Oberżyna - uprawy z rozsady cz2.
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oberżyna - uprawy z rozsady cz2.
Oby się udały !
Chociaż nigdy nie jadłem tego warzywa, chcę je mieć, jako nowość w swoim ogrodzie
Chociaż nigdy nie jadłem tego warzywa, chcę je mieć, jako nowość w swoim ogrodzie
likamati ja siałem oberzyne violeta siałem bezpośrednio do ziemi , stały przy ciepłym kaloryferze i równo wschodziły po około 2 tyg. jeśli wcześniej podkiełkujesz i potem chcesz do szklarni dać to na pewno się uda
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Dziękuję za odpowiedzi. Zasieję we wtorek w takim razie, zobaczymy co z tego wyjdzie:)
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Posiałem dzisiaj kolejną partię oberżyny zobaczymy co z tego wyjdzie.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
pozdrawiam Tomasz
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj tylko jak wstałem to podbiegłem do okna zobaczyć, czy wyszły jeszcze jakieś nowe roślinki. Lekko zaspany nie mogłem uwierzyć, że wreszcie wzeszły moje oberżynki
Ale się ciesze
Ale się ciesze
czy można już sadzić oberżyny pod folię .? moja rozsada ma już po 5 liści właściwych
pozdrawiam Tomasz
Moje oberżyny na razie stoją w tunelu i jeszcze nie zamierzam ich wysadzać. Tym bardziej ze nie przygotowałem jeszcze miejsca. Myślę ze nie warto się spieszyć, lepiej nie opóźniać rozwoju roślinek ewentualnymi przymrozkami. Moze piątego, dziesiątego maja zacznę myśleć o wsadzeniu pomidorów i oberżyn. Bez pośpiechu
Moje oberżyny będą rosły w gruncie, posadzę je tam koło 20 maja.
Alembik, piękna rozsada .
Alembik, piękna rozsada .
Moje tez w gruncie, ale zrobię daszek i Tobie tez radzę. Daszek bardzo pomaga
Zrobię taki daszek jak radzisz, w tym roku mam więcej sadzonek i zależy mi też na zebraniu własnych nasion.
Ja miałem w tamtym roku 'więcej sadzonek' i srogo pożałowałem bo nie miałem co z nimi zrobić ani komu dać a wymagały ciągłej opieki. Jeśli masz jakieś 30 sadzonek to dobrze radzę, lepiej porozdawaj po znajomych, żeby oszczędzić sobie później problemu rozdawania owoców. Ja myślę o jakichś ośmiu krzaczkach.