Datura - szkodniki
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Pawel91
- 200p
- Od: 4 sty 2008, o 19:39
Ja mam 3 datury (najstarsza ma 5 lat, dwie pozostałe 2-3 lata), ich liście też żółkną.
Stanowisko w jakim stoją jest nasłonecznione od rana do samego zachodu słońca - 0 cienia.
Czy to może być przyczyną żółknięcia liści
Datur nigdy nie nawoziłem i nie nawoże.
Zawsze miały stanowisko nasłonecznione do godziny 15.00, potem cień i liści nie żółkły - dopiero w tym roku ustanowiłem dla nich nowe stanowisko.
Prosze o pomoc.
Stanowisko w jakim stoją jest nasłonecznione od rana do samego zachodu słońca - 0 cienia.
Czy to może być przyczyną żółknięcia liści
Datur nigdy nie nawoziłem i nie nawoże.
Zawsze miały stanowisko nasłonecznione do godziny 15.00, potem cień i liści nie żółkły - dopiero w tym roku ustanowiłem dla nich nowe stanowisko.
Prosze o pomoc.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Tak, ale nie z powodu deszczu- Karate w ogóle działa bardzo krótko- po godzinie już można o nim zapomnieć. Co więcej przędziory siedzą pod liściem, więc jeśli tam pryskałaś(a to konieczne, bo to środek kontaktowy) to deszcz mógł wszystkiego nie spłukać.pegawe pisze:użyłam karate, po pół godzinie spadł ulewny deszcz, chyba trzeba będzie powtórzyć
Za to- be względu na wszystkie starania i okoliczności- pozostały jajeczka, z których wylęgną się nowe przędziorki... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2A&start=0
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)