Moja folia z pomidorami
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja pierwsza folia z pomidorami
Ale rozśmieszyliście mnie. No to ja powiem tak: Mam 44 lata i jestem młoda , chmmm ... chociaż jesionkę w szafie mam
Ja też jakoś nie zastanawiam się, drożej czy taniej wynoszą swoje warzywa, ale skłaniam się ku temu, że taniej. No chyba, że ktoś musi dojeżdżać do działki, płacić za wodę i nie wiem jak tam jest ale chyba są jakieś opłaty za dzierżawę ogródka działkowego. Współczuje. Zupełnie inaczej wygląda jak stawiając garnek z wodą na zupę możemy krzyknąć: Kochanie, zerwij mi dwie marchewki, pietruszkę, por, seler i podbierz ze 6 ziemniaków!
I kochanie, po paru minutach to wszystko przynosi
No i chyba zależy od ilości uprawianych warzyw, ja w tym roku mam tyle pomidorów, że jakbym je sprzedawała to mogła bym kupić buty i torebkę z wyższej półki ... no i jeszcze jakiś pasek wypasiony dla męża a tyle, przecież, na nie nie wydałam.
Ja też jakoś nie zastanawiam się, drożej czy taniej wynoszą swoje warzywa, ale skłaniam się ku temu, że taniej. No chyba, że ktoś musi dojeżdżać do działki, płacić za wodę i nie wiem jak tam jest ale chyba są jakieś opłaty za dzierżawę ogródka działkowego. Współczuje. Zupełnie inaczej wygląda jak stawiając garnek z wodą na zupę możemy krzyknąć: Kochanie, zerwij mi dwie marchewki, pietruszkę, por, seler i podbierz ze 6 ziemniaków!
I kochanie, po paru minutach to wszystko przynosi
No i chyba zależy od ilości uprawianych warzyw, ja w tym roku mam tyle pomidorów, że jakbym je sprzedawała to mogła bym kupić buty i torebkę z wyższej półki ... no i jeszcze jakiś pasek wypasiony dla męża a tyle, przecież, na nie nie wydałam.
Chudziakowa ? sorry, na różnych forach różne zwyczaje. Są zgrane paczki i inni dochodzący, ale tu widzę wszyscy dobrze się czują, samo forum ma charakter uspokajający (tak jak uprawa szklarenek) więc fajnie Was wszystkich spotykać.
Natomiast o ekonomię upraw byłam ciekawa jak inni to odbierają, bo sama wiem, że ekonomia to nie wszystko.
Sama widziałam przemysłową uprawę pomidorów. Tam nie było w ogóle ziemi, korzenie rozwijały się w rynnach z watą, w którą komputer sączył jakieś płyny. Diabli wiedzą co tam się lało . Podobno gdyby coś się zacięło, to w ciągu kilku godzin cała uprawa by uschła.
Tak więc nad szklarenką trzeba pomyśleć jeśli nie chcemy niespodziewanie skorzystać z sosnowej jesionki (rewelacyjne określenie).
Natomiast o ekonomię upraw byłam ciekawa jak inni to odbierają, bo sama wiem, że ekonomia to nie wszystko.
Sama widziałam przemysłową uprawę pomidorów. Tam nie było w ogóle ziemi, korzenie rozwijały się w rynnach z watą, w którą komputer sączył jakieś płyny. Diabli wiedzą co tam się lało . Podobno gdyby coś się zacięło, to w ciągu kilku godzin cała uprawa by uschła.
Tak więc nad szklarenką trzeba pomyśleć jeśli nie chcemy niespodziewanie skorzystać z sosnowej jesionki (rewelacyjne określenie).
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
loginal I znowu zmiana... a podobno to kobieta zmienną jest. A już tak się do Twoich gatek przyzwyczaiłam
Nie mam foliaka, ani jesionki ale mam trzy "trumienki" , czyli podwyższone skrzynie na moje warzywka.
Nie liczyłam nigdy ile finansowo pochłania moje hobby, bo nie o to przy hobby chodzi. Ważne, że mnie odstresowuje, zapewnia dobry humor a i do garnka wiem co wkładam. Jak sobie poplewię, popodlewam i poopryskuję to pomimo urobionych po łokcie rąk jestem szczęśliwa i wypoczęta, psychicznie wypoczęta, bo fizycznie nieraz padam po dniówce w pracy potem dojazd na działkę, potem trochę fizycznej roboty na działce i następnego dnia apiać od nowa. Ale to wszystko jak mastercard bezcenne.
Nie mam foliaka, ani jesionki ale mam trzy "trumienki" , czyli podwyższone skrzynie na moje warzywka.
Nie liczyłam nigdy ile finansowo pochłania moje hobby, bo nie o to przy hobby chodzi. Ważne, że mnie odstresowuje, zapewnia dobry humor a i do garnka wiem co wkładam. Jak sobie poplewię, popodlewam i poopryskuję to pomimo urobionych po łokcie rąk jestem szczęśliwa i wypoczęta, psychicznie wypoczęta, bo fizycznie nieraz padam po dniówce w pracy potem dojazd na działkę, potem trochę fizycznej roboty na działce i następnego dnia apiać od nowa. Ale to wszystko jak mastercard bezcenne.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
magda_b pisze:Chudziakowa ? sorry, na różnych forach różne zwyczaje.
Ależ nie ma sprawy
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ogóra nie pogratulujesz?
Oczywiście dołączam się do gratulacji.
Oczywiście dołączam się do gratulacji.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Dziękuję Wam wszystkim bardzo
Oj dawno mnie tu nie było
Folia stoi już pusta, ale pomidorków starczy jeszcze do grudnia.
Zerwałem zielonych dość sporo.
Poza tym synek na pierwszym miejscu.
Pozdrawiam Was wszystkich bardzo gorąco i do zobaczenia na wiosnę
Folia stoi już pusta, ale pomidorków starczy jeszcze do grudnia.
Zerwałem zielonych dość sporo.
Poza tym synek na pierwszym miejscu.
Pozdrawiam Was wszystkich bardzo gorąco i do zobaczenia na wiosnę
Piękny film!
Może i mi się uda taki film nakręcić w tym roku - o ile wyjdą ładne pomidory w szklarence.
Może i mi się uda taki film nakręcić w tym roku - o ile wyjdą ładne pomidory w szklarence.
Dzięki, cieszę się że się podoba.pgoral pisze:Piękny film!
Życzę, jeszcze lepszego filmu i niesamowitych pomidorków
Pozdrawiam
Podróż w czasie ?areks pisze:22 kwietnia 2013