Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

U mnie rano było okropnie. Zimno, wiało i deszcz padał. Po południu się wypogodziło.
Nawet popracowałam trochę. To znaczy w końcu zakończyłam przycinanie róż.
W tym roku strasznie długo szło, bo do każdej róży była dezynfekcja sekatora i każda ranka była zamazywana maścią ogrodniczą. Mam nadzieję, że to pomoże.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju wiosna upragniona nadeszła i teraz możemy się cieszyć jej widokami ;:108
Magnolia,prymulki,bratki,tulipany i sasanki ją obwieszczają ;:108
Maju nie masz magnolii? Ja posadziłam kilka dni temu nową magnolię Nigra ;:224
Marzy mi się jeszcze z kremowymi kwiatami,na razie pozostaje w strefie marzeń :uszy
Fajnie,że się odezwałaś,brakuje Ciebie ,czekam na wątek ;:65

Ewcia to prawda,Therese Bugnet to żelazna róża,chyba je polubię,a nie rabatówki,które strzelają nierzadko focha ;:306

Danusiu tak to prawda,czekalam z utęsknieniem na wiosnę,a ona teraz właśnie jest i doskonale się sprawuje ;:108
Ciesze się,że chwalisz jeżówkę Milkshake,wyszło mi chyba ze 4 sadzonki od pana Marka jak rozpakowałam woreczek.
Fakt były malutkie na początku,ale teraz dostają spore liściory :uszy

Gosiu u mnie też wczoraj padało,czekałam w sumie na deszcz,sporo sie napracowałaś,ja swoje róże poprzycinałam jak zawsze i opryskałam miedzianem...to wszystko,jeśli chodzi o pielęgnację na tym etapie.Potem w maju na bank mszyce oblezą pędy,a wtedy zastosuję Confidor :uszy

Przywrotnik ostroklapowy,lubię te liście zbierające krople deszczu...

Obrazek

Pierwiosnek ząbkowany

Obrazek

Clematis Andromeda posadzony do donicy,a w nóżki lobelia własnego wysiewu :D

Obrazek

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zacznij szukać jakiejś drabinki, bo ani się obejrzysz, jak poszybuje w górę :D Nby duży nie rośnie, ale 2 m miałam w pierwszym sezonie po kupieniu.
Przymrozek widzę :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Piszesz, że marzy Ci się Mary Rose - ja ją wczoraj przytargałam z Auchan... :D, było jeszcze kilka innych piękności... A jak Twoje zakupy? Wybrałaś się tam?
Twoja psina bardzo romantyczna, kwiatki podziwia. Mój urwis natychmiast pozrywałby im łebki ;:306 !
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Aniu sporo masz tych clematisów. Ja w tym roku też kilka nabyłam. Zobaczę jak się sprawdzą.Pięknie i kolorowo zrobiło się w ogrodach.Ja codziennie robię obchód i sprawdzam co mi urosło, nawet najmniejsza roślinka sprawia mi niesamowitą radosć. Miłego dnia!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Z foki z clemkiem cudnie mrugają do nas brateczki, swoimi wesołymi oczkami :lol: A clemek ma już wielkie liście.... moje jeszcze w powijakach poza Polish Spirit.....bo ten to ma powera :roll: :lol:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cebulice efektownie wyglądają na twoim zdjatku ,ja mam ich mnie,ale może i mi się rozrosną :wink:
Tez lubię przyglądać się na Przywrotnik jak trzyma krople deszczu,fajniutko to wygląda :wink:
Pierwiosnek ząbkowany bardzo ładny,,,,ja go nie mam :(
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anuś,
cudowna wiosna u Ciebie ;:138 ! Narrreszcie, prawda? Ileśmy się jej nawyglądały ...
Forsycja i magnolia ... ;:167 . Jak ja kocham magnolie ;:173 !!! Zauroczyły mnie, kiedy byłam jeszcze nastolatką i pojechałam na wycieczkę klasową do Wilanowa, gdzie znajduje się letnia rezydencja króla Jana Sobieskiego wraz z barokowym ogrodem. I tam właśnie przed samym pałacem ...rosła sobie ona ...obsypana kwiatami ... cudowna i olbrzymia stellata ... ;:167 . Co za widok ... drzewo bez liści, a w kwiatach ... Ech ... ;:224 .
Również i moim marzeniem jest kolekcja co najmniej trzech tych drzew u siebie. Na razie, po stracie Betty, która zmarzła po zeszłorocznej zimie, rośnie na jej miejscu właśnie biała stellatka :D . Właśnie Nigra jeszcze za mną chodzi i może Rustica Rubra ...? Nie wspominając nadal o żółtej ... ;:97 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu ja też mam Andromedę ale rośnie w gruncie a jeżówki będziemy porównywać jestem ciekawa jakie masz.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia no wiem,koniecznie w tym tygodniu poszukam w centrum ogrodniczym podpórek i dla Andromedy i dla kilku róż ;:108
Ojej....tylko nie przymrozki ;:124

Asiu byłam dziś w LM i były róże,ale Mary Rose była jedna,ale taka sfatygowana i sponiewierana,że po prostu jej nie kupiłam ...39 zł to trochę dużo za krzaczek,który źle rokował...ale i tak ją dopadnę jak nie teraz to w innym czasie ;:108
Psinka romantyczna? fakt lubi wąchać kwiatki,a jak jeszcze motylka w nim zobaczy to koniec...
Nie byłam w szkółce,pojadę po weekendzie majowym,a wtedy nie ręczę za siebie ;:306

Julianna clemki są wspaniałymi pnączami dające dużo radości ogrodnikowi ;:108
Ja nie mam możliwości jeżdżenia codziennie na działkę,ale staram się być ze dwa razy w tygodniu,no chyba,że pogoda się zepsuje,a wtedy wielki płacz ;:145 Jak jutro nie będzie padać to chciałabym pojechać posadzić przetaczniki i zobaczyć przy okazji czy zakwitła moja kochana magnolia Galaxy:)

Aguś brateczki mrugają swoimi oczkami,to bardzo wesołe kwiatuszki ;:108
Clemki w donicach nieźle sobie radzą,zawiązują kolejne pąki,a ja się raduję :heja
Polish Spirit rośnie u mnie na działce,poprzedniej wiosny miał tylko kilka kwiatków,ale teraz mam nadzieję,że pokaże się z dobrej strony")

Aniu cebulice posadziłam 4 lata temu na początku przygody z działką i do tej pory pięknie co roku kwitną,chyba nornice ich nie lubią ;:333 Pierwiosnek ząbkowany jest super,na pewno dokupię jeszcze kilka sztuk w innych kolorach ;:108

Moni jak fajnie,że do mnie zajrzałaś ;:108 Pojawiasz się i znikasz :D
Wiosna przyszła,tęskniłam za nią bardzo ;:167
Ja też jestem zauroczona magnoliami:) Teraz marzy mi się odmiana Butterfline no cudna jest do małych ogrodów,czyli do naszych jak znalazł ;:333 Już zaczynam poszukiwania ;:224

Dziś byłam w Lidlu i kupiłam piwonię za bagatela 6,66 zł i passiflorę w tej samej cenie...spróbuję uprawy na balkonie ;:333

Obrazek

Obrazek

Andromeda się rozwija...

Obrazek

Sasanki dokupuję skrzętnie ;:333

Obrazek

Obrazek
dorocina
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 lut 2013, o 08:43

Post »

Aniu, jak ja doskonale rozumiem Twoją radość z każdej rozwijającej się roślinki - a teraz mamy ucztę :heja
Też dzisiaj byłam w LM i sprawiłam sobie frajdę kupując Leonardo da Vinci i Augustę Luisę ( z Końskowoli). Mam nadzieję ,że mi się odwdz ięczą za miłośc , którą już je darzę .Nie wspomnę o powojnikach od p.Marczyńskiego z Auchan ;:224
Na stronie szkółki jest informacja , że róże będą w sprzedaży po 14 maja.
Masz wieści z giełdy?
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu ależ cudne sasaneczki dokupiłaś..... i tak ich dużo ;:oj śliczne kolorki :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Dorotka :wit
Dobry zakup Leonrado da Vinci to dobra róża,ma ładne kwiaty,powinna Cię cieszyć,Augusta ma podobno szampańskie,duże kwiaty ;:108
Dzięki za info o szkółce,bo ja już po weekendzie pojechałabym na łowy,a tak w spokoju doczekam do 14 maja ;:333
W niedzielę byłam na giełdzie,szukałam ładnych pelargonii,ale nie kupiłam,był mały jeszcze wybór.Może za tydzień będzie więcej to kupię.
Widziałam piwonie drzewiaste w cenie 40 zł.Kupiłam 4 sasanki u pana z wąsem...wiesz który to pan?
Ma swoje byliny,jak wchodzisz na kwiaty to po lewej stronie stoi ;:108

Aguś poluję jeszcze na różową,ale niestety nie było ;:224

Trzy przetaczniki czekają na wysadzenie do gruntu ;:108

Obrazek

Czekam na tulipany...zdjęcie sprzed kilku dni,może już zakwitły? tego dowiem się w czwartek ;:333

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”