Tytoń ozdobny(Nicotiana)
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tytoń ozdobny
Tyton jest jednoroczny, ten wysoki tez miałam, skusiłam się na niski bo chciałam go posadzić w donicach przy wejściu do domu tylko trochę smutno ze słabo pachnie.
- anym
Wstałam raniutko a tu taka przykrość moim maluszkom jakby środkowe listki zasychają a nie które padły. Myślę że doznały wczoraj szoku od słońca U nas wczoraj cały dzień było jak nigdy od wielu wielu dni.
- anym
Jak tam wasz tytoń!
Mój dopiero teraz zaczął rosnąc po tym poparzeniu słonecznym, w przyszłym tygodniu będę pikować
Troszkę sobie poczekam zanim zakwitnie
ANKA
Mój dopiero teraz zaczął rosnąc po tym poparzeniu słonecznym, w przyszłym tygodniu będę pikować
Troszkę sobie poczekam zanim zakwitnie
ANKA
- anym
Jak tam wasze tytonie!
Mój z własnego siewu stoi jak zaklęty pewnie zakwitnie na jesieni
Pocieszyłam się dzisiaj i kupilam dwie sadzonki już kwitnącego (bordo),ładnie rozkrzewiony , podobno niski
Mój z własnego siewu stoi jak zaklęty pewnie zakwitnie na jesieni
Pocieszyłam się dzisiaj i kupilam dwie sadzonki już kwitnącego (bordo),ładnie rozkrzewiony , podobno niski
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Moje też stoją w miejscu!
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje wysiane padły miesiąc temu. A przezimowanego wczoraj wyrzuciłam. Ucięłam wcześniej czubek z nadzieją, że chociaż on się ukorzeni. Ale już tydzień w wodzie stoi i nic. Czy ukorzenialiście kiedyś tytoń?
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Dawno się nie odzywałem, bo mi zdechła CAŁA rozsada. Dwa razy. Nie będę się bawił, wysiewam do gruntu.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Ja posiałam tytoń pierwszy raz wprost do gruntu w poniedziałek,zobaczymy jaki mi urośnie
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Mój tytoń o dziwo ma się dobrze (omijając, że coś go podjada), tydzień po wysadzeniu do gruntu wygląda tak
Pozdrawiam Veronica
- anym
Veronika a jaka to odmiana? Wysoki czy niski jakie kolory? Mój w kolorze jasnozielonym maleńki i stoi w miejscu. Od pani na rynku dowiedziałam się, że tytoń lubi ciepło i mokro no a u mnie jak na jesieni zimno buro i ponuro.
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Na paczuszce pisało karłowy mix kolorów Teraz tylko pozostało czekać na kwiatuszki
Spróbuj może go podlać nawozem do roślin kwitnących... Moje też jakiś czas stały w miejscu jak zaklęte, ruszyły się dopiero jak zaczęły nocować pod chmurką.
Spróbuj może go podlać nawozem do roślin kwitnących... Moje też jakiś czas stały w miejscu jak zaklęte, ruszyły się dopiero jak zaczęły nocować pod chmurką.
Pozdrawiam Veronica
- anym
Veronico dziękuje!
Za tydzień wsadzę do gruntu i może się bujnie. A na twojej paczce pisało, że pachnie? Bo na mojej tak, a na forum czytam że ten niski pachnie słabo.
Za tydzień wsadzę do gruntu i może się bujnie. A na twojej paczce pisało, że pachnie? Bo na mojej tak, a na forum czytam że ten niski pachnie słabo.
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
Pierwszy raz wysiałam tytoń ozdobny- mam go w 3 doniczkach .Doczytałam się , że pięknie pachnie i to mnie skusiło do wysiewu tej pięknej roślinki.
Na dzień dzisiejszy mój tytoń wygląda tak jak na poniższych zdjęciach. Jak myślicie czy tak może zostać czy poprzesadzać część kwiatków do skrzynki lub osobnych doniczek. Czy nie jest mu za ciasno? Pozdrawiam Ania
Na dzień dzisiejszy mój tytoń wygląda tak jak na poniższych zdjęciach. Jak myślicie czy tak może zostać czy poprzesadzać część kwiatków do skrzynki lub osobnych doniczek. Czy nie jest mu za ciasno? Pozdrawiam Ania