SEZON różany 2008
dziś też byłam i w LM w ogródku ogrodniczym cała masa róż- były też akropolis ( coś mi ta nazwa mówi-ale nie wiem co ) Twoje byłyBogusia2 pisze:Dzięki Tess ale w Leroy Merlin w Arkadii (nazwa dużego centrum handlowego) w Warszawie zdziwili się, że pytam o róże w pojemnikach. Nie ma, nie było i będzie. Wyraźnie w Szczecienie lepiej są przygotowani na sezon ogrodniczy dla różomaniaków. Niestety nie wiem gdzie są szkólki róz koło Warszawy. Słyszałam coś o Radzyminie ale nie wiem nic dokładnie. Pozdrowienia. Bogusia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tess, nie rań mojego serca. Niby ta sama sieć a zupełnie inne zaopatrzenie. Co prawda Dział Ogród w Arkadii jest mały i pewnie dlatego nie prowadza pełnego asortymentu róż. Climbing Red Rose z "Rosarium" to na pewno nie jest Rosarium Uetersen. Mam obie. Dla mnie Climbing jest biska Sympathie. Czerwone, pełne kwiaty, bardzo ładna. Rosarium kolor ciemny róż i kwiat bardziej przypominajacy stare róże, tez cudna. Moja Climbing niestety, po obfitym pierwszym kwitnieniu zupełnie stanęła. Poobcinałam przekwitłe kwiaty nad pierwszym 5ciolistkowym liściem i nic. Od 3 tygodni trwa w bezruchu. Co prawda to jest jej pierwszy sezon, bo kupiłam ją w Rosarium jesienia. Wygląda na to, że ją to pierwsze obfite kwienienie zupełnie wyczerpało. Mam nadzieję, że jednak wypuści nowe pędy i listki, bo o kwiatach nawet nie marzę. Jednak ma rację Gertuda, która nie pozwala swoim różom kwitnąć w pierszym sezonie, zeby się nie osłabiały i całe siły witalne zużywały na budowę silnego systemu korzeniowego i mocnych pędów. Pozdrowienia Bogusia
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Akropolis to ukochana róża Daisy. Zamieściła kilka zdjęć tej róży w swoim watku. Bogusia
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- dtlissa
- 200p
- Od: 29 mar 2007, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witam!
pieknie....
moim " chodunkom" pozwolilam zakwitnac tylko po jednym kwiatku, azeby upewnic sie, ze nie nastapila kolorystyczna pomylka - reszte obcielam, chce zeby jak najszybciej byly duze -> dlatego nie będę pozwalac im kwitnac w tym i nastepnym roku....
z racji braku kwitnienia u mnie u was sobie poogladam
pieknie....
moim " chodunkom" pozwolilam zakwitnac tylko po jednym kwiatku, azeby upewnic sie, ze nie nastapila kolorystyczna pomylka - reszte obcielam, chce zeby jak najszybciej byly duze -> dlatego nie będę pozwalac im kwitnac w tym i nastepnym roku....
z racji braku kwitnienia u mnie u was sobie poogladam
Witam w ogrodzie... (NL1)
Ponieważ zasadzone są dopiero w kwietniu ścięłam pączki i coś takiego rozwinęło się w kieliszku.Żółta parkowa ,też z kwietnia, staram sie dopasowac do zdjęć ,ktore zamieszczacie,lecz widocznie moke sa z gminu a nie z arystokracjii różanej
Usmieszki dla wszystkich .
A to szpaler różyczki niesamowicie pachnacej i bardzo smacznej po przetworzeniu jej owoców.
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt: