Od północy -doreli
Od północy -doreli
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz olśniewające rośliny, chyba ja zaczarowałaś? Piękny fikus, strasznie spodobał mi się oleander oraz filki. Hojka zaraz rozkwitnie, fiołeczki w pełni swej urody Wspaniałe Mam nadzieję, że moja katemia dorośnie do podobnych rozmiarów - ile to zajęło Twojej? Jaki ma kolor kwiatów?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne okazy
Wszystkie mi się podobają wyróżnię oczywiście storczyki Na parapecie dojrzałam chyba Miltonię?
Piękna Palma Madagaskaru o hoyach nie wspomnę , jak tak oglądam to mam wrażenie,że u wszystkich kwitną tylko nie u mnie.
Bardzo się cieszę ,że tak pięknie kwitną u Was
chociaż zobaczę jak wyglądają jej kwiaty
Jagoda
Wszystkie mi się podobają wyróżnię oczywiście storczyki Na parapecie dojrzałam chyba Miltonię?
Piękna Palma Madagaskaru o hoyach nie wspomnę , jak tak oglądam to mam wrażenie,że u wszystkich kwitną tylko nie u mnie.
Bardzo się cieszę ,że tak pięknie kwitną u Was
chociaż zobaczę jak wyglądają jej kwiaty
Jagoda
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super !!! A storczyk bombowy
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Witam wszystkich
anoli,czarować nie umiem ,a szkoda moja róża chińska ma ok.7 lat,kwiaty podwójne,czerwone ,niestety nie kwitnie- za mało światła(północna strona)
Ewik,lato spędzają na dworze,zimą jak najbliżej okna-staram się podlewać miękką wodą:deszczówka,przegotowana odstała,woda z akwarium+nawóz
walerio ,jak już pisałam,nie kwitnie
basga,królowa jeszcze nie kwitła,a fikus to" binnendijkii",w imieniu palmy madagaskrskiej dziękuję ,również tobie gardenio
Jagódko miło mi,że mnie odwiedziłaś na parapecie to czerwone to Nelly Isler
myszorku dziękuję w imieniu storczyka
to może jeszcze parę roślinek
anoli,czarować nie umiem ,a szkoda moja róża chińska ma ok.7 lat,kwiaty podwójne,czerwone ,niestety nie kwitnie- za mało światła(północna strona)
Ewik,lato spędzają na dworze,zimą jak najbliżej okna-staram się podlewać miękką wodą:deszczówka,przegotowana odstała,woda z akwarium+nawóz
walerio ,jak już pisałam,nie kwitnie
basga,królowa jeszcze nie kwitła,a fikus to" binnendijkii",w imieniu palmy madagaskrskiej dziękuję ,również tobie gardenio
Jagódko miło mi,że mnie odwiedziłaś na parapecie to czerwone to Nelly Isler
myszorku dziękuję w imieniu storczyka
to może jeszcze parę roślinek
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
monstera oszałamiająca...
a jeszcze napisz coś o miltoniach...
zimą zabrałam "coś " zabiedzonego ze dworu do domu , wsadziłam do ziemi a dopiero po jakimś czasie doczytałam , że to storczyk, i do tego miltonia chyba...
przesadziłam jak należy , w podłoże do storczyków i jakoś żyją, ale chyba jeszcze daleko im do "doskonałości"...
pozdrawiam cieplutko...
a jeszcze napisz coś o miltoniach...
zimą zabrałam "coś " zabiedzonego ze dworu do domu , wsadziłam do ziemi a dopiero po jakimś czasie doczytałam , że to storczyk, i do tego miltonia chyba...
przesadziłam jak należy , w podłoże do storczyków i jakoś żyją, ale chyba jeszcze daleko im do "doskonałości"...
pozdrawiam cieplutko...
Ewiku ,Miltonii nie mam,to co widac na zdięciu to Burrageara Nelly Isler mieszaniec min.Miltonii,ale zasady chyba podobne przy podlewaniu,Miltonie lubią lekko wilgotne podłoże,przy przelaniu storczykom szybko zagniwa system korzeniowy,zła gospodarka wodna obiawia się harmonijką na liściach, lepiej jest je trochę przesuszyć ,niż przelać.
podaję Ci link ,gdzie o Miltoniach jest nieco informacji http://www.orchidarium.pl/AdoZ/index.html zakładka po prawej kliknij Miltonopsis-hybrydy
Bożenko anturium kwitnie na biało,na fotce widać jeszcze nierozwinięty kwiat
Pozdrawiam Dorota
podaję Ci link ,gdzie o Miltoniach jest nieco informacji http://www.orchidarium.pl/AdoZ/index.html zakładka po prawej kliknij Miltonopsis-hybrydy
Bożenko anturium kwitnie na biało,na fotce widać jeszcze nierozwinięty kwiat
Pozdrawiam Dorota
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki