Słuchajcie, jak ona się wspina? Jest taka mocno "czepna"? Bo mam taki pomysł, aby ją w maju wsadzić pod śliwę dziecięcą i czeremchę, żeby się wspinała po pniu. Tylko chcę sie upewnić, że da radę się wspiąć po takim chudym pieńku... Da radę czy potrzebuje raczej jakiejś kratki?
To na pewno jest pączek kwiatowy Czasem jednak się zdarza, ze taka "poduszeczka" jest w środku pusta (nie wiem dlaczego), ale mam nadzieję, ze ten pierwszy do tych pustych nie należy. Trzymam mocno kciuki !
Moim daleko do kwiatków, ale ruszyły wreszcie po długim zastoju. Muszę podlać im nawozu do kwitnących.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ja też w tym roku posiałam tą roślinkę, mam 18 sztuk. Na torebeczce z nasinami były trzy kolory, to prawda, że może kwitnąć na biało, jasno żółto i w pomarańczowo?
A tą niebieską, to gdzie można kupić?
Ja też mam tunbergie Bardzo łatwo mi wzeszła a skusiły mnie te piękne kwiaty Mam nadzieje, ze mi troche podspieszy bo wielka donica z kratą już się szykuje
Pozdrawiam wszytskich