Zrób to sam,czyli pomysły Forumków cz.2
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.2
Dzięki za info. Myślałam, że sama siatka wystarczy, bez tego cementowania. Widziałam wczoraj jakieś siatki w LM ale w dziale ogrodniczym. Ona takie zielone są? Jakby z drutu ogrodniczego zrobione?
Nie pracuję w aptece, sprzęt i materiały w mojej pracy przychodzą w takich pudłach. Wymiary są różne. To większe ma 60/45/35 (dł/gł/wys), to rarytas, bo najwięcej mam tych mniejszych. A bywasz czasami w Wawie?
Nie pracuję w aptece, sprzęt i materiały w mojej pracy przychodzą w takich pudłach. Wymiary są różne. To większe ma 60/45/35 (dł/gł/wys), to rarytas, bo najwięcej mam tych mniejszych. A bywasz czasami w Wawie?
Wydaje mi sie Madziu ,że mowa jest o siatce szklanej
https://www.google.pl/search?hl=pl&gs_r ... KkO8flgIgM
którą kładzie się na styropian i ( Przy ocieplaniu) i zaciąga klejem , a następnie tynk strukturalny
https://www.google.pl/search?hl=pl&gs_r ... KkO8flgIgM
którą kładzie się na styropian i ( Przy ocieplaniu) i zaciąga klejem , a następnie tynk strukturalny
Pozdrawiam. Ewa
- Magdallena
- 1000p
Dzięki! Ale Wy dużo wiecie o tzw. budowlance A ten tynk musiałabym kłaść? Lakier by nie wystarczył? No i jakaś farbka wcześniej, żeby białe nie były?
Madziu - smarujesz pudła klejem , następnie zatapiasz w nim siatkę ( dla wzmocnienia) wyrównujesz lub robisz fantazyjne wzory nawet gąbką i masz niby tynk - . Kolor zostanie szary - później możesz pomalować .
A może te pudla okręć szmatami namoczonymi w cemencie lub kleju - tak jak forumki robią donice
A może te pudla okręć szmatami namoczonymi w cemencie lub kleju - tak jak forumki robią donice
Pozdrawiam. Ewa
- Magdallena
- 1000p
Aaa, to teraz rozumiem. Dzięki za wytłumaczenie Zobaczą, jak te się będą sprawować i przemyślę kwestię ulepszenia A o tych donicach to też myślałam... ja robię takie:
Ze zwykłych produkcyjnych. Dosyć nietrwała ta nawierzchnia ale lepsze to niż czarny plastik. Przypuszczam, że takie doniczki nadawałyby się do oklejenia szmatami czy cementem.
Ze zwykłych produkcyjnych. Dosyć nietrwała ta nawierzchnia ale lepsze to niż czarny plastik. Przypuszczam, że takie doniczki nadawałyby się do oklejenia szmatami czy cementem.
- kusnier
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 kwie 2010, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- 10p - Początkujący
- Od: 25 lut 2013, o 13:02
Mnie też czeka zrobienie piaskownicy Niestety brak czasu...robię już stolik i poważne porządki po dłuuugiej zimie:) Dziś 2 korzenie wykopane i padam z nóg. Jednak zauważyłem coś w tle. Zamiast kory kamyczki wokół drzewka. Hmmm muszę o tym pomyśleć u siebie.
- kusnier
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 kwie 2010, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
bo korę mi wywiewało , zauważ dalej, że przy bukszpanach też jest żwirek
nie mam miejsca na ogródek,bo dom narożnikowy i przy ruchliwej drodze i chodniku,a chciało by się mieć coś co można skubnąć więc wymyśliłam sobie miniaturowy ogródek.Pomysł mój wykonanie syna
Skrzynia jest zrobiona z resztek boazerii podbitkowej z domku grillowego.Może to i nic takiego ,ale dla mnie super sprawa ,,na zielone,,Już rośnie pietruszka naciowa,cebulka,koperek,a jutro z rynku posadze rozsadę selera,pora,kalarepke dla syna i ulubione zioła. Syn już ma zamówienie na 3 skrzynie u sąsiadów
Skrzynia jest zrobiona z resztek boazerii podbitkowej z domku grillowego.Może to i nic takiego ,ale dla mnie super sprawa ,,na zielone,,Już rośnie pietruszka naciowa,cebulka,koperek,a jutro z rynku posadze rozsadę selera,pora,kalarepke dla syna i ulubione zioła. Syn już ma zamówienie na 3 skrzynie u sąsiadów
- kasia28x
- 100p
- Od: 26 sty 2013, o 09:28
Pestka, skrzynka "pierwyj sort"
Ja też noszę się z zamiarem posadzenia warzywek w czymś takim, jednak mój M jakby wolniejsze tempo od Twojego syna ma A może i ja u niego zamówię
Ja też noszę się z zamiarem posadzenia warzywek w czymś takim, jednak mój M jakby wolniejsze tempo od Twojego syna ma A może i ja u niego zamówię
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- lukas_ana
- 100p
- Od: 14 cze 2012, o 10:25
to i ja się pochwale swoją robotą. Trochę po czasie bo już pomidory wyjęte, ale może w przyszłym roku się komuś przyda.
Własnej roboty inspekt, kilka listewek trochę folii i gotowe:)
pozdrawiam lukas
Własnej roboty inspekt, kilka listewek trochę folii i gotowe:)
pozdrawiam lukas
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Lukas & Ana
- Magdallena
- 1000p
Piękny! Bardzo profesjonalny. A kto go robił - lukas czy ana?
- lukas_ana
- 100p
- Od: 14 cze 2012, o 10:25
heh, ja Lukas;)
Jako ciekawostka - metoda, zrobiłem go ze ścianakami a'la komorowymi, tj 2 warstwy folii pomiędzy nimi pustka z powietrzem dla lepszej izolacji.
Jako ciekawostka - metoda, zrobiłem go ze ścianakami a'la komorowymi, tj 2 warstwy folii pomiędzy nimi pustka z powietrzem dla lepszej izolacji.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Lukas & Ana