą dużą radość dla oka postanowiłem poszukać czegoś więcej. Co polecacie do domowej uprawy z takich roślin mało uprawianych w Polsce? Myślę, że na owocach mi nie zależy zbytnio, tak z czystej ciekawości i dla przyjemności. Przyznam, że przyglądałem się kawie i kalamondynie. Liczę na podpowiedź ;)
Ostatnio trochę mocniej się wkręciłem w roślinki a z racji, że granaty i cytryny przynoszą dużą radość dla oka postanowiłem poszukać czegoś więcej. Co polecacie do domowej uprawy z takich roślin mało uprawianych w Polsce? Myślę, że na owocach mi nie zależy zbytnio, tak z czystej ciekawości i dla przyjemności. Przyznam, że przyglądałem się kawie i kalamondynie. Liczę na podpowiedź ;)
- GeorgeLucas
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki egzotyczno cytrusowe
Jeśli masz ogród to polecam bananowce. Jak nie masz ogrodu to bananowce karłowe, które nadają się do domu.
Możesz spróbować z palmami ale nie wiem czy dobrze rosną cały rok w domu. Ja dopiero zaczynam przygodę
Z palmami, bo mi wczoraj wykiełkwała
Możesz spróbować z palmami ale nie wiem czy dobrze rosną cały rok w domu. Ja dopiero zaczynam przygodę
Z palmami, bo mi wczoraj wykiełkwała
-
- 20p - Rozkręcam się...
link do allegro usunięty,patrz regulamin/Ekipa moderująca
Nad nim też się zastanawiałem. Wygląda bardzo ciekawie, jeszcze takiego nie widziałem tak samo PITAI/PITAJA tylko wszystko się boję, czy wytrzyma w Polsce :P
Nad nim też się zastanawiałem. Wygląda bardzo ciekawie, jeszcze takiego nie widziałem tak samo PITAI/PITAJA tylko wszystko się boję, czy wytrzyma w Polsce :P
- GeorgeLucas
- 200p
A masz może ogród?
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Bananowiec do jesieni wytrzyma, później do piwnicy. Przejrzyj tematy, jest pełno informacji o roślinach egzotycznych i sposobach ich uprawy
-
- 20p - Rozkręcam się...
Hmm ogrodem bym tego nie nazwał Trochę miejsca przed domem robione właśnie z myślą o małym ogrodzie i podwórko, które raczej odpada żeby cokolwiek tam zorganizować. Ewentualnie na południu, na słabej ziemi byłoby miejsce :P Planowałem coś tak bardziej w doniczkę czy nawet donicę i balkon/taras.
- GeorgeLucas
- 200p
Poczytaj o bananowcach, może ci się zmieszczą do tego kawałka ogródka
- lucy23-61
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
Ananasa spróbuj ukorzenić, mango i avocado można z pestki wyhodować, liczi też, imbir z kłącza, jest masa możliwości.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Zamówiłem sobie Płomień Afryki, Kawę Arabicę i Złotokap. Może niezbyt "egzotyczno cytrusowe" ale na takie zapoluję w sklepie i co się uda kupić to postaram się wysiać z nasionek ;)
- GeorgeLucas
- 200p
Zamówiłeś nasiona kawy czy sadzonkę? Bo nasiona kawy szybko tracą zdolność do kiełkowania...
-
- 20p - Rozkręcam się...
Zaryzykowałem z nasionkami. Zobaczę co mi z tego wyjdzie :P
- GeorgeLucas
- 200p
Próbować zawsze można. Trzymam kciuki żeby ci się udało Napisz jak coś ci wykiełkuje
-
- 20p - Rozkręcam się...
Dzisiaj przyszły nasionka :P Złotokap już wsiany, kawa i płomień jutro.