Wiosna w wiejskim ogrodzie
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Marysiu, mnie siostra w zeszłym roku gdzieś tak o tej porze siała cukinie, dynie i ogórki i dały radę, z tym że bardzo długo nie chciały skiełkować, bo im pewnie za zimno było. Ja swoje pierwszą część może tak za tydzień wsadzę, bo potem zabawa z pomidorami się zacznie, a potem to już tylko wycinanie maczetą ścieżek między chwastami, żeby warzywa znaleźć
Piękne słoneczko miałaś, to i nic dziwnego, że wszystko tak rozkwitło!
Piękne słoneczko miałaś, to i nic dziwnego, że wszystko tak rozkwitło!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pati ale wieczory , nocy są zimne i dlatego z kiełkowaniem problem. Wczoraj chciałam zamoczyć bób i za ch... nie mogłam go znaleźć ...pomyślałam że może jest w tunelu i późno wieczorem poszłam do tunelu... Było bardzo jasno łysy świeci już prawie jakby było pełnia; ciekawa jestem czy będzie przymrozek na pełnię Bób znalazłam, a w tunelu było zimno !
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysieńko witaj w piękny dzionek, mnie też bardzo przykro ale zaraz wybieramy się na zastrzyk, potem trzeba popracować w ogrodzie
Życzę udanego dzionka i owocnej pracy
Życzę udanego dzionka i owocnej pracy
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
O, widzę, że też masz pażydlo. Piękne jest. Na moim, kiedy kwitnie jest masa takich świecących, zielonych żuczków. Pięknie wyglądają.
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysiu co robi kilka słonecznych i ciepłych dni prawda
Miałaś tak długo śnieg,i wydawało się ,że roślinki będą musiały nadgonić,a tu proszę wszystko cudnie kwitnie
Miałaś tak długo śnieg,i wydawało się ,że roślinki będą musiały nadgonić,a tu proszę wszystko cudnie kwitnie
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu wzdycham do Twojej glebogryzarki, to super urządzenie, możesz zryć nim swoje ary i robić nowe rabatki Nie wiedziałam, że potrafisz szczepić drzewka.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Marysiu żonkile jednym słowem wymiatają po całości!
Moje w tym roku jakiś dziwne są po jednym kwiatku maja i no lenie!
Moje w tym roku jakiś dziwne są po jednym kwiatku maja i no lenie!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pół dnia zmarnowałam, bo czekałam na listonosza. Marcin Miko4 wysłał mi wczoraj zamówione rośliny i nie chciałam żeby spędziły noc na poczcie. Niestety listonoszka nasza jest chora i zastępują ją inni więc prawie do 15 stróżowałam koło domu, ale już nie żałuje bo rośliny przyszły duże w świetnej kondycji, a zamówiłam sobie:irys mleczny 3,-
irys bucharyjski, liliowiec Kindly Light , jeżówkę białą, pełnik, brunnera Jack Frost, Floks z oczkiem, hostę Gigantea i
Adiantum pedatum. Dostałam gratisowo innego floksa i nasiona . Roślinki wsadzone czekają na podlanie
Rano wykopałam dużą leszczynę i wsadziłam w polu. Usunęłam część trawek które nie wiem dlaczego najładniej rosną na grządkach kwiatowych. Podsadziłam bób i dymkę. Zaczynam powoli wsadzać rozsadowe roślinki licząc na to że przymrozków nie będzie. Zobaczymy jak pełnia się spisze. W ciągu dnia zrywał się kilkakrotnie porywisty wiatr.
Marysiu jeszcze się kłujesz? ale najważniejsze, że lepiej się czujesz i możesz pracować w ogrodzie
Dorotko a ja nie mam żuczków, chociaż widziałam świętojańskie robaczki rok temu!
Wiolu, ale wydaje mi się że wszystko tak szybko przekwita Mam nadzieję tylko, że już żadnych niespodzianek przyroda nam nie szykuje
Dorotko też wzdychała długi czas i kupiłam sobie za tzw 13-tkę
A wiesz, że ja też nie wiedziałam i dalej nie wiem.,bo dopóki się drzewka nie zrosną to dalej nie wiem
Reniu chyba im moja gleba odpowiada, bo jedna grządka stała w wodzie dość długo a żonkile kwitną nie zgniły
No to jeszcze takie żonkilki
i wygląda na to że będę miała wreszcie Psiego zęba
a takie niebo mnie dzisiaj pożegnało
irys bucharyjski, liliowiec Kindly Light , jeżówkę białą, pełnik, brunnera Jack Frost, Floks z oczkiem, hostę Gigantea i
Adiantum pedatum. Dostałam gratisowo innego floksa i nasiona . Roślinki wsadzone czekają na podlanie
Rano wykopałam dużą leszczynę i wsadziłam w polu. Usunęłam część trawek które nie wiem dlaczego najładniej rosną na grządkach kwiatowych. Podsadziłam bób i dymkę. Zaczynam powoli wsadzać rozsadowe roślinki licząc na to że przymrozków nie będzie. Zobaczymy jak pełnia się spisze. W ciągu dnia zrywał się kilkakrotnie porywisty wiatr.
Marysiu jeszcze się kłujesz? ale najważniejsze, że lepiej się czujesz i możesz pracować w ogrodzie
Dorotko a ja nie mam żuczków, chociaż widziałam świętojańskie robaczki rok temu!
Wiolu, ale wydaje mi się że wszystko tak szybko przekwita Mam nadzieję tylko, że już żadnych niespodzianek przyroda nam nie szykuje
Dorotko też wzdychała długi czas i kupiłam sobie za tzw 13-tkę
A wiesz, że ja też nie wiedziałam i dalej nie wiem.,bo dopóki się drzewka nie zrosną to dalej nie wiem
Reniu chyba im moja gleba odpowiada, bo jedna grządka stała w wodzie dość długo a żonkile kwitną nie zgniły
No to jeszcze takie żonkilki
i wygląda na to że będę miała wreszcie Psiego zęba
a takie niebo mnie dzisiaj pożegnało
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pochmurno Dziś okropnie wiało i zrobiło się w pewnym momencie okropnie zimno. Najważniejsze, że skończyłam sadzenie i mogę zająć się innymi sprawami. Teraz deszcz by mi się przydał.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu te żonkilki jakby pożenione z narcyzami - bardzo piękne. Pracowity dzień miałaś dzisiaj i takie zakupy
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Maryś pracowita z Ciebie kobieta
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Witaj Marysiu
gdzie zgubiłaś ten swój zadziorno-figlarny uśmiech?
Tyle już barw u Ciebie
Taki żonkilowy zagajnik,też by mi się przydał...
a gdyby tak jeszcze pomachać różdżką i zamienić go w gąszcz babcinych, białych narcyzków, Wiesz, tych pachnących najpiękniej na świecie
Parzydło sadziłam w ubiegłym roku i liczę na to,że już w tym obdarzy mnie kwiatami
Pozdrawiam serdecznie
gdzie zgubiłaś ten swój zadziorno-figlarny uśmiech?
Tyle już barw u Ciebie
Taki żonkilowy zagajnik,też by mi się przydał...
a gdyby tak jeszcze pomachać różdżką i zamienić go w gąszcz babcinych, białych narcyzków, Wiesz, tych pachnących najpiękniej na świecie
Parzydło sadziłam w ubiegłym roku i liczę na to,że już w tym obdarzy mnie kwiatami
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, a nasionka doszły? Bo w czwartek wysyłałam, ale też inna listonoszka jeździła i się martwię, czy ze skrzynki listy wybrała...