Gosiny ogród
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gosiny ogród
Mnie również nie udało się zakupić Hot Cocoa, raczej marne szanse .Może kiedyś uda mi się sprowadzić z Francji.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, a czy Arum powinno już wyjść, póki co u mnie cisza i zastanawiam się czy jeszcze czas czy wymarzło, na szczęście wzięłam na zimę sadzonkę do domu, ładnie się rozrasta, ale nie wiem kiedy ją wsadzić do gruntu czy dopiero jak minie obawa nocnych przymrozków czyli po " zimnych ogrodnikach"
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko, u mnie arum zaczuna wypuszczac zielone listka. na pewno klimat u nas lagodniejszy to szybciej sie wszystko pokazuje. Gdyby ci padl to przywioze ci nowe cebulki. Mam nadzieje ze cos ci jednak wyrosnie
Chyba nie zapowiadaja przymrozkow ? jeśli nie to chyba mozesz zasadzic do ziemi.
Gosiu, zapomnialam odpisac ze nigdy nie wykopuje cebulek.... moze będę musiala .
Chyba nie zapowiadaja przymrozkow ? jeśli nie to chyba mozesz zasadzic do ziemi.
Gosiu, zapomnialam odpisac ze nigdy nie wykopuje cebulek.... moze będę musiala .
- ilona2715
Gosiu, to jeszcze troszkę poczekam, aż minie obawa nocnych przymrozków, nie spieszy mi się, aż tak z tą doniczką, a może jeszcze wypuści to, co jest w ziemi, będę bacznie obserwować i dam znać. Wybieracie się do Polski? To byłoby super, jeśli znasz już termin, to daj znać na pw, umówimy się na grilla, rybki i w ogóle .
- gosia22
- ilona2715
Jejku jak pięknie Ci wszystko kwitnie, u nas też zaczynają pierwsze kwiatuszki pokazywać kolorki, ale nie są tak dorodne, cieplejszy klimat jednak lepiej im służy, Arum śliczne jest samo w sobie, to znaczy liście tego, którego od Ciebie dostałam są piękne, moje nadal w doniczce, ale jeszcze poczekam, a to w ziemi nadal nic, więc kwitnienia pewnie się nie doczekam, najważniejsze, że udało mi się przezimować w domu. Co to jest to żółte na trzecim zdjęciu?
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu Twoja czereśnia nadal jest niesamowita, ile ona może mieć lat ???, mam nadzieję, że znowu z niej będzie kilka ton owoców
PS mój Kropek nadal żyje i zachowuje się jak szczeniaczek, nadal dziękujemy za jego życie , bo pamiętamy
PS mój Kropek nadal żyje i zachowuje się jak szczeniaczek, nadal dziękujemy za jego życie , bo pamiętamy
- gosia22
Ilonko, tez się ciesze ze wszystko zaczyna zakwitać ! Az człowiekowi lepiej się żyje !
To żółte u nas nazywa się genet d'Espagne, po łacinie chyba Spartium junceum. Duży, szeroki krzak , lekko pachnący, kolor mi się podoba jest o wiele wesolej . Ilonko wydaje mi się ze arum wszystko przeżyje
Beatko, witaj Czereśnia stara n nie wiem ile ma lat ale pewnie starsza ode mnie , mam nadzieje ze tego roku będzie pełno owoców. Byle nie było wiatru i kwiaty zostały na gałęziach . Ciesze ze piesek ma sie dobrze, wpadam do twojego wątku, przeprowadziłaś się, ... Ja czytam co u ciebie ale mało pisze. Poprawie się .
To żółte u nas nazywa się genet d'Espagne, po łacinie chyba Spartium junceum. Duży, szeroki krzak , lekko pachnący, kolor mi się podoba jest o wiele wesolej . Ilonko wydaje mi się ze arum wszystko przeżyje
Beatko, witaj Czereśnia stara n nie wiem ile ma lat ale pewnie starsza ode mnie , mam nadzieje ze tego roku będzie pełno owoców. Byle nie było wiatru i kwiaty zostały na gałęziach . Ciesze ze piesek ma sie dobrze, wpadam do twojego wątku, przeprowadziłaś się, ... Ja czytam co u ciebie ale mało pisze. Poprawie się .
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Widok tej czereśnie zawsze dobrze nastraja.
Cudo.
Cudo.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
No widzisz Gosia - u nas dopiero dziś pierwsze kwiaty czereśni zakwitły, zaczyna się robić podobnie do Waszej Francji.
Może kiedyś wybierzesz się do tego Ogrodu Botanicznego o którym pisałyśmy?
Może kiedyś wybierzesz się do tego Ogrodu Botanicznego o którym pisałyśmy?
- gosia22
Gosie dwie Jak zaczyna wszystko kwitnąć to nastrój się poprawia, niestety przyszła mgła z nad morza i zrobiło się zimno
Gosiu, wybiorę się jeszcze tego roku, wielki jest jak nie wiem co Maja tez aleje róż , zerknij na linka.
http://www.jardin-garden.com/jardins/En ... ennes.html
Gosiu, wybiorę się jeszcze tego roku, wielki jest jak nie wiem co Maja tez aleje róż , zerknij na linka.
http://www.jardin-garden.com/jardins/En ... ennes.html
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Gosia - trzymam Ciebie za słowo - mi akurat najbardziej utkwiły w pamięci aleje z kameliami - coś pięknego.
Na facebooku na ich zdjęciach widać że teren jest rozległy no i mają ogród w stylu japońskim.
Na facebooku na ich zdjęciach widać że teren jest rozległy no i mają ogród w stylu japońskim.