Niewielki ogródek wielu barw
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Dzisiejszy dzień zaliczam do owocnych
Lista posadzonych roślin:
30 gladioli
22 bratki
2 konwalie
7 lilii
1 piwonia- wyrosła mi w doniczce
1 żagwin
2 maliny
1 rododendron - Nova Zembla
3 różowe incarvillea
1 łubin przeniesiony w nowe miejsce
1 lawenda przeniesiona
dodatkowo posadziliśmy cebulki kwiatków, które już przekwitły w domu:
7 tulipanków baby blue
8 żonkili
Ponad to posadziłam do doniczek:
1 liatra kłosowa
2 kłącza dalii,
1 orlik pełny biało-różowy
Lista posadzonych roślin:
30 gladioli
22 bratki
2 konwalie
7 lilii
1 piwonia- wyrosła mi w doniczce
1 żagwin
2 maliny
1 rododendron - Nova Zembla
3 różowe incarvillea
1 łubin przeniesiony w nowe miejsce
1 lawenda przeniesiona
dodatkowo posadziliśmy cebulki kwiatków, które już przekwitły w domu:
7 tulipanków baby blue
8 żonkili
Ponad to posadziłam do doniczek:
1 liatra kłosowa
2 kłącza dalii,
1 orlik pełny biało-różowy
Agnieszko
To mieliście bardzo pracowity dzień. Już widzę jak będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie. Mi również dzień minął pracowicie, zrobiłam praktycznie wszytko co sobie na dziś zaplanowałam. Od rana chodziałam i patrzyłam co nowego rozkwita, co ile przez dzień urosło itd. Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie ciepły. Cieplutko pozdrawiam
To mieliście bardzo pracowity dzień. Już widzę jak będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie. Mi również dzień minął pracowicie, zrobiłam praktycznie wszytko co sobie na dziś zaplanowałam. Od rana chodziałam i patrzyłam co nowego rozkwita, co ile przez dzień urosło itd. Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie ciepły. Cieplutko pozdrawiam
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Asiu: mam nadzieję, że zarówno Twoje, jak i moje, clematiski się rozkręcą. Czas na nawóz. Przyznam, że dokupiłam sobie jednego nowego clematisa, ale wkopiemy go dopiero dzisiaj.
Beatko: moje begonie wsadziłam do doniczek z 2-3 tyg temu i zdecydowanie kaskadowe wyprzedzają resztę. Co do Dalii...te wielkie wkopię bezpośrednio do gruntu, a z tych mniejszych to z jedną gdzieś upchnę, ale reszta będzie musiała również być wkopana bezpośrednio do gruntu.
Julianko: czy również masz swój wątek z ogródkiem? Chętnie bym zobaczyła co u Ciebie już kwitnie
Beatko: moje begonie wsadziłam do doniczek z 2-3 tyg temu i zdecydowanie kaskadowe wyprzedzają resztę. Co do Dalii...te wielkie wkopię bezpośrednio do gruntu, a z tych mniejszych to z jedną gdzieś upchnę, ale reszta będzie musiała również być wkopana bezpośrednio do gruntu.
Julianko: czy również masz swój wątek z ogródkiem? Chętnie bym zobaczyła co u Ciebie już kwitnie
- annamaria-dm
- 50p
- Od: 10 maja 2012, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niezłe hodowle parapetowe Czy na twojej rabacie w poprzednim sezonie widzę daturę?
Aniu, dziękuję za miłe słowa. Datury nie posiadam, ale może kiedyś się to zmieni
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Aguś To piękne drzewko na Twojej rabacie,także przykuło moją uwagę...jeżeli nie jest to datura,to może Katalpa ?
Joanna
Joasiu: brawo! jest to Katalpa, inaczej zwana Surmią
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Bardzo mi się podoba...chyba taką posadzę u mojej babci A jak wygląda sprawa z zimowaniem?
Joanna
Asiu, to pierwsza zima tejże Katalpy u nas. Na razie jeszcze śpi. U moich rodziców drzewo to ma znacznie większe rozmiary, jest cudnie rozrośnięta.
Zimuje sobie bez okrywania.
Zimuje sobie bez okrywania.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Agniesiu ,jak twoje zdrówko ? Zaglądam do Ciebie i widzę wiele pięknych nowych roślinek .U mnie powyłaziły tulipany ,będziesz miała co oglądać niedługo .
Ewciu, zdrówko w porządeczku, dziękuje, że pytasz a tulipanki z chęcią obejrzę Wiesz, że to Ty sprawiłaś, że mam na nie wielką ochotę
- annamaria-dm
- 50p
- Od: 10 maja 2012, o 12:50
Aga mozesz byc naprawde dumna z siebie odnosnie piwonii w doniczce to chyba nie jest takie proste co?Aga789 pisze:Dzisiejszy dzień zaliczam do owocnych
... piwonia- wyrosła mi w doniczce
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz