Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród

Post »

Dzięki za podpowiedź chyba tak zrobię, że wysadzę ją do ogródka. Bo chodź wypuszcza nowe 3 liski to sporo oberwałam, bo zżółkły i marne się zrobiły. W doniczce ma mniej miejsca. U ciebie pięknie rośnie więc może i u mnie tak będzie :)
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nigdy nie miałam korony cesarskiej, ale coś niecoś obiło mi się o uszy o ich zapachu ;:219
Tyle tylko, że do tej pory myślałam, że dotyczy to kwitnących kwiatów, a tu okazuje się, że wydzielają go również same liście :shock:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Renatko moje kupione na placu. Kobita wyglądała na uczciwą :;230 . A co wyrośnie i na jaki kolor zakwitnie się okaże.
Dziś już trochę podrosły.
Obrazek

Katevalley na pewno sie przyjmie ;:333 .

Heliofitko ja też nie widziałam. Ale tak chodzę i coś czuję. Skojarzyłam fakty i zlokalizowałam źródło zapachu. Ale pomyślałam, że dobrze bo odstraszy np te czerwone robaczki zjadające liście lilii. Gdzie tam! I korony mi już podgryzają pomimo zapachu...

No i po zakupach.
Clematisa nie kupiłam - nie było z czego wybrać.
Za to wróciłam z różą pnącą-czerwoną. Sadzonka była taka dorodna, że nie mogłam sie oprzeć. A kosztowała 7 zł. Już wsadzona.
Ale na tym się nie skończyło. Byłam w OBI tak w sumie bez powodu ;:173 .Nie no, w sumie to chciałam kupić ten nawóz do róż i jakies fajne osłonki na taras, żeby je ujednolicić. Ale ceny mnie przerosły. Ale tak chodzę i sie rozglądam. Zawsze chciałam oleandra-olkiem zwanego:). No to patrze są dorodne, grube, z kwiatami. Myślę-ładne, pewnie drogie. Ale patrzę 30 zł. Były kremowe i ciemno-różowe. Wzięłam różowego. Już przesadzony :tan .
Obrazek

A tu brateczki:)
Obrazek Obrazek Obrazek

No a dziś pewnie jak my wszyscy-ledwo chodzę. Oczywiście zgarbiona-nie idzie się wyprostować :;230 . Co zostało do zrycia-zryte.Część jarzynek posiana, większość kwiatków jednorocznych, cebula wsadzona. Dalie wysadzone i mieczyki. Kompost pod roślinki rozłożony. I na tyle sił na dziś starczyło. Ale bliżej końca tych ogrodowych porządków ;:333 ;:333 .
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

No to się Karolinko napracowałaś,ja przecinałam dzisiaj maliny ręce podrapane i bolące plecy ale trzeba było to zrobić.
Zakupy zrobiłaś super oleander piękny zdrowiutki ;:215 ma mnóstwo pączków będzie pięknie kwitł :D
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Karolinko.To białe w trawniku to chyba puszkinie. Ja kilkakrotnie próbowałem wsadził parapetowe prymule dp ogródka. Udało się tylko jednej.W Moich Górkach też pojawiły sie zawilce, a oprócz nich pierwiosnki i śnieżyczki. Zajrzyj to zobaczysz. ;:138 ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

no więc jak z tą prymulką? U mnie zdjęcie. listki znów nowe dwa się pojawiły. Chyba dam jej szansę na razie tak jak rośnie.
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katevalley podaj link swojego wątku:).
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

To dzisiaj sporo zrobiłaś. My podcięliśmy gałęzie orzechowi włoskiemu, zryłam pas ziemi pod płotem. Obolała jestem , ale ciepły prysznic zdziała cuda. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tym razem coś innego i niezwykłego. Sama jestem zaskoczona, że to już. Dolina Chochołowska i dzisiejsza wycieczka brata. Oj ja głupia ;:223 , namawiali a nie pojechałam!
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miałąm tam być wczoraj, ale wypadły mi imieniny. Też żałuję, że nie zobaczyłam tych cudów ;:223
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko mam nadzieje z tym oleandrem. Oczytałam nasze mądre forum w temacie olków. Co nieco się dowiedziałam.

Semper zajrzałam zajrzałam. Niesamowite:).

Mirabelko dziś odpoczywałam na ;:3 . Prace były wczoraj.

Sweety nic straconego. Podobno jeszcze sporo śniegu i za tydzień będzie pełen rozkwit. A akurat uda się zdążyć przed majowym weekendem:).
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

też widziałam u znajomych zdjęcia właśnie z doliny chochołowskiej. Szkoda że mam tak daleko, bo kocham góry nawet bardziej niż morze.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Co za widok ;:138 Nie bardzo ciągnie mnie w góry, ale po oglądać lubię. Miłego dzionka życzę.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Śliczna wiosna na trawniku ci się wykluła ;:138
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Całe życie marzyłam, żeby obejrzeć to, co Ty tu pokazujesz ;:173
Ale osobiście nie widziałam nigdy! Zawsze byłam po...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”