Na końcu wydmy
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na końcu wydmy
Aniu część zrobiła firma ogrodnicza... trawnik i podlewanie. Mamy jeszcze sporo nie zagospodarowanego miejsca.
Wiosna galopuje....
Wiosna galopuje....
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu zauroczyłam mnie pierwsze zdjęcie.
Cudnie.
Będę stałym gościem w twoim ogrodzie.
Cudnie.
Będę stałym gościem w twoim ogrodzie.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, witaj , Dostrzegłam Cię u Robaczka i postanowiłam zajrzeć. Ja mieszkam po drugiej stronie Wisły, a w Otwocku czasem bywam.
Ależ pracy włożyliście w odgruzowanie ogrodu, a ja się użalam nad kilkoma chwastami do wyrwania . U mnie też dopiero trzeci sezon przygody ogródkowej, więc obie młode ogrodniczki jesteśmy. Z tym, że ja wcześniej kompletnie nie miałam doczynienia z ogrodem Wiosna galopuje jak piszesz buchając wokół kolorami
Ależ pracy włożyliście w odgruzowanie ogrodu, a ja się użalam nad kilkoma chwastami do wyrwania . U mnie też dopiero trzeci sezon przygody ogródkowej, więc obie młode ogrodniczki jesteśmy. Z tym, że ja wcześniej kompletnie nie miałam doczynienia z ogrodem Wiosna galopuje jak piszesz buchając wokół kolorami
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Witaj Aniu
śliczne pierwsze fotki ,pokaż cały ogród...jestem strasznie ciekawa..
Byłam w Otwocku w zeszłym roku parę dni...miałam siostrę w szpitalu..rzeczywiście sosen było całe mnóstwo.
Zapraszam do siebie
śliczne pierwsze fotki ,pokaż cały ogród...jestem strasznie ciekawa..
Byłam w Otwocku w zeszłym roku parę dni...miałam siostrę w szpitalu..rzeczywiście sosen było całe mnóstwo.
Zapraszam do siebie
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Aniu (imienniczko ) witaj wśród zielonozakręconych!
Jestem pod ogromnym wrażeniem twojego trawnika!! Jest bardzo gęsty i zadbany, a dotego jeszcze ta ścieżka..
Czym nawozisz trawnik? Sztucznymi nawozami czy czymś naturalnym?
Jestem pod ogromnym wrażeniem twojego trawnika!! Jest bardzo gęsty i zadbany, a dotego jeszcze ta ścieżka..
Czym nawozisz trawnik? Sztucznymi nawozami czy czymś naturalnym?
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- nena08
Agnieszko zapraszam do odwiedzania mojego ogrodu.
Magdocieszę się z odwiedzin sąsiadki z za rzeki. Ja w młodości mieszkałam w domu z ogródkiem, ale wiedzy z tego okresu nie posiadam. Ciągle nie mogę wyrobić się z terminami... siewy mam spóźnione. ... tyle do zrobienia , a czasu brak.
Olunia cały ogród nie nadaje się jeszcze na wystawienie na widok publiczny.
Aniutrawnikiem zajmuje się Pan M. Nawozów używamy sztucznych. Myślę, że najważniejsze jest podlewanie zwłaszcza na tak piaszczystym terenie.
Ostatnimi dniami zajmujemy się porządkowaniem działki. Wczoraj otrzymałam przesyłkę z clematisami i pierwszą hortensją. Wszystko zostało posadzone. Czekają mnie jeszcze siewy jednorocznych.... znów się z częścią spóźniłam. No cóż niektóre kwiaty będę oglądać we wrześniu
Kwitną tulipany botaniczne
A takich to ja nie kupowałam
Magdocieszę się z odwiedzin sąsiadki z za rzeki. Ja w młodości mieszkałam w domu z ogródkiem, ale wiedzy z tego okresu nie posiadam. Ciągle nie mogę wyrobić się z terminami... siewy mam spóźnione. ... tyle do zrobienia , a czasu brak.
Olunia cały ogród nie nadaje się jeszcze na wystawienie na widok publiczny.
Aniutrawnikiem zajmuje się Pan M. Nawozów używamy sztucznych. Myślę, że najważniejsze jest podlewanie zwłaszcza na tak piaszczystym terenie.
Ostatnimi dniami zajmujemy się porządkowaniem działki. Wczoraj otrzymałam przesyłkę z clematisami i pierwszą hortensją. Wszystko zostało posadzone. Czekają mnie jeszcze siewy jednorocznych.... znów się z częścią spóźniłam. No cóż niektóre kwiaty będę oglądać we wrześniu
Kwitną tulipany botaniczne
A takich to ja nie kupowałam
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Aniu ostatnie tulipanki prześlicze
- nena08
- nena08
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Aniu!
Właśnie dostrzegłam w stopce Twojego postu link do wątku ogrodowego i przybiegłam, choć z opóźnieniem jak widzę
Macie przepiękną działeczkę, malowniczo położoną, już nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć z perspektywy całego ogrodu. Jaki to obszar? skoro dziko rosną u Was róże to na pewno mikroklimat im tam odpowiada, zatem planuj różankę i to dużą!
Pytałaś u mnie o szałwie omączoną, moja już posadzona do gruntu. Musiałam skrócić jej "przedszkole" bo zaatakowały ją mszyce Zrobiłam oprysk i wsadziłam do ziemii, niech sobie radzi w dżungli
Trawnik piękny, a jakie plany na ten sezon?
Pozdrawiam serdecznie
Właśnie dostrzegłam w stopce Twojego postu link do wątku ogrodowego i przybiegłam, choć z opóźnieniem jak widzę
Macie przepiękną działeczkę, malowniczo położoną, już nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć z perspektywy całego ogrodu. Jaki to obszar? skoro dziko rosną u Was róże to na pewno mikroklimat im tam odpowiada, zatem planuj różankę i to dużą!
Pytałaś u mnie o szałwie omączoną, moja już posadzona do gruntu. Musiałam skrócić jej "przedszkole" bo zaatakowały ją mszyce Zrobiłam oprysk i wsadziłam do ziemii, niech sobie radzi w dżungli
Trawnik piękny, a jakie plany na ten sezon?
Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Anka co chcesz od trawnika na piasku, i tak ładniej wygląda niż mój bo w moim więcej chwastów niż trawy jest młody to i słabowity, jak podsypiesz nawozami i będziesz podlewać to szybko się zregeneruje.
Różyczki czerwone, różowe czy żółte też kiedyś kupowałam mamy teraz łatwiejszy dostęp do róż z nazwami więc tylko kupować i sadzić a na pewno taka różanka jak u mamy będzie cieszyć oczy.
Różyczki czerwone, różowe czy żółte też kiedyś kupowałam mamy teraz łatwiejszy dostęp do róż z nazwami więc tylko kupować i sadzić a na pewno taka różanka jak u mamy będzie cieszyć oczy.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Trawa jest w bardzo dobrej kondycji...teraz tylko nawóz i woda i będzie cudna murawa
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Te róże, mimo że bezimienne, wyglądają pięknie. Ja myślę, że są to odmianowe i coś mi przypominają, szczególnie ta ciemnoczerwona. Gdybyś chciała poznać nazwę, wstaw do wątku identyfikacyjnego. Specjalistki ci pomogą w rozpoznaniu