Niewielki ogródek wielu barw
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Ukłon w życiu bym nie powiedziała, że ogródek jest tak młody. Piękny jest, aż strach pomyśleć co będzie za kilka lat
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Agnieszko masz przepiękny ogród, a te dalie taaaakie wielgachne
Mamy taką samą różyczkę
Będę stałym gościem u cb i oczywiście zaproszę cię do mojego ogrodu
Mamy taką samą różyczkę
Będę stałym gościem u cb i oczywiście zaproszę cię do mojego ogrodu
Ewciu: takie niespodzianki są najlepsze
Paulinko: dziękuje za miłe słowa i odwiedziny Zapraszam częściej
Zeberko: bardzo mi miło, wpadaj jak najczęściej
Dzisiejszego dnia obudziło nas słoneczko..niestety..zniknęło bardzo szybko i przysłało deszcz w zastępstwo. Na szczęście udało mi się zrobić kilka fotek przed weekendem i mam zamiar się nimi z Wami podzielić
Bez zaczyna rozwijać listki. Łubin po przeprowadzce się przyjął i co więcej, bardzo rozrasta.
Tawuła Golden Princess w końcu się pokazała..czy w tym roku urośnie 15 cm tak jak piszą ogrodnicy?
Jedna z moich pierwszych piwonii. Choć ma niewiele kiełków, są one dość "tłuściutkie" i oby zakwitła tego roku.
Moja parapetowa hodowla powoli wychodzi na spacery..czy widzicie to co ja? Pomidor ma już pączki kwiatowe . Lilia przestała się krępować i otworzyła swe wnętrze
Paulinko: dziękuje za miłe słowa i odwiedziny Zapraszam częściej
Zeberko: bardzo mi miło, wpadaj jak najczęściej
Dzisiejszego dnia obudziło nas słoneczko..niestety..zniknęło bardzo szybko i przysłało deszcz w zastępstwo. Na szczęście udało mi się zrobić kilka fotek przed weekendem i mam zamiar się nimi z Wami podzielić
Bez zaczyna rozwijać listki. Łubin po przeprowadzce się przyjął i co więcej, bardzo rozrasta.
Tawuła Golden Princess w końcu się pokazała..czy w tym roku urośnie 15 cm tak jak piszą ogrodnicy?
Jedna z moich pierwszych piwonii. Choć ma niewiele kiełków, są one dość "tłuściutkie" i oby zakwitła tego roku.
Moja parapetowa hodowla powoli wychodzi na spacery..czy widzicie to co ja? Pomidor ma już pączki kwiatowe . Lilia przestała się krępować i otworzyła swe wnętrze
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękna lilia
u nas też padało i odrazu bardziej się zielono zrobiło
u nas też padało i odrazu bardziej się zielono zrobiło
Agnieszko slicznie, co do piwonii musisz byc cierpliwa nie przesadzaj jej, bardzo nie lubi tego.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Aga wszystko po kolei wychodzi z ziemi i rozwija przed nami swoje piękno ; już wkrótce zrobi się dookoła zielono i cudnie .
Tawułki na pewno jeszcze podrosną , z tego co widać są jeszcze młode więc trzeba dać im trochę czasu.
Lilia zapewne podpędzana w domu, dobrze mieć taką przyspieszoną; kocham te kwiaty
Tawułki na pewno jeszcze podrosną , z tego co widać są jeszcze młode więc trzeba dać im trochę czasu.
Lilia zapewne podpędzana w domu, dobrze mieć taką przyspieszoną; kocham te kwiaty
Kasiu: też się cieszę
Januszu: Dziękuję za radę Obok niej rośnie kolejna, tyle, że ma drobniejsze gałązki...niech się pięknie mnożą
Beatko: tak, tawułki są młodziutkie, posadziliśmy je ubiegłego lata. Lilia w marcu puściła duży kieł, więc ulokowałam ją w doniczce Mam w domu jeszcze jedną, ale jest bardzo wysoka i ma malutkie pączki. Do ogrodu wysadzę ją po 15stym maja.
A w międzyczasie w ogrodzie wschodzą kolejne lilijki Mamy ich ogólnie około siedmiu.
Tu pierwsza z trzech Tiny Bell. Te szczuplejsze małe kiełki to najprawdopodobniej konwalie.
Pęcherznica. Porzeczka z gronami pączków kwiatowych:)
Januszu: Dziękuję za radę Obok niej rośnie kolejna, tyle, że ma drobniejsze gałązki...niech się pięknie mnożą
Beatko: tak, tawułki są młodziutkie, posadziliśmy je ubiegłego lata. Lilia w marcu puściła duży kieł, więc ulokowałam ją w doniczce Mam w domu jeszcze jedną, ale jest bardzo wysoka i ma malutkie pączki. Do ogrodu wysadzę ją po 15stym maja.
A w międzyczasie w ogrodzie wschodzą kolejne lilijki Mamy ich ogólnie około siedmiu.
Tu pierwsza z trzech Tiny Bell. Te szczuplejsze małe kiełki to najprawdopodobniej konwalie.
Pęcherznica. Porzeczka z gronami pączków kwiatowych:)
Och cudowny dzień Od rana piękna pogoda, słoneczna i rześka. By było jeszcze piękniej, pojechaliśmy rano na targ po pachnące pomidorki, gruszeczki i nowalijki..a później oczywiście do sklepu ogrodniczego . Nasz ogródek dzisiaj zyskał:
- 2 sadzonki ogórków
- 2 sadzonki lubczyka
- 3 sadzonki cebulki sałatkowej (na szczypiorek)
- 4 pelargonie kaskadowe - różowe
- 2 bakopy - białe
- 2 cukiereczki - jasno różowe
- 1 osteospermum- różowa
- 2 goździki różowe
- 2 wysokie drabinki do róż pnących
- 4 duże donice - planuję posadzić w nich pomidory na tarasie (te z parapetowej hodowli)
- 4 duże podstawki
- drenaż
- obornik do pomidorów
Żurawek niestety nie było.
- 2 sadzonki ogórków
- 2 sadzonki lubczyka
- 3 sadzonki cebulki sałatkowej (na szczypiorek)
- 4 pelargonie kaskadowe - różowe
- 2 bakopy - białe
- 2 cukiereczki - jasno różowe
- 1 osteospermum- różowa
- 2 goździki różowe
- 2 wysokie drabinki do róż pnących
- 4 duże donice - planuję posadzić w nich pomidory na tarasie (te z parapetowej hodowli)
- 4 duże podstawki
- drenaż
- obornik do pomidorów
Żurawek niestety nie było.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
No, no, widzę że zaszalałaś na zakupach
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Pewnie kiedyś trzeba poszaleć
Super te nowe zakupy, jeszcze musisz obfocić
Super te nowe zakupy, jeszcze musisz obfocić
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Aga ta lilia Tiny Bell to chyba miniaturka , ledwo wyszła z ziemi a już widać pąki kwiatowe , jeszcze takiej nie widziałam. Większość moich lilii (mam ich ok. 30)ma miej więcej metr.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko,nie wiem co to jest,ale najszczęśliwsze jesteśmy,jak nakupimy sobie roślinek,ja nie raz tak dopcham do mojego auta że siedzę za kierownicą cała w gałęziach i liściach,nikt mnie w tym gąszczu nie widzi,ale jadę taka zadowolona bo mam nowe wymarzone roślinki
Tesiu: wiesz, niby długa lista, ale wszystko szybko zniknęło gdzieś w ogrodzie .
Zeberko: obfocę
Beatko: masz rację, tak wygląda..a na etykiecie jest napisane "wysokość rośliny: 90 cm" hmm
Martusiu: oj taaaak
Zeberko: obfocę
Beatko: masz rację, tak wygląda..a na etykiecie jest napisane "wysokość rośliny: 90 cm" hmm
Martusiu: oj taaaak