Portulaka
Re: Portulaka
Basiu, dzięki za radę - cenna bardzo. Wysiałam do pojemniczka i żal mi tych rachitycznych maleństw. Spróbuję w takim razie sypnąć nasionek do gruntu
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hej
ja też kupiłam portulakę na obwódki do rabat i tak się zastanawiam czy właśnie zrobić je z rozsady czy poczekać do tego maja i odrazu do gruntu? Bo teraz boję się, żeby nie przemarzły.
ja też kupiłam portulakę na obwódki do rabat i tak się zastanawiam czy właśnie zrobić je z rozsady czy poczekać do tego maja i odrazu do gruntu? Bo teraz boję się, żeby nie przemarzły.
Do doniczek wydaje mi się ,że już można i wystawiać na zewnątrz w ciągu dnia i chować na noc,a do gruntu to dla mnie za wcześnie bo noce chłodne a ziemia zimna.
Pozdrawiam,Basia
To portulaka wysiewa się sama?teli pisze:Witaj
Ja swoją raz wysiałam , 5 lat temu , rośnie i kwitnie mi każdego roku , pozdrawiam
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- katevalley
- 200p
do gruntu to wiem ze jeszcze za wcześnie dlatego napisałam że po 15 maja. Tylko jak szybko ona wschodzi....
- teli
- 200p
- Od: 17 paź 2008, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kanapl tak wysiewa się sama , każdego roku , odnawia się , bywa w tych samych miejscach
Carpe Diem...
- wosiek67
- 500p
- Od: 26 lut 2012, o 14:24
Ja już wcześniej o tym pisałem wysiałem raz 4 lata temu i co roku bez mojej ingerencji pojawiają się nowe roślinki. Mam nadzieję, że w tym roku będzie tak samo
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- katevalley
- 200p
ale ładnie się same rozsiewają? czy byle jak? bo jak byle jak to będę musiała z nimi porządek co roku robić. Wszystko musi być pod kontrolą. Mam nadzieję, że już w weekend będę siać.
Pierwsza partia poszła w ruch wczoraj.
Pierwsza partia poszła w ruch wczoraj.
- wosiek67
- 500p
- Od: 26 lut 2012, o 14:24
Nie rozumiem pytania!katevalley pisze:ale ładnie się same rozsiewają? czy byle jak? bo jak byle jak to będę musiała z nimi porządek co roku robić. Wszystko musi być pod kontrolą. Mam nadzieję, że już w weekend będę siać.
Jeśli chodzi Tobie o to czy rozsiewają się w rządku to dopowiadam nie natura nie jest taka precyzyjna w swoich poczynaniach!
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- katevalley
- 200p
No właśnie, rozsieją się po połowie trawnika i o... No ale trudno... najważniejsze, że piękne są
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W ubiegłym roku siałam pierwszy raz portulakę w domu , niestety porażka . Drugi raz do gruntu spróbowałam jedna roślinka z całej paczki . Teraz czekam bo sama nie wiem kiedy ją wysiać , spróbuję w maju , może się uda!!
Bożena
- katevalley
- 200p
ja mam nadzieję, że mi się uda
jak w maju do gruntu to po ostatnich przymrozkach na koniec maja siej.
jak w maju do gruntu to po ostatnich przymrozkach na koniec maja siej.