Wstążeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wstążeczka

Post »

Moniś słoneczko juz pięknie świeci ,więc czas na pokaz co tam się wynurza spod śniegu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak tam Moniko we wstążeczce wiosna się rozwija ?
Pewno utknęłaś na wiosennych pracach.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniu, a gdzie Ty się podziewasz?
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie:) pracuje po całych dniach i jestem ledwie żywa po pracy . Tak naprawdę to poprzednia sobota była pierwszym dniem kiedy mogłam popracować w ogródku . Rozkopałam połowę ogrodu(na części leżały jeszcze kupki śniegu) , powciskałam na gwałt część roślin jakie zdążyły już dotrzeć ,gdyż w większości ich planowane docelowe miejsca nie są gotowe. Drugim dniem jaki tej wiosny miałam wolny i w którym miałam możliwość cokolwiek zrobić w ogrodzie była miniona niedziela. Dokonałam jeszcze większych spustoszeń ale przygotowałam dołki na 14 róż które maja dotrzeć jutro , tak abym choćby w nocy mogła je posadzić . Jeśli mam odrobinę czasu i siły w nocy zaglądam po cichu od czasu do czasu do Waszych ogrodów , wszystkie zaległości kiedyś odrobię mam nadzieję. Co do tego co już z zamówień dotarło to : dereń jadalny, klon crismon, sosna aurea, bez czarny, cyprysik nutkajski ( mniejszej i gorszej sadzonki w życiu nie zdarzyło mi się zakupić przez internet niż on), buk pendula ( też dość marny),2 świecznice, brunery, maki,czereśnia, bodziszki , poziomki, 5 róż. Większość ale nie wszystko siedzi już w ziemi ,wysiewy na parapetach maja się wspaniale, wyszło całe morze koleusów , lobelii , pelargoni, aksamitek i trochę inności, z zeszłorocznych begonie i fuksje za chwile zakwitną. Na ogrodzie kwitną na razie krokusy ( w jednych miejscach przekwitają w innych zaczynają) , śnieżniki, ciemierniki, zaczynają tulipany botaniczne i hiacynty . Z krzewów jeszcze nic , więc i róż nie obcinam jeszcze . Bez kopczyków wyglądają ładnie poza dwoma z jesieni ( widocznie słabo zimujące) To taka w miarę pełna relacja na szybko , zbierałam się do niej od tygodnia i ciągle nie było kiedy . Serdecznie Was pozdrawiam i podglądać w miarę czasu będę zawsze ale pisać to już nie wiem kiedy i w jakim terminie . Kilka zdjęć z ogrodu z tej niedzieli zrobionych na szybko telefonem .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Do następnego razu:)Monika
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moniko rozumiem, żeś zagoniona w pracy zawodowej.
Każdy z nas tak miał lub ma, więc logiczne, że wpadasz z doskoku.
Trzymam kciuki za udane siewy i mam nadzieję, że w ramach luzów pokażesz czasami co i jak się rozwija w ogrodzie.
Pomyślności. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Biedactwo taka zapracowana ;:168 .Niestety tak to jest jak ma sie pracę i ogródek .Wiosna zbyt póżno się zjawiła dlatego wszyscy mają nawał prac.Fajnie być na emeryturze to i czasu ma się mnóstwo ;:196 Spoko Moniś poczekamy na dalsze fotki fajnie ,ze chociaż sie pokazałaś ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Monika, ciesze się, że choć na chwilkę wpadłaś opowiedzieć co u Ciebie kochana :D Roślinki powoli zaczynaja do nas napływać i trzeba po nocach dołki kopać żeby się wyrobić z czasem :lol: Ale to jest to co ogrodnicy lubią najbardziej, czyli sezon ogrodowy rozpoczęty :heja
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za ciepłe słowa. Chciałam się tylko pochwalić że wczoraj dotarły wspaniałe sadzonki róż od Ewy i byliny od Alinki a dzisiaj wspaniałe , cudne , dorodne sadzonki liliowców od Emila . W życiu nie widziałam tak ogromnych i pięknych sadzonek. Pozdrawiam serdecznie:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, pozdrawiam Cię ciepło... podziwiam, że mimo tak ograniczonego czasu dajesz radę wszystko zaplanować i posadzić rośliny.... Mam nadzieję, że ten stan zajętości jest przejściowy?
Piękną masz wiosnę ;:196
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Aguś dziękuję że wpadłaś , jestem dzisiaj na forum aby podziękować za piękne zakupione sadzonki. Ledwie daję rade i nie tak jakbym chciała ale.. róże siedzą w ziemi :D resztę się z czasem zrobi . Stan zapewne przejściowy , u nas niestety ogromne bezrobocie więc tą pracę powinnam potraktować jako sezonową raczej , umowę mam do sierpnia i pewnie przedłużona nie zostanie , co najwyżej odnowiona w przyszłym roku . Ale nie narzekam:) namęczę się ale większość pozyskanych środków pójdzie na moje chciejstwa roślinne . Nie ma co narzekać trzeba cieszyć się tym co jest a jest cudowna wiosna wreszcie :) i napływają ciągle rośliny z zimowych zamówień. Jedynie żal że mało czasu na ogród ,forum i wyprawy do ogrodniczych . Buziaki:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

To zrozumiałe, że w tej sytuacji poświęcasz się pracy... W takim razie życzę Ci kochana, by wszystko, w pracy, życiu i ogrodzie, układało się jak najlepiej, po Twojej myśli ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Dużo sił Ci życzę i zdrowia :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, wszyscy są w niedoczasie nadrabiając późną wiosnę :uszy
Trzymaj się dzielnie! Super, ze rózyczki posadzone, a sadzoneczki nie zawiodły oczekiwań ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”